Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

22. 2. 2007, 23:54
Kubista (08A 2005) (iol cz alt64 exxon)
Být vámi, tak se místo na aféru kolem padělání lístků (vyčerpávající analýzu celé kauzy i s návrhem řešení podal kolega Miroš Huml, ostatní připomínky, jak je tu čtu, mi přijdou nadbytečné :)) soustředím na problém Rady Rodičů (RR). RR je dle mého názoru orgánem (sdružením, chcete-li) nevhodným pro efektivní dosahování cílů akademické obce Gymnasia. Vychází z předpokladu, že studenti si nejsou schopni sami spravovat záležitosti, jež mají ekonomickou povahu nebo vyžadují pokročilejší organizační schopnosti. Ke spravování těchto záležitostí je tedy povoláno kolegium maminek a tatínků, které vybere od každého studenta 350 Kč a s nashromážděným obnosem se snaží jednat "v nejlepším zájmu studentů", rozuměj maturantů, neboť pořádání maturitních plesů je vlastně jediná agenda RR, která vůbec stojí za zmínku. Prostředky, jakými toho dosahuje, zcela odpovídají povaze způsobu ustavení RR (o tom níže) a pravidel jejího fungování: RR se studentům NEZODPOVÍDÁ, což je naprosto absurdní vzhledem k tomu, že studentské příspěvky tvoří rozhodující část příjmů RR. Jednání a HOSPODAŘENÍ RR jsou netransparentní, a při společných jednáních se studenty RR dává jasně najevo svou mocenskou nadřazenost, argumentuje ex autoritate apod. K takovým postupům však není legitimována ČÍMKOLIV, neboť samotný způsob, jakým je RR ustavována, je směšný - v RR zasedají rodiče, kteří se k funkci dobrovolně přihlásí a bohužel to nejsou vždy ti nejkompetentnější (z vlastní zkušenosti vím, že ti nejkompetentnější a organizačně a ekonomicky nejzdatnější na to prostě nemají čas).

Proto vám navrhuji: zrušte Radu Rodičů, ustavte na její místo studentskou radu, převeďte do jejích rukou veškeré kompetence RR. Z dob mého působení na Gymnásiu si totiž pamatuji, že se chodby jen hemžili schopnými (někdy až geniálními) lidmi, kteří by veškerou agendu RR zvládli mnohem lépe a, jelikož by tak činili ve vlastním zájmu a za účelem dosažení vlastního zisku (maturitní plesy jsou hlavní kulturní akcí začátku roku, dokáži si snadno představit, že by na nich škola - studenti vydělali), i efektivněji.

Honza Přibil, bývalý student Gymnasia Kladno, nyní student 2. ročníku PrF UK.
22. 2. 2007, 16:49
:-D finesa to Dan Panda
a k ty vychytralosti co si zmínil... Od laserové tiskárny má ta inkoustová hooodně daleko looooooooooooool:D:D:D:D:D a to vim dokonce i při svý naivitě:D:D:D:D
22. 2. 2007, 16:46
B-) finesa to Dan Panda
;) zkus si to přečíst ještě jednou OK?...je mi jasný, že je to utopie...ale myslim že by to tak mělo bejt... neřešit padělání se nedá...jen vymyslet nějakej hodně levnej způsob,kterej si zároveň nikdo nemůže dovolit;)...jinak jestli myslíš, že bejt vychytralejší...je obohacovat se na úkor spolužáků tak prosim...:/ a nejsem si jistej, jestli by se tenhle způsob dal označit jako vychytralost...když se tim šířili po fóru prodávali to před kokosem atd, ale to uz je jiná věc / 2, problém je v tom, že když budou lístky dražší... tak vyzbyde míň na maturiťák...máš to asi 1000 lístků(např)... jak RR funguje to opravdu netušim, ale domnívám se, že když už ted´ byl asi maturiták v mínusu tak zdražení lístků to jen prohloubí... a tak si uvědom že RR nezastupuju jen maturanty, ale všechny...a všichni na to budou doplácet... myslim, že sem k tomu řek svý a ted si budu číst, čim mě zase ohromíš...
22. 2. 2007, 0:26
Dan Panda-ex4.B-2004
Zuzana Vlčková: Pošlu vám mejl
22. 2. 2007, 0:22
Dan Panda-ex4.B-2004
finesa: promiň, ještě jsem zapomněl napsat, že to, z čeho se lístky platí, se tu řeší v souvislosti s popisováním funkce RR a jejího přerozdělování peněz, stačí trošku číst a chápat - menší důkaz o tom, jak studenti netuší, jak RR funguje...
22. 2. 2007, 0:21
:-D Dan Panda-ex4.B-2004
finesa: Cože, doklad o zaplacení a neřešit padělání?!? To je špatný vtip nebo to myslíš fakt vážně?!? To je opravdu nejnaivnější názor co jsem tu zatím četl... Nepadělatelné lístky se zaplatí stejně jako ty letošní padělatelné a nebude to stát o moc víc. A řešit padělání je nutné vždycky protože lidi jsou lidi, a vždycky se někdo najde a srovnání s učňákem je urážka inteligentních lidí, protože právě inteligentní lidé jsou většinou ti, kteří se snaží být vychytralejší a na ostatní vyzrát... Informační charakter lístků - to můžeme na ples chodit s paragonem a vyjde to nastejno, promiň, nechci tě nijak napadat, ale opravdu mě tvoje naivita a jednoduchý pohled na problém pobavil...
21. 2. 2007, 23:19
:-( finesa to Dan Panda
A z čeho by se ty nepadělatelný lístky měly zaplatit...??myslim si že lístky na ples nejsou o tom aby na nich byly 3d znaky atd...měl to být jen doklad o zaplacení a mít informační charakter(kolik jich zbylo atd)...a né řešit padělání!jinak mě spíš mrzí že se o tom vůbec musí uvažovat...kdyby to udělal nějakej vykuk z učnáku tak neřeknu ani slovo...
21. 2. 2007, 23:09
B-) finesa to padelatel.
nooo nejsem si jistej, jestli omluva tim, že se to uz dělo je dobra omluva;)

21. 2. 2007, 16:05
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Dan Panda - napište mi prosím ty své nápady, dobrých nápadů není nikdy dost.
21. 2. 2007, 15:12
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Já naprosto souhlasím se studentem padělatelem.
S dalšími náměty ohledně ráce RR bude nejlepší obrátit se přímo na radu osobně. Na každou schůzi můžete s nimi přijít.
21. 2. 2007, 6:18
student padelatel
Myslim ze diskuse okolo falsovanych listku by se mela jiz uknocit.
ANO priznavame byla to chyba.Jak se jiz rikalo,listky se falsovali i v minulych letech a nas ani ve snu nenapadlo co z toho muze vyplynout.
Rada rodicu se leots k organizaci plesu postavila asi nejlip jak to slo,vy sla nam maximalne vstric a to i v pondeli na jeji schuzi, kde se resily ony listky.Pozaduje po cvrtych recnicich nahradu za neprodanych 45 listku na sezeni v hodnote 200kc,coz cini 9000. Narok mi prijde opodstatneny po domluve s ostatnimi tridami bude uhrazen. Jen bych chtel apelovat na solidaritu ostatnich studentu, kteri kopirovali listky,aby taktez prispeli k zplaceni.Dejte penize treba predsedovi studenstke rady,nam tim pomuzete.a nebojte se ze je top nejaky figl k zjisteni dalsich padelatelu.
Jeste k snizenim znamkam z chovani,temi nam rada rodicu nevyhrozovala,jelikoz vi, jako kazdy jedinec jehoz intelekt je srovnatelny s automatickou prackou, ze to neni v jeji kompetenci. O tom bude rozhodovat pedagogicka rada pristi tyden.
21. 2. 2007, 4:08
:-) Dan Panda-ex4.B-2004
to Zuzana Vlčková: díky za odpověď, jak se máte? :-)

Osobně bych si představoval komunikaci s RR asi tak, že její jednání bude transparentní, o jejím konání mohou informovat třídní učitelé a nejlépe web školy. Studenty její činnost zajímat může, ale taky nemusí, a některé studenty to ani nezajímá. Ale naopak některé určitě ano a stejně tak i některé rodiče zajímá, co se děje s penězi, které z nich každý rok jejich ratolesti vysávají na dar škole. Informace by měly být snadno dostupné, ne formou výkřiku do davu během velké přestávky, kdy všichni svačí, courají po škole a píší taháky... Jak každý s těmito informacemi naloží, je jeho věc. Pokud je vypustí zase ven a pak se diví, jeho problém :-). Ale také pokud je vypustí a pak je bude chtít opět získat, tak by je měl zpětně lehce najít (web školy atd.).

Ad vstupenky a pozvánky, v každém ročníku se určitě najde minimálně jeden výtvarně i počítačově nadaný jedinec, který by mohl být nějak školou motivován, aby vyrobil lístek a pozvánku na ples s danými kritérii (jak jsem slyšel, tak letos autor pozvánky a lístku nedostal dané ani rozměry lístků - pouze jsem to slyšel, ale pokud je to pravda, tak pak fakt nevím, čemu se RR diví). Tím chci říct, že vytvoření profesionálem by mohlo být až nouzovým řešením. Stačí, aby student dostal přesná kritéria, podle těch udělal návrh, který by si pak studenti sami připomínkovali a RR jako zadavatel by zkontrolovala stupeň náročnosti padělání lístku podle nějakých navržených ochran (btw pokud chcete, pár nápadů na ochranu lístků mám, ale psát to sem nechci, takže leda na váš mejl...). A samozřejmostí je výroba lístků v předstihu, ne 14 dnů před plesem :-)
20. 2. 2007, 23:52
:-D dotaz podruhé
Někdy mívám pocit, že na tomhle gymplu učí jen pe a Vlčková. Proberte se vyučující, nemyslím, že zpracovávat předmětové stránky musí jen studenti a dobrovolníci. S technickou strankou by snad mohli pomoct vsichni matikari/matikarky a nadani ostatni členové sboru. Studenti potřebují vzory-nadšené zapálené lidi pro svou práci. Vytvořit podklady třeba jen na papír snad zvládnou i jazykáři, tělocvikáři atd. Nebo možná by pomohly uklízečky :-)
20. 2. 2007, 23:07
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Dan Panda - jako zčásti zúčastněná osoba bych jen chtěla říci - problém je v komunikaci a Vy jste sám napsal, že ke komunikaci s RR vlastně došlo až před plesem, do té doby vás to až tak moc nezajímalo, což je škoda. Nemyslím, že vás měla informovat spolužačka způsobem, který uvádíte. Myslím, že je velmi důležité, jak třídní učitelé vysvětlí studentům, jakým způsobem jsou užívány jejich finanční příspěvky. Domníváte se, že to všichni poslouchají a vnímají?
Žijeme tedy ve společnosti, v níž přejímáme odpovědnost za své činy nebo jen necháváme prohučet ušima něco... a pak se divíme?
J
ak jistě sám víte, třídy se vesměs ani interně nedokáží dohodnout na tom, co vlastně chtějí. Jsou-li dvě, snad i tři ...
Snad již pro příští rok bude stanovisko jasnější. Dovoluji si dokonce navrhnout, aby nejen vstupenky s ochrannými prvky, ale i pozvánka byly dílem profesionála (s případnými včasnými výtvarnými náměty ze stran maturujících tříd ), což věc výrazně neprodraží.
20. 2. 2007, 22:32
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To příspěvky a Peli - bylo by moc krásné, kdyby předměty měly své stránky. Z hlediska VV - mohu vystavit některé práce na chodbě a na nástěnkách, ale zajímavější je průběh vzniku a jistě chápete, že nemáme dost finančních prostředků na realizaci fotek. Dokumentace na webu. Já chápu, že je to moc práce, ale našel by se někdo?
20. 2. 2007, 22:27
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Já bych si chtěl trochu zaprogramovat. Ale to už dělám. Mám udělanou skoro kompletní kopii (nejdůležitější část) celých stránek školy a tu upravuju, abych nezasahoval do ostrého chodu. Bohužel mi týden nemoci nestačil na víc než validaci HTML, zprovoznění nefunkčního JS v menu adminsekce a kompletní předělání "typografie" kódu k obrazu svému a jednotnému systému. Do ostrého kódu se dostala bohužel jen validace. Ostatní ještě pořád nemám odzkoušené na funkčnost.
24/7 mám co dělat a stránky se do toho vejdou během školy jenom občas.
S Wikimedia nebo PHP RS nebo podobnými věcmi nemám zkušenosti, ale nebráním se tomu. Ale náročností přizpůsobení pro naše potřeby si nejsem jist.

Jinak vím, že bych chtěl hodně, ale docela by se mi šiklo, kdyby mi hosting povolil používat PHP funkce filesystému i v zápisovém režimu. Stávající způsob práce se soubory je silně nevyhovující. Funkce fopen v režimu zápisu hlásí zákaz, což mi přijde nesmyslné a zbytečné. (Na WZ je povolená zcela bez omezení, tj. žádné riziko zneužití nepředstavuje.) Nešlo by s tím něco udělat?
20. 2. 2007, 22:15
Anonym
Kdyz se tu vsichni vyptavaji na RR tak jako jeden z ucastniku porady, jejiz duvody myslim bychom tu nemuseli dale pitvat, musim rici ze RR se chovala pristupne velice slusne (vzhledem k tomu co se stalo) na vyrovnani jsme se bez nejmensich potizi domluvili a jeste k tomu bylo povazovano mene nez jsme nabidli a nasledne v ramci slibu mame v umyslu uhradit. Tudiz prosim zvazte sva pristi slova o rade rodicu. Predchozi silene cifry byly vytvorem fam a vicemene prehnanych obav.

Anonimni student GK
20. 2. 2007, 18:36
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
Vsem:
Potrebuji redakcni radu pro www stranky. Bohuzel, koho jsem zatim oslovila, ten vzdy rychle vycouval. Funkce jsou ruzne, od shaneni prispevku, pres dozor nad obsahem stranek (zobrazovani neaktualnich informaci apod.), pres upravu fotografii, prepisovani rukou napsanych zprav (ano, rukou napsanych) az po jednoduche prevody do pdf a jednoducheho html formatu. Zajemce opet prosim o poslani kontaktu, jmena a tridy (i kdyz to si lehce dohledam :)).
Predem dekuji.

20. 2. 2007, 18:28
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2dotaz:
O predmetove stranky usiluji jiz 2 roky. A maji mit velmi podobnou strukturu jakou popisujete. Jen potrebuji nekoho, kdo to naprogramuje a nekoho, kdo to bude plnit :(. V idealnim pripade, by si to predmetove komise plnily samostatne. Chtela jsem docasne rozjet nejaky redakcni system, neco jako wiki apod. Ale jsem na tom casove tak, ze opravdu nestiham a neni to vymluva. Pokud se chcete do toho nekdo pustit, muzeme zkusit udelat ukazkovou "predmetovou stranku". Pokud mate nekdo zkusenost s nejakym vhodnym RS, napiste mi e-mail, domluvime se. Budu rada, kdyz mi nekdo pomuze.
PS: Pro webmastry - nechcete si trosku zaprogramovat?
20. 2. 2007, 18:19
:-) babedev
souhlasím se článkem *dotaz* ,to je moc dobrý nápad a k RR se vyjadřovat nemůžu,jelikož já s nimi mám zatím jen dobrou zkušenost,ke kopírování lístků se nevyjadřuji-připadá mi vše až moc přitažené za vlasy a hádám,že za rozhořčením RR bude ještě něco jiného než jen fakt ,že si někdo dovolil kopírovat lístky.Ale to jsou jenom společenské bláboly co tu vedeme ,protože nikoho z RR sem nikdy ani nenapadlo zajít.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)