Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Poznej a chraň Projekt "Budeme na očích" Fond Hejtmana Lidice fond primátora Experimentem k hlubšímu poznání Rozvoj ŠVP Albatros Aktivní Kladno Archiv projektů Tajemství žlutého kontejneru – dotace města Využití dotací města Projekt Šablony pro SŠ 2017 – 2019 Využití dotací města 2 Využití dotací města 3 Využití dotací města 4 Využití dotací města 5 Využití dotací města 6 Využití dotací města 7 Využití dotace města 8 Využití dotace města 9 Projekt Vzdělávání IV. Využití dotace města 10
Využití dotace města 9
Další etapa využití vitrinových skříní

Na návrh Komise pro životní prostředí Rady města Kladna jsme získali další dotaci, tentokráte 40 000 Kč na další etapu rekonstrukce vitrínových skříní, které slouží k prezentování a uložení rozsáhlých přírodovědných sbírek a pomůcek. Začala tak další etapa rekonstrukce.

Sbírky a pomůcky uložené v expozičních vitrínách slouží na poznávací, výzkumnou a expediční činnost přírodovědného kroužku Sovy organizovaném při gymnáziu v Kladně, při práci v kroužku je samozřejmé vedení dětí a mládeže k ochraně životního prostředí. Naším krédem je princip vyjádřený heslem „Poznej a chraň!” (ČSOP).

Během covidové epidemie neprobíhaly exkurze. Chystáme se je obnovit. Ze sbírek jsme zapůjčili ptactvo na výstavu Sládečkova vlastivědného muzea. Naší snahou je, aby děti poznaly, díky sbírkám, co nejvíce druhů a dozvěděly se o jejich způsobu života.

Vzhledem k rozsáhlosti sbírek mají nadaní studenti možnost připravovat se na vyšší kola odborných soutěží přímo ve škole. Díky jejich znalostem máme také vynikající výsledky v přírodovědných oborech. Již třetím rokem v řadě reprezentujeme naše město na celostátním kole Ekologické olympiády. Naše týmy jsou nejlepší ve Středočeském kraji. Účastníci EO mají mnoho znalostí a zkušeností a umístili se na 5.místě v národním kole v roce 2021 (Alžběta Nevoralová, Klára Doležílková, Jáchym Votoček) a v červnu nás čeká národní kolo roku 2022 V biologické olympiádě letos v krajském kole máme 2.místo v kategorii B (Jáchym Votoček), 2. místo v kategorii A a postup do národního kola (Alena Budínská).

Děkujeme za podporu přírodovědného kroužku Sovy, výuky přírodovědných předmětů a výchovy, jejíž součástí je i ochrana životního prostředí.

Seznam všech dotací

24. dubna 2022

Mgr. Lenka Smyčková (gymnasiumkladno cz alt64 lenka smyckova)

Fotografie

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)