Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

7. 2. 2008, 16:08
B-) Weatherman
2bývalý student: Umíš číst?
7. 2. 2008, 15:41
byvaly student
to Palec: muzes mi napsat, koho mas na AJ? Diky
7. 2. 2008, 15:17
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2byvaly student: Už jsem to tu psal. Prof. Kolářovou.

2Jára: Sitcomy nejsou pro mě. http://myego.cz/item/al-gore-a-clovekomedvedoprase-manbearpig
Ale jinak dobrý tip. (Snad jen doplním, že místo Skype je lepší GoogleTalk :-))
7. 2. 2008, 14:53
B-) Jára (O99A) (post cz alt64 x28)
Nejlepší trénink jakéhokoliv jazyka je stejně jeho užití v praxi, takže můžu vřele doporučit Skype, kamarádské vztahy s cizinci a britské sitcomy. Pořád nemám nic proti většině "našich" angličtinářů, ale dvakrát nebo třikrát necelých 45 minut týdně (kdy se samozřejmě nemohou věnovat každému individuálně) prostě nestačí. A názor, že mne škola má připravit na certifikát beze zbytku se mi jeví jako naivní.
7. 2. 2008, 14:32
byvaly student
to Palec: muzes mi napsat, koho mas na AJ? Diky
7. 2. 2008, 13:38
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Arkan: Pokud něco chceš sdělit, napiš to jednou. Příště ti smažu i tu poslední kopii. Jsi poslední výjimka, kdy to aspoň jednou nechávám.
Směj se nebo připust, že mám pravdu. Mně jeden rýpal navíc nevytrhne. ;-)

2byvaly student: Já se nudím ve většině hodin. Procházení učebnice se v našich hodinách nekoná. Myslím, že tento školní rok jsem potřeboval učebnici angličtiny maximálně desetkrát. Děláme především přípravu na FCE a potom procházíme materiály mimo naši učebnici. Vždy to, co je k tématu.
7. 2. 2008, 12:35
byvaly student
jen lehky prispevek k diskusi na tema erudovanost ucitelu:
bohuzel i ja si myslim, ze zejmena anglictinari na tehle skole nemaji uroven, hodiny byvaly nuda, zadna novinka, klasicky prochazeni ucebnice a slovicka nazpamet ze slovnicku...citim, ze se i po letech nic nezmenilo. Kdyz jsem chtel neco umet, musel jsme do pripravek na certifikaty chodit jinam
7. 2. 2008, 12:31
:-D Arkan
Už jsem tady po několikátý a příjde mi, že Palec ze sebe dělá nějákýho chytrýho. Je to k smíchu.
7. 2. 2008, 1:53
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2prof. Vlčková: Tohle by vás mohlo zajímat, je tam i odkaz na ten pořad o kýči, o kterém jsme v pondělí mluvili.
http://pixy.cz/pixynergia/2008/kyc-pornografie-estetiky/
6. 2. 2008, 21:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Pokud už chcete diskutovat, žádám vynechání osobních útoků. Z nich nikdy nic kloudného neplynulo. Díky.

2C.V.: Co jsem slyšel, ve Španělsku je na tom základní školství ještě o nějaký ten řád hůř... Podle mě je nedostatek kvalitních profesorů problém všude. Tvrdil bych, že výuka jazyků by mohla být lepší, ale přesto konkrétně my máme nadstandardně dobré podmínky. Proti ostatním českým školám určitě.
Jak se liší výuka v hodinách různých profesorů nedokážu posoudit. Vycházím z vlastních zkušeností.
Nevím, jestli jsem někdy dobrého angličtináře měl. Jak se pozná dobrý angličtinář? Podle mě tak, že mě naučí jazyk dost dobře na to, abych byl schopen v něm komunikovat. Dokážu si přečíst libovolný článek v anglické Wikipedii a rozumět mu. Dokážu chatovat s Američanem z New Yorku, který spravuje můj oblíbený šachový server, a nedělá mi to problémy. Dokážu si přečíst anglické originály knih.
Pravda, výslovnost mi je v těchto činnostech na nic. Kdo mě z ní ale bude zkoušet? Rozumět mi budou všichni anglicky hovořící a to stačí. Poznají, že jsem se nenarodil v Londýně, ale to mi nevadí. Tolik můj přístup. Objektivně svou výslovnost ani výslovnost své profesorky soudit nemohu - proto se o to nepokouším.

2kotel: Možná kdybys vystupoval trochu vyrovnaněji, byl by k tobě lid internetový vlídnější. ;-)
Diskuze nemusí nutně bavit, ale měla by sloužit k výměně názorů. My tě asi nepřesvědčíme, že nadáváš zbytečně a ty nás nepřesvědčíš, že je s výukou jazyků na této škole něco v extrémním nepořádku. Má ještě smysl dál diskutovat?
6. 2. 2008, 18:31
C.V.
Výslovnost nebyla asi ten nejlepší příklad,ale to,že úroveň výuky cizích jazyků je většinou v českym školství opravdu děsná,je fakt! Tento gympl není ani trochu výjimkou,spíše naopak. Všichni to vědí,i když si to možná odmítají připustit.Podezřívám některé předchozí přispěvovatele z toho,že asi nikdy neměli dobrého angličtináře,a proto nemají srovnání.Samozřejmě existují (i na gymplu) kvalitní jazykáři,kterých si vážím.Bohužel jsou pořád ještě v menšině....
6. 2. 2008, 17:53
B-) Weatherman
2kotel: Tedy pokud tohle považuješ za diskusi...když tě nebaví, tak nediskutuj...
6. 2. 2008, 17:44
:-D Jára (O99A) (post cz alt64 x28)
kotel: Ale aspoň jsem se ji snažil vyslovit bez přízvuku. Odpusť . . .
6. 2. 2008, 16:40
BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 t-pack)
@kotel: Jaka je podle Tebe spravna vyslovnost? New Yorkska? Southhamptonshireska? East London, west London, Canberra, Glasgow... Anglictina je na tom jeste hur nez cestina, jsou stovky dialektu a neni definovana zadna "jedina spravna" vyslovnost.
6. 2. 2008, 16:15
:-S kotel (seznam cz alt64 seznamwebmaster)
me tahle diskuze s vama nebavi....

2Jára: ne,nemam zadny certifikat,ale i bez toho jsem schopen poznat spatnou a spravnou vyslovnost...nicmene ja,jako student to umet nemusim,ale ucitelka by to umet mela kdyz to uci....
jo a tvuj prispevek jen ukazuje na tvoji nizkou inteligenci,kdyz potrebujes komolit moji prezdivku aby sis pripadal drsnejc
6. 2. 2008, 15:23
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: Tak děkuju... chtěl jsem to jen trochu osvětlit, protože mi to nepřišlo nijak vysvětlené. Teď již se mám také chuť nazvat něčím velice hloupým a nic mě nenapadá právě proto, že to něco je velice hloupé...
6. 2. 2008, 0:52
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2já...n: Ten příspěvek tu je právě proto, aby se nestávalo něco podobného, jako jsi právě udělal. Mám chuť tě nazvat něčím velice hloupým, ale nic mě zrovna nenapadá.
Takže ještě jednou a polopatičtěji: Pokud se kdekoliv ve vašem příspěvku objeví zpětné lomítko, apostrof (tedy přesněji znak úhlové minuty; někdy se tomu také říká jednoduché uvozovky) nebo uvozovky, nedivte se, že se před těmito znaky vypíše navíc zpětné lomítko.
5. 2. 2008, 23:09
já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: Proč je tam to lomítko třikrát, kyž jsem to jen vystříhnul od tebe pomocí ctrl+c?
5. 2. 2008, 23:07
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: Akorát moc nechápu, proč jsi poslední příspěvek řešil v sekci \\\"Ostatní\\\" a ne v \\\"Stránky\\\".: - )
Kotel: Akorát moc nechápu, proč něco takového řešíš vůbec na fóru... myslím, že podobné samolibé žblepty stačí psát lihovkou na lavici, tam možná alespoň někomu ukrátí čas během hodiny.
5. 2. 2008, 21:24
:-D Jára (O99A) (post cz alt64 x28)
kokotel: Tak Ty máš výslovnost zcela zjevně excelentní. Z toho lze odvodit, že pravděpodobně velmi často komunikuješ v angličtině a jseš držitelem některého z certifikátů, popřípadě na něj alespoň máš jazykové vybavení. Nic Ti tedy nebrání se o hodiny povalovat a jednou za čas vypálit briskní altough s kásnou přípustkovou větou. Nemusíš se vůbec zaobírat tím, "jak strašně to ten člověk vyslovuje" a proč bys to za něj nemohl rovnou odučit? Lidí jako Ty bude ve školství vždycky nedostatek. Kokotel na hrad!

Nebo si prostě pusť Simpsonovy v originále. Jejich angličtina Tě dozajista uspokojí . . . smích . . .

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)