Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Poznej a chraň Projekt "Budeme na očích" Fond Hejtmana Lidice fond primátora Experimentem k hlubšímu poznání Rozvoj ŠVP Albatros Aktivní Kladno Archiv projektů Tajemství žlutého kontejneru – dotace města Využití dotací města Projekt Šablony pro SŠ 2017 – 2019 Využití dotací města 2 Využití dotací města 3 Využití dotací města 4 Využití dotací města 5 Využití dotací města 6 Využití dotací města 7 Využití dotace města 8 Využití dotace města 9 Projekt Vzdělávání IV. Využití dotace města 10
Využití dotací města 5
Rekonstrukce vitrínových skříní

Na návrh Komise pro životní prostředí Rady města Kladna jsme získali dotaci na rekonstrukci původních vitrínových skříní, které slouží k prezentování a uložení rozsáhlých přírodovědných sbírek a pomůcek.

Sbírky a pomůcky uložené v expozičních vitrínách slouží na poznávací, výzkumnou a expediční činnost přírodovědného kroužku Sovy organizovaném při gymnáziu v Kladně, při práci v kroužku je samozřejmé vedení dětí a mládeže k ochraně životního prostředí (viz příloha Činnost kroužku SOVY). Podporujeme zvláště nadané studenty se zájmem o přírodní vědy, ochranu životního prostředí a udržitelného rozvoje. Naším krédem je princip vyjádřený heslem „Poznej a chraň!” (ČSOP).

Sbírky našeho gymnázia jsou natolik unikátní, že zveme žáky spolupracujících ZŠ na exkurze s prohlídkou a dalším programem. Naší snahou je, aby děti poznaly díky sbírkám co nejvíce druhů a dozvěděly se o jejich způsobu života (viz příloha Spolupráce se ZŠ).

Vzhledem k rozsáhlosti sbírek mají nadaní studenti možnost připravovat se na vyšší kola odborných soutěží přímo ve škole. Díky jejich znalostem máme také vynikající výsledky v přírodovědných oborech.

Expoziční vitríny neslouží pouze k prezentaci sbírek, ale samy o sobě podporují vzhledem ke svému stáří určité „genius loci” celé historické budovy kladenského gymnázia, která je jednou z dominant našeho města. Rádi přivítáme zájemce o prohlídku. Pravidelně veřejnost navštěvuje budovu například při koncertech, výročích lidické tragédie, pořádaných přednáškách…

Děkujeme za podporu přírodovědného kroužku Sovy, výuky přírodovědných předmětů a environmentální výchovy, jejíž součástí je i ochrana životního prostředí.

malá skříň jiná skříň

velká skříň

16. dubna 2020

Mgr. Lenka Smyčková (gymnasiumkladno cz alt64 lenka smyckova)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)