Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Studijní plány Profesorský sbor Známky na Internetu Rozpis maturitních zkoušek 2024 Environmentální výchova Maturitní zkouška Volitelné předměty  Vysoké školy Různé pro žáky
Výuka
Systém výuky na naší škole

Studium je organizováno ve dvou formách - jako čtyřleté, všeobecné pro absolventy 9. tříd ZŠ, a osmileté, všeobecné pro absolventy 5. ročníku základní školy. Zájemci o studium konají přijímací zkoušky z matematiky, českého jazyka a u osmiletého studia navíc absolvují testy studijních předpokladů. Obě formy studia končí maturitní zkouškou z českého jazyka, cizího jazyka (angličtina, němčina, francouzština) a dalších dvou předmětů dle výběru studenta.

Učební plán školy se skládá ze standardních povinných předmětů (český jazyk, matematika atd.) a předmětů volitelných. Volitelné předměty (známé také jako semináře) se otvírají podle zájmu studentů a možností školy. Tyto předměty profilují naše studenty, a tím zvyšují pravděpodobnost přijetí na zvolenou vysokou školu. Studenti studují od třetího (resp. sedmého) ročníku dva volitelné předměty a v dalším ročníku volí třetí. Vybírají například semináře z cizích jazyků umožňující studentům složit státní zkoušku a FCE v anglickém jazyce, přírodovědných a humanitních předmětů, programování, základy administrativy a účetnictví atd. Všechny předměty vyučují zkušení, plně aprobovaní profesoři. Na výuce seminářů v angličtině ve vyšších ročnících a na nepovinných konverzacích v anglickém jazyce se podílejí rodilí mluvčí.

Součástí studia je i výuka probíhající mimo školu s finanční spoluúčastí rodičů - tzv. kurzy. Konkrétně se jedná o úvodní soustředění na začátku studia, v dalších ročnících pak lyžařský výcvikový kurz, tělovýchovný kurz, ekologicko-biologický kurz a jazykový kurz.

Motivací pro studenty jsou také finančně nenáročné výměnné akce s partnerskými školami v Belgii a Německu, které škola organizuje.

Stáhnout školní řád

Články

Studijní plány
Generalizovaný učební plán gymnázia a školní vzdělávací plán ALBATROS

Profesorský sbor
Seznam členů profesorského sboru

Známky na Internetu
Odkaz na školní server

Rozpis maturitních zkoušek 2024
Rozpisy MZK

Environmentální výchova
Environmentální výchova a její realizace na naší škole.

Maturitní zkouška
V tomto článku budeme zveřejňovat informace k maturitní zkoušce

Volitelné předměty
Nabídka seminářů 2023/2024

Vysoké školy
Informační modul serveru VysokeSkoly.cz, který shromažďuje veškeré aktuální informace z vysokých škol.

Různé pro žáky
Co se jinam nevešlo

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)