Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

20. 2. 2007, 18:05
:-) ???
Jak dopadla ta včerejší RR???
20. 2. 2007, 17:34
B-) dotaz
Možná špatně hledám, ale nemohlo by na stránkách vzniknout něco jako předmětová stránka? Že by každý předmět měl své stránky a seznam všech učitelů, kteří to učej'. Ten hlavní prófa, nebo někdo pověřenej, by referoval, co se v předmětu děje na celé škole: soutěže, olympiády, akce, novinky literatury k oboru. A mnohé další zajímavosti. Vyučující by tu mohli diskutovat, přebírat to zajímavé od kolegů, inspirovat se. Studenti by mohli ...no prostě ňák takhle. Co vy na to? Nebo toho chci moc?
20. 2. 2007, 15:51
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Jakub Eberle: V tom článku se píše sice o schůzích RR v roce 2007, ale vyúčtování plesů jsou z loňska... Je to podivné, ale asi už to tak bude.
20. 2. 2007, 14:48
pozorovatel
to Dan: jsem pro, vsechno by melo viset na webu skoly, vcetne vyplodu RR :-)
20. 2. 2007, 13:54
:-D Dan Panda-ex4.B-2004
Ještě mi to nedá, abych zde nepoužil jednu hlášku ve spojitosti s paděláním lístků...

"ale prosímtě, lístky se kopírovaly od doby, co začaly maturitní plesy" - něco na tom je, ne?
20. 2. 2007, 13:51
Dan Panda-ex4.B-2004
Tady to žije :-) ... Moc pěkné příspěvky...

Také vidím velkou chybu v komunikaci. Informace o RR (je to Rada Rodičů nebo Rychlá Rota? - přeci jen tu jsem míval radši :-)) aspoň za mých let na škola přicházely asi tak, že vždycky den po schůzi přišla naše spolužačka do třídy a nějak shrnula co se tam dělo - stylem, že nám bylo jedno, že o něčem mluví. Takže jsme nic moc o tom, co RR řeší, nevědli a bylo nám to tím pádem jedno, jen jsme každý rok dali "dobrovolný dar" a víc neřešili. Tudíž jsme se s RR dostali do přímého kontaktu až ve spojitosti s naším plesem - a tam byl kámen úrazu. Jaký první dojem si uděláte o RR, která při prvním pořádném kontaktu s vámi vystupuje stylem "my nediskutujeme, my přikazujeme a zakazujeme, jak to bude, protože my na to dáváme peníze". A toto jednání dle zpráv, co mám o současné situaci, stále trvá. RR by měla přehodnotit přístup k těm, kteří jim dávají peníze, se kterými se pak nakládá a více komunikovat, udělat jejich činnost dostatečně veřejnou a transparentní studentům a hlavně rodičům (protože studenti, přiznejme si to, jsou vždycky většinou laxní lenoši :-)). A více debatovat se studenty o jejich nápadech...

Ad ochranné prvky. Vůbec nechápu, proč letos nebyla na lístkách perforace (i když i na tu existoval jednoduchý trik). Nechápu, proč byly lístky udělány Arialem a graficky tak jednoduše, že je opravdu každý trošku zkušený uživatel vektorového editoru zmáknul za pár minut. To považuji za největší chybu. Vyrobit graficky zajímavější, ne tak lehce kopírovatelné lístky, navíc s ochranou, nebo pokud možno více ochranami, které nejdou padělat (možností je tolik, počínaje grafickými přes barevné až po technické, a nejsou drahá na aplikaci a přitom dost drahá na jejich padělání), přece není tak těžké a při tak velké akci, jako je maturitní ples, jedna z prioritních věcí...

Jak dopadla včera rada starších?
20. 2. 2007, 9:37
:-D pozorovatel
neda mi to, abych se k falsovanym listkum nevyjadril. Jak napsala kolegyně Vlckova, jednoducha ochranna znamka vyresi padelani. Take si myslim, ze neni na miste ted pronasledovat a patrat, chyby se dopustili vsichni, kazdy ruznou merou, vcetne vedeni skoly. Pozornost obratte spis na vyuku a zajmove cinnosti. Mam pocit, ze uroven gymnasia upada, musi se vic snazit jak profesori, tak zaci. Jste vsichni na vyberove stredni skole, ne na ucnaku :-), tak se snazme!!!
19. 2. 2007, 23:14
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Jakub Eberle- ale moc děkuji za Vaše vysvětlení.
19. 2. 2007, 23:05
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Jakub Eberle - mrzí mne, že to musím napsat, ale právě některé příliš "rychlé" reakce vedou k nedorozumění v lecčems.
Vstupenky na příští ples budou mít ochranné prvky.
19. 2. 2007, 22:10
Jakub Eberle (centrum cz alt64 jeberle)
Tak ještě jednou a naposledy: Vyúčtování je samozřejmě loňské, omlouvám se a tento argument beru zpět.
19. 2. 2007, 22:07
Jakub Eberle (centrum cz alt64 jeberle)
Vyúčtování viz http://www.gymnasiumkladno.cz/clanek.php?id=10. Omlouvám se za po odeslání zjištěné stylistické neohrabanosti a odpornou hrubku.
19. 2. 2007, 21:40
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Jakub Eberle:
Dobrý večer Jakube,
Vaší poznámky si vážím, jen mne prosím, jste-li ještě na mailu, nasměrujte na vyúčtování letošního plesu, já to nemohu najít. Myslím to naprosto upřímně a nekonfrontačně, protože si nejsem jistá, zda vyúčtování letošního (dvou) plesů může být již hotové.
19. 2. 2007, 21:32
Jakub Eberle (centrum cz alt64 jeberle)
Musím se přiznat, že to, co se děje okolo druhého maturitního plesu, sleduji od samého začátku. A nestačím se divit. Na plese jsem byl a přestože bylo údajně dlouho vyprodáno (alespoň na stání), bylo zde rozhodně výrazně méně lidí než v minulých letech. Dokonce to proto chvílemi působilo až trochu ospale - ale to je jen můj subjektivní pocit.

K věci: falšování lístků je samozřejmě špatné. Na tom se asi všichni shodneme. Je ale zásadní rozdíl, jestli to považujeme za trestný čin, který si zaslouží výhružky policií, nebo jen obyčejnou hloupost.

Lístky se kopírovaly vždycky, píše hned několik lidí. Ano, to je pravda. Že se tím však nikdy nikdo nezabýval ale není důvod, aby to zůstalo bez povšimnutí i teď. Co se ovšem děje, je podle mého názoru směšné a dětinské. Chtít po studentech doplácet jakékoliv částky na základě nejrůznějších - notně nespolehlivých - údajů, vyhrožovat jim podněty k trestním stíháním či dvojkami a trojkami z chování není důstojné a už vůbec ne adekvátní. K čemu by to ostatně vedlo? K vyloučení několika čtvrťáků čtvrt roku před maturitou? K exemplární demonstraci, že "takhle tedy opravdu ne"?

Myslím, že jakékoliv chřestění zbraněmi je v tuhle chvíli zbytečné a nakonec neprospívá vůbec nikomu a jméno školy jen zbytečně devalvuje, a to dovnitř i navenek. Co tedy s tím? Nejlepší by bylo asi (zřejmě za intenzivního zprostředkování vedení školy) věc konečně ukončit, a to rychle, elegantně a velkoryse.

Nikdo by neměl nic doplácet (ples byl ostatně výrazně v plusu - viz vyúčtování) a už vůbec ne maturanti. Na falešné lístky byl na plese kdekdo, bylo by to tedy přinejmenším nespravedlivé. Co se škody týče, kdo ji vlastně utrpěl? Rada rodičů? Dobře, takže škodu vzniklou tomu, koho zastupuje, tedy rodičům, zaplatí jejich děti, tedy většinou vlastně oni sami.

Nejlepším řešením by byla intenzivní třístranná diskuze mezi studenty, učitely a RR, o tom, co se stalo a jak tomu příště zabránit. Aby byla vina odčiněna, navrhoval bych nějaký přijatelný alternativní trest. Co třeba odpolední čištění lavic?

Chyba nakonec nebude jen na straně studentů. Rada rodičů je jistě potřebná instituce, ale funguje strašlivě netransparentně. O každoročním popotahování o "dar škole" už psal Dan Panda. Opravdu nezávidím třídním učitelům, že musí znovu a znovu vysvětlovat, k čemu vlastně slouží. Byl by pro Radu rodičů takový problém vytvořit dvoustránkový dokument (žádost a odůvodnění + vyúčtování a odkaz na web) a rodičům jej po třídních prostě poslat? Takových otázek člověka (obzvlášť po osmi letech na GK) napadá celá řada. V čem RR selhává, je především komunikace s těmi, kterým by měla sloužit - rodiči a studenty.

Ti, kdo lístky okopírovali nebo si je vědomě koupili či vzali, určitě neudělali dobře. Bylo by ale nesmyslné jim nasazovat psí hlavu. Může jim to jen velmi ublížit a nikomu to neprospěje, nejméně pak škole. Daleko lepší by bylo této příležitosti využít k zamyšlení nad tím, jak vlastně trojúhelník studenti-učitelé-RR funguje a co by se na tom mělo změnit. Ocenili by to jistě všichni zúčastnění.

Jakub Eberle, absolvent 2006
19. 2. 2007, 11:29
to je jedno kdo
Takže máme naštvanou radu rodičů, která získává peníze z plesu, aby je následně redistribuvovala studentům v rámci různých akcí. Když se na to podívám jinak, tak někteří studenti RR peníze dávají a jiní je od ní dostávají a ona je jen redistribučním kanálem.

Myslím, že se všichni shodneme, že podíl na padělání lístků asi nebudou mít pouze čtvrťáci, já bych se dokonce nebál říct, že těch mladších bude i víc, protože 4. ročníky dostávají lístky jako první (nebo aspoň za nás to tak bylo). Chci říct, že vinit jednotlivce dost možná nejde a pokud nejde, tak ať si to studenti vyřeší mezi sebou.

Nakonec studenti ochudili sami sebe, takže pokud by se třeba na gymplu udělalo o velkou přestávku hlasování ve stylu "Vadí mi / Nevadí mi, že RR má v rozpočtu o 20tis. méně a o tuto částku poměrně sníží své výdaje na studentské akce." Ono to navíc nebude ani těch 20 tisíc, protože jak někdo správně napsal, za 200 k sezení by zřejmě přišla výrazně méně lidí..

Zajímalo by mě, jak se k tomu RR postaví - jak někdo psal, lístky se padělaly vždy, budete chtít náhradu za posledních 10 plesů?? A budete hledat viníky?? Nebo si najdete dva tři čtvrťáky a ty potrestáte pro klid své duše??
19. 2. 2007, 8:50
liska (gymnasiumkladno cz alt64 mminarikova)
Kapacita kulturáku je smluvně omezená .Pokud jde o padělání , tak padělání čehokoliv - peněz , ochranné známky atd. je tresný čin, a každý přečin by měl být potrestán.Záleží na každém jedinci jak se k tomu postaví.
18. 2. 2007, 23:50
:-S Anonym
No vice mene s tebou plne souhlasim, jako student 4teho rocniku si tuto situaci plne "vychutnavam" a rozhodne to neni nic prijemneho. Myslim ze profesorsky sbor nas kvuli tomu opravdu sikanovat nebude. Spise jsem se setkal s prijemnym poklidnym pristupem. Na rozdil od rady rodicu ktera si klade prehnane naroky na odskodneni. Kazensky trest....no co si budeme nalhavat, je to pomerne zvlastni, nebot skole ublizeno nebylo do te doby nez se to zaclo takto agresivne resit. Uz tim ze to sem pisi skole vlastne ublizuji, nebot si jakykoli student muze precist o problemovych studentech gymnasia. Ale s tim zacla RR a je její zalezitosti jak to resi dal. Myslim ze to je rozhodne velice neprijemna situace i pro vedeni a chapu jiste rozhorceni, nebot netvrdme si ze to bylo spravne. Ale myslim ze velky podil na problemech z toho plynoucich ma prave RR. Pri priprave plesu si na ni az na predem nasmlouvanou kapelu na hlavni sal a maly pocet listku na stani opravdu nelze stezovat. Ale to co predvadeji nyni je fiasko.

Jeste zminuji duvod proc se uvadim jako Anonym, duvod je prosty, student 4. rocniku se v dnesnich tezkych dnech stava ohrozenym druhem zbabele se schovavajicim za podobnymi prezdivkami aby se ubranil oznaceni padelatel....Drazi spolustudenti, uprimnou soustrast a doufejme ze nikoho z nas kteri jsme se aktivne nepodileli a ani zadneho naseho aktivniho kamarada nevyhodi. Vas Anonym
18. 2. 2007, 18:59
:-( Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Omlouvám se za hrubku ve 2.pádu osobního zájmene já. Samozřejmě má být mě.
18. 2. 2007, 18:56
:-( Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Nechtěla jsem se vyjadřovat do pondělní schůze Rady rodičů, ale některé příspěvky mně k tomu vedou.
Děkuji Mírovi Humlovi (s podporou Dana Pandy), který problém rozebral po stránce právní, ale také morální. Myslím, že by jeho návrhy měly být vzaty v úvahu.
Zároveň chci reagovat na příspěvek Hržrbr a dalších - Rada rodičů přece neupřednostňuje jakési "své" finanční zájmy - peníze, které se utrží za vstupenky a zbudou po zaplacení nákladů, se vrací do pokladny, z níž jsou používány opět jen na aktivity, které jsou ve prospěch studentů. Rozdělování peněz se děje v jistém smyslu na principu solidarity - jistě se někdy stane, že někteří studenti či skupiny studentů vyčerpají více (příspěvky na nadstandartní akce - hory, exkurze do zahraničí, příspěvky na cestovné, pokud studenti reprezentují školu mimo Kladno apod.) Příspěvek na maturitní ples pak čerpají všichni.
Myslím, že se opakuji již po několikáté, ale někteří jedinci tomu asi stále nerozumí. Prosím je, aby spíše kladli otázky, než aby vzášeli neopodstatněná a urážlivá obvinění vůči lidem, kteří dělají svou práci dobrovolně a věnují jí svůj volný čas.
18. 2. 2007, 16:43
Hržrbr
Je zvlásštní, že rada rodičů, která se kupodivu skládá z RODIČŮ studentů této školy upřednostňuje své finanční zájmy před zájmy studentů...
18. 2. 2007, 13:59
:-( Pája
...a taky by se mělo vzít v potaz, že ten, kdo to kopíroval třeba vůbec nemusel bejt z gymplu... A na ty je myslím školní justice docela krátká :) Nechal bych to plavat, protože jak by měl být potrestán třeba i ten, kdo v tom nemá prsty a zároveň by se půlka lidí, co to falšovali trestu vyhnula, myslím že je pak takové "kázeňské opatření" veskrze minimálně trapné a nefér. Rada rodičů nebo vedení školy nebo oba orgány... nevím kdo propaguje důtky a vymáhání nějakých částek... by se mohly zamyslet a třeba přijít na to, že nejlepší by bylo celou záležitost velkoryse přejít. A nechovat se teď - když je viník neprokazatelný a nepolapitelný - jak rozdrážděné sršně, co lítají kolem té své dirky a pobodají všechno, co se kolem hne :-P
Rada rodičů by měla být něco jako "rada starších", rada těch moudrých, ale nynější postup toho s moudrostí moc společného myslím nemá... Lidi, prostě se na to teď vykašlete a příští rok si to nějak proti falšování pojistěte !

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)