Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Poznej a chraň Projekt "Budeme na očích" Fond Hejtmana Lidice fond primátora Experimentem k hlubšímu poznání Rozvoj ŠVP Albatros Aktivní Kladno Archiv projektů Tajemství žlutého kontejneru – dotace města Využití dotací města Projekt Šablony pro SŠ 2017 – 2019 Využití dotací města 2 Využití dotací města 3 Využití dotací města 4 Využití dotací města 5 Využití dotací města 6 Využití dotací města 7 Využití dotace města 8 Využití dotace města 9 Projekt Vzdělávání IV. Využití dotace města 10
Aktivní Kladno
Projekt Aktivní Kladno

Aktivní Kladno je proměnlivý tým studentů kladenského Gymnázia, který navazuje na svoji činnost z projektu Active Citizens (www.activecitizens.cz), ve kterém se studenti se rozhodli udělat něco pro kladenskou kulturu a začali připravovat programy a akce různého charakteru pro veřejnost. Vyzkoušeli si akce menšího typu – například na gymnáziu, ve Speciální škole Slunce v Unhošti, v kladenském Domově pro seniory, ale i akce pro širokou veřejnost – jako třeba Sportovní den na Sletišti.

V současné době Aktivní Kladno již dlouhodobě spolupracuje se střediskem komplexní péče Fontána o.p.s., pro jehož klienty připravuje akce především vánoční a velikonoční. Díky tomu se obě skupiny rozhodly jít v roce 2014/15 do programu „Pomáhej“ s vlastním projektem „s.r.o.❤“ („Spolu, rádi, od srdce“). Tento projekt umožnil po uspořádání několika benefičních akcí (občerstvení na Vánočním koncertu školy, velikonoční přehlídka mazanců Mazané velikonoce a premiérový Májový koncert) klientům Fontány návštěvu jimi vybraného divadelního představení ve Stavovském divadle v Praze.

I ve školním roce 2015/16 se Aktivní Kladno zapojilo do programu „Pomáhej“, tentokrát s projektem „Brána angličtiny otevřena“ a tím navázalo zcela novou spolupráci s Dětským domovem v Unhošti. Na benefičních akcích se podařilo vybrat a spolu s navýšením od sponzora Nadace Via předat dětem úžasných 40 000 Kč na kvalitní výuku anglického jazyka.

Ve školním roce 2016/17 jsme si jako cílovou skupinu našich benefičních akcí zvolili Dětské centrum v Kladně Rozdělov a na jejich mimoškolní a volnočasové aktivity (např. kroužek keramiky, cvičení v Sokolu apod.) jsme vybrali téměř 30 000 Kč!

Ve školním roce 2017/18, kdy jsme oslavili 5 let od založení, jsme vybrali partnery dva – seniorský domov Centrin v Unhošti a Dobrovolnické centrum v Kladně, kde se zapojíme do jejich programu Pět P (program na podporu dětí ve věku 7-15 ze sociálně znevýhodněných rodin). Dobrovolné příspěvky - úžasných 31 000 Kč! - získané z našich akcí byly spravedlivě rozděleny na polovinu a použily se na podporu volnočasových aktivit seniorů i dětí, se kterými jsme se průběžně také na akcích setkávali ( např. adventní tvoření věnců a koncertování v Unhošti, bazárek oblečení u nás ve škole, doučky a tvoření v Dobrovolnickém centru).

V loňském školním roce 2018/19 jsme se rozhodli podpořit jednotlivce. Stal se jím desetiletý Tomášek Klvaňa, žák 4. třídy ZŠ v Žilině, který již od útlého věku statečně bojuje s nádorem v mozkovém kmeni. Tomáškovi jsme se snažili přidat prostředky na jeho tři přání: kvalitní rehabilitace, španělština a šachy. Kromě tradičních akcí se vybíralo i na novince – Májovém běhu okolo gymplu. Výsledkem byla rekordní částka – 59 000 Kč!. Předání částky se uskutečnilo v rámci zábavného dopoledne pro všechny žáky žilinské ZŠ a bylo velmi emotivní, protože Tomášek s rodiči se pro nás stali za rok našimi kamarády.

V letošním školním roce 2019/20 se našimi projektovými partnery stala autistická třída 6.R ze Speciální školy Korálek v Kladně, o které si můžete přečíst v medailonku. Rádi bychom jim přispěli na jejich mimoškolní pobyty, protože ne všechny rodiny je mohou svým dětem dopřát a pro třídu jsou velmi důležité.

Studenti v rámci projektů obohatili školu o tradici několika nových a velmi populárních akcí jako je Halloween, Mazané Velikonoce a Májový koncert, na které je zvána i veřejnost. Další pěknou tradicí se stal i Vánoční knižní bazar, který organizujeme v nedalekém OC Centrál, do kterého se zapojuje stále více dárců z Kladna i okolí.

Náš tým je otevřený jakékoli spolupráci nejen s žáky naší školy, ale i s dalšími subjekty, se kterými je pojí myšlenka aktivního občanství.

Věříme, že i nadále budete naše aktivity podporovat, a těšíme se na vás na všech dalších akcích.

Další informace a také fota o našich aktivitách najdete na našem Facebooku „Aktivní Kladno“.
Facebook

7. listopadu 2019

PhDr. Zuzana Vosátková

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)