Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Sovy
Přírodovědný kroužek fungující na našem Gymnáziu

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

6. 4. 2009, 21:11
já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Pavlína: Vyrazilo by se cca v devět od kostela v Rozdělově. Konec dle možností účastníků.
6. 4. 2009, 21:10
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Sovičky! Ve středu odpoledne nebo ve čtvrtek dopoledne se půjde na čolky. Napište, kdy máte čas. Howg
6. 4. 2009, 20:57
:-) Pavlína Muchová (seznam cz alt64 paja muska)
Večtvrtek bych na tey čolky mohla ale jenom s přesnejma instrukcema.
5. 4. 2009, 19:56
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Ahoj Sovy! Zítra bude kroužek venku. Takže kdo můžete, udělejte si víc času... Ostatní nezoufejte, časová náročnost bude domluvena na začátku kroužku...
25. 3. 2009, 10:06
sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Připomínám úklid hliníku, klíče od klubovny jsou u pana školníka!
21. 3. 2009, 0:23
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Díky moc holkám z biokroužku , které se postaraly o školní kytky, i když mám drobné výhrady. Příště trochu lépe holky. Díky moc, moc jsem za vaši pomoc ráda, domluvíme se lépe.
20. 3. 2009, 19:07
:-D sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Sovy budiž pochváleny za práci na "pokojovkách" naší školy. Jistě není dokonáno, ale alespoń část těch chudinek pookřála. Sama jsem i doma spíše škůdcem, ach ta pravidelnost ve starostlivosti...
Zdál se mi sen o oknech plných bramboříků - místo neobvyklé - okna školy :)

Jedna technická: pan školník slíbil na pondělí nové klíče, konečně uklidíme zase hliník, jinak dle programu můžete být opět v laborce.
6. 3. 2009, 18:25
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
S Honzou Smyčkou už jsem se kolikrát bavil o úžasném vývoji, kterým se může jazyk ubírat. Dnes jsem narazil na zajímavý článek na toto téma - napsaný je to jako každý českojazyčný bulvárně, ale závěry mi připadají reálné.
4. 3. 2009, 21:45
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To sy - tak jsme se v zásadě o kytkách domluvily, kytky to samy nezvládnou a my budeme agitovat dobrovolníky ( spíše asi dobrovolnice). Škola dá k dispozici zeminu a hnojivo, i nádoby, to zvládneme. Jaro je tady!
1. 3. 2009, 21:09
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Ahoj Sovy. V neděli 8.3. se jede spolu s Ŕíčaňáky do zoo. Více informací na kroužku, potažmo u mě.
1. 3. 2009, 11:11
:-( Lenka Křivková (seznam cz alt64 lenka krivkova)
Vážení vedoucí, musím vám bohužel oznámit, že opět v pondělí nemůžu na schůzku. Jsem stále nemocná.
Jsem si jistá, že to beze mě zvládnete. Užijte si to a moc nezlobte(,) děti...:D
A držte mi palce, ať mě paní doktorka nenechá ještě další týden doma...
1. 3. 2009, 10:51
:-) sy
Zuzko,
všeoběcně musíme s se školními pokojovkami něco udělat. Kroužek může pomoci. Ale někde kromě utření listů bude potřeba radikálnější úpravy, přesadit nebo dohnojit. Například na shodech chřadne Scindapsus. Spíše než "odborná péče" pomůže pečlivost a starostlivost, a to Sovy vedené Honzou...Chtělo by to nějakou spíše holčičí hlídku se smyslem pro pořádek a estetično (mohla by ses totiž dozvědět, že chcípající rostlina je taky zajímavá a ideální podmínky jsou nudné, nejděsnější kytky jsou u biologů). Domluvíme to ve škole.
27. 2. 2009, 23:18
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Milé sovy, myslíte, že bych vás mohla požádat o pomoc? Květiny na chodbách školy strádají. Prosím, myslíte, že byste mohli omýt listy velkým květinám ve druhém patře u výtvarky? Budu vám moc zavázána, snažím se o ně starat, ale tahle pomoc by byla moc vítána a myslím, že by jim v předjaří udělala dobře. Hnojivo pro další období opatřím. Díky předem moc.
28. 1. 2009, 22:21
:-( já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Jinak se omlouvám, že v pondělí nebyla schůzka. Polovina vedoucích byla na DOD na PřF a zbytek byl nemocný. Přišlo to dost naráz a už jsme to organizačně nezvládli.
24. 1. 2009, 14:34
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
V pondělí se koná Den otevřených dveří na Biologické sekci PřF UK. Měla by to být poměrně zajímavá akce s možností nahlédnout na špičková, normálně nepřístupná pracoviště. Více informací na natur.cuni.cz.
18. 1. 2009, 11:57
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Myslím, že by mohl skutečně útočit na svůj odraz, případně se snaží oknem pouze prolétnout a nejde mu to. Jestli tomu chcete zabránit, zkusil bych na okno něco nalepit, to obvykle pomáhá. Mimochodem, v případě siluet dravců na skleněných budovách taky nejde až tak o to, že jsou to siluety dravců, ale že je tam něco.
18. 1. 2009, 10:47
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Dotaz. Milé Sovičky, naše domácí krmítko, které stojí na parapetu okna, začal navštěvovat dlask (pravděpodobně). Kdyby se krmil, ale on si sedne na stříšku, začne nalétávat do okna a mlátí do něj zobákem. Většinou se kvůli tomu vůbec nenažere a plaší tím sýkorky - naše trvalé strávnice.
Vymysleli jsme pracovní hypotézu - že vidí v okně svůj odraz a útočí na toho vetřelce, co mu leze do teritoria. Je to možné? Víte někdo něco o tom, že se tak dlasci chovají? Když jsme totiž onen díl okna otevřeli, takže se v něm nic nemohlo odrážet, dlask přiletěl, trochu se porozhlížel a začal žrát. Pak odletěl. Když bylo příště okno už zavřené, zase začalo nalétávání a bušení.
4. 1. 2009, 17:58
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Ahoj všichni! Nezapomeňte, že je zítra vánoční schůzka kroužku... tak dárečky a dobrou náladu ssebou.
9. 12. 2008, 15:40
:-) sy
to Beruska: promiň a neber osobně poznámku ke sběru hliníku, byl to jen neumělý pokus o vtip!
jen víc a houšť hliníku, sbírejte dětičky !!! (opět neumělý pokus...)
to Palec: kolegyně Nedvědová jistě v nové kampani na sběr představí i kompetence k vybíraní popelnic, pardon kontejnerů (zase bez urážky), taky si myslím,že je to záležitost všech studentů i pracovníků, velká část lidiček se nenamáhá třídit do kontejnerů na chodbě, ve třídách to snad bude lepší, ikdyž organizačně náročnější
to Věra Scheirichová: stěhování opravdu není úmysl, o rozšírení sběrných míst hliníku zauvažujeme, zatím sběratelé nosili nárazově Al z domova - stačilo jedno místo u laborky biologie
25. 11. 2008, 1:06
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Zuzana Vlčková: Já můžu řešit třeba hned. :-) Noc je dlouhá a protokol z fyziky ještě delší. Za tuhle noc musím stihnout dva, z čehož jeden jsem měl odevzdat už včera (ale teď už je skoro hotový). Takže ve chvílích odpočinku číst, myslet a psát zvládám. Jenom mě mrzí ten permanentní skluz, který jsem jaksi stihl od září nabrat.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)