Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Poznej a chraň Projekt "Budeme na očích" Fond Hejtmana Lidice fond primátora Experimentem k hlubšímu poznání Rozvoj ŠVP Albatros Aktivní Kladno Archiv projektů Tajemství žlutého kontejneru – dotace města Využití dotací města Projekt Šablony pro SŠ 2017 – 2019 Využití dotací města 2 Využití dotací města 3 Využití dotací města 4 Využití dotací města 5 Využití dotací města 6 Využití dotací města 7 Využití dotace města 8 Využití dotace města 9 Projekt Vzdělávání IV. Využití dotace města 10
Využití dotace města 10

Na návrh Komise pro životní prostředí Rady města Kladna jsme získali další dotaci, tentokráte 30 000 Kč na poslední etapu rekonstrukce vitrínových skříní.

Sbírky a pomůcky uložené v expozičních vitrínách slouží na poznávací a výzkumnou činnost přírodovědného kroužku Sovy organizovaném při gymnáziu v Kladně, při práci v kroužku je samozřejmé vedení dětí a mládeže k ochraně životního prostředí.

Vzhledem k rozsáhlosti sbírek mají nadaní studenti možnost připravovat se na vyšší kola odborných soutěží přímo ve škole. Díky jejich znalostem máme také vynikající výsledky v přírodovědných oborech.

Reprezentujeme naše město opakovaně na celostátním kole Ekologické olympiády. Naše týmy patří mezi nejlepší ve Středočeském kraji. V loňském roce jsme se účastnili národní kola EO.

Další ekologickou soutěží organizovanou Českým svazem ochránců přírody je soutěž „Zlatý list“, pořádanou pro šestičlenná družstva dětí ve věku 12 -15let. Také v této soutěži jsme reprezentovali náš region na národním kole. Národní kolo proběhlo letos v červnu v Ivančicích.

V jiné přírodovědné soutěži spojující dovednosti biologie, chemie, fyziky a matematiky s názvem Vědecký čtyřboj, organizovanou pro Českou a Slovenskou republiku společně, jsme s naším družstvem „Kamenní chemici“ (dle přezdívky kamenné kladenské gymnázium) ovládli tuto soutěž nejen v online kole, kde jsme skončili na 3.místě celkově ze všech týmů, ale bodovali jsme i na mezinárodním kole v Ostravě, kam jsme byli pozváni reprezentovat Českou republiku jako jeden z 15 týmů ČR. Zde jsme získali úžasné 4.místo za Českou i Slovenskou republiku dohromady!

Děkujeme za podporu přírodovědného kroužku Sovy, podporu při přípravě na soutěže, podporu výuky přírodovědných předmětů a výchovy, jejíž součástí je i ochrana životního prostředí!

10. listopadu 2023

Mgr. Lenka Smyčková (gymnasiumkladno cz alt64 lenka smyckova)

Fotografie

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)