Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

10. 2. 2008, 18:29
B-) Giggler
připadá mi to trochu dětinský si tady vyhrožovat kvůli smazanýmu příspěvku a porovnávat kdo je silnější.
10. 2. 2008, 18:21
:-S kotel (seznam cz alt64 seznamwebmaster)
2palec: lekarnicku si vezmu,ale pro tebe.....snad si nemyslis ze ty, spravce fora,kterej urcite vysedava celej den u kompu,bys me moh ublizit.....tim si me docela pobavil....i kdybys nevysedaval,tak porad na tom budes hur nez ja...no nic....az bude po maturitach,tak se pripomen..to budu mit cas na soukromy zalezitosti...
10. 2. 2008, 18:16
:-D Giggler
2zuzanek: ne nebyla proč?

Jinak s těma schodama souhlas aspoň si pak lidi budou vážit toho co měli až budou mít po ránu laborky z fyziky;) a tahle možnost nám otevírá obzory. Máme více výmluv typu : ,,Omlouvám se paní profesorko, ale na laně byla zácpa=D'' ale jelikž sem správně líná studentka gymnázia tak navrhuju aby naše škola pořídila výtah nebo eskalátor nebo jak sem už řekla to druhý patro úplně vybourat. Míń tříd míň schodů obrovská tlačenice=D Ok realný návrh? Zlepši si kondičku;)

a ještě můj komentář k hodinám angličtiny. Musíte respektovat to že někomu (např mě) nebylo od Toho nahoře dáno tolik inteligence jako vám a profesoři na nás musejí brát ohledy. Prostě ne všichni musí zvládat konverzaci, která vám inteligentnějším připadá zajímavá. Diskuze není o tom že si jeden student popovídá s profesorkou a ostatní na ně jenom koukají cože to řikají. Možná proto je konverzace pouze o lehčích tématech aby tomu porozuměli všichni. a v tomoto sou naši profesoři docela dobří, že jim nejde o to aby měli honem rychle probranou látku, ale aby tomu rozuměli všici. To neznamená že od čas od času byste si s profesory nemohli pokecat a lidi jako já jenom naslouchat přízvuku;o)
10. 2. 2008, 17:38
B-) Yaro
Palec: takovej krásnej příspěvek tu měl kotel, a tys ho smazal...moh klidně sloužit jako exemplární příklad blbosti...a já na ten příspěvek tak hezky odpověděl...no to už je jedno koneckonců...

jinak s těma angličtinářema (já vim, to se mi to mluví když mám Zahradníka a na seminář Craiga), ale já si fakt nemyslim že by to byla zas až taková bída...samozřejmě, jedna profesorka ráčkuje a plete si slovo habit se slovem rabbit (tudíž habit píše s dvěma b), ale má léta zkušeností a dělá to podle svýho nejlepšího svědomí...větší problém bych viděl u němčinářů (u francouzštiny to prej taky neni žádná sláva), kde je opravdu dobrá snad jenom Radana...
10. 2. 2008, 17:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2ICLL: Pan profesor Cypris (nebo koho máš na tělocvik) by z tebe měl radost. :-) Já jsem pro. Jen ať studenti. Trénují. :-))))
10. 2. 2008, 17:19
B-) ICLL (seznam cz alt64 j smely)
2all: Dlouho jsem se zde neukázal a kolik krásných příspěvků se zde objevilo. Samozřejmě jako vždy pokračovala kritika "Palcovi diktatury". On ale Maleček ví co dělá. Je moderátor fóra (a není sám) a jako takový se snaží o nějaký ten pořádek. A pokud nemůže (momentálně) některé věci ovlivnit pomocí vychytávek programové části stránek, je nucen použít svůj mozek, úsudek a v neposlední řadě myš a daný příspěvek prostě smazat či upozornit autora na to, že věci které řeší, vlastně neřeší atd.

2Palec: Konstruktivní kritika je vítána všude a náš ústav není vyjímkou. Nadávky urážky a bezmyšlenkovité výkříky do tmy zase vítány nejsou, tak to je a doufejme, že tomu tak zůstane. Ať se studenti svěřují se svými problémy, navrhnou řešení nebo poprosí o pomoc, ale nicneříkající věty typu: "Vadí mi schody...", ty ničemu nepomůžou.

2Marek N.: Budu dalším který se připojí k reakci na již zmíněné schody a navrhuji řešení: Schody vybouráme, zavěsíme lana a vedle takovou tu tyč, co mají u Hasičského záchranného sboru. Lana pro cestu nahoru a tyč pro cestu dolů.
10. 2. 2008, 17:11
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Co se týče výslovnosti, líbí se mi internetový slovník YourDictionary.com, který má výslovnost nejenom zapsanou v mnohdy nicneříkajících znacích, ale i přehratelnou v MP3.
http://www.yourdictionary.com/moustache
10. 2. 2008, 17:07
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Marek N.: Bravo! Dobře napsané. Souhlasím s tvým otcem, protože tak očividně vnímá diskuzi většina lidí. A souhlasím i s tebou. Ovšem pokud angličtinář prostě nemá přehled, těžko bude vymýšlet zajímavá témata. :-) Další překážkou v praktikování diskuzí je obtížná hodnotitelnost výsledků... Jeden člověk se zapojí a aktivně se snaží přesvědčit ostatní o svém názoru a pět dalších sedí a kouká z okna. Tomu se kantor u diskuze nemůže ubránit.
Rozhodně by diskuze k oživení hodin jazyků přispěly a možná je na čase je zkusit prosadit i tam, kde ještě nefungují. :-)
10. 2. 2008, 16:40
:-) Marek N. (tiscali cz alt64 ne2dmar)
Tak jsem se vrátil z hradu...
teda na fórum. No, nepotěšili jste mě. Já vás urazil (vlastně původně jsem to nezamýšlel, ale každému co jeho jest,ne?), že píšete seriózní, hluboce konstruktivní komentáře a necenzurujete (což je většinou fakt) příspěvky. To co pokračovalo vaším dílem je nutnost projevit TO. Snad kromě Palce a paní profesorky Vlčkové, která úplně nepochopila můj příspěvek byly zbylé stranické příspěvky zase jen urážky a výsměch. Dokonce se i některé, obzvlášť vypečené, rybky chytly a podaly schodový příspěvek přesně podle mého mustru.

Jako, já vim, že jste z gymplu, ale nemusíte to dokazovat i ostatním gymplákum.

Diskuze (podle mého otce) probíhá tak, že jeden mluví, zatímco druhý neposlouchá, ale přemýšlí, co řekne potom sám. Něco na tom asi bude.

Tak začnu (nebo spíš obnovím) problém s angličtináři. Nevím jak vás, ale mě hodiny jazyka, kdy jen koukáte do učebnice a občas napíšete ve workbuku cvičení zas až tak nebaví. Když už se během angličtiny začne konat konverzace, většinou je to na nějáké nevděčné nudné a neaktuální téma, například jak se slaví Vánoce u nás a za mořem a mě je docela líto, že tu koninu opakujeme snad každý rok a něco, při čem se vytvářejí různé tábory či stanoviska a patent na pravdu nemá ani doktor prezident se nevyskytne. Doporučil bych, aby se angličtináři občas zastavili u paní prčofesorky Kohoutové, a zeptali se na nějáký globální problém a ona vám ihned dá záminku k hádce. (alespoň na ZSV to tak většinou funguje)
Co se týče výslovnosti, jsou slova, která vysloví i nemluvně a pak jsou některá (např. a moustache) se kterými si neví rady ani oxford press. Na to, že má nějáký angličtinář přízvuk jsme zvyklí. Horší je když šišlá nebo ráčkuje (což třeba němčináři dělají občas i schválně) a vlastně si nejsme jistí jestli se právě vyslovuje "f " "đ " či "d "
Někdo tu už psal, že výuka jazyka by měla být zakončená vystavení nějáké té státnice. Na hrstce škol se to opravdu děje, ale u nás je hlavní spíše projít maturitou, což z cizího jazyka většině lidí nedělá problémy (pokud nejsou sirotci a nevytáhnou si otázku My family). Přípravou na certifikáty je bezesporu výběrový seminář z AJ. Tam se vlastně nic jiného nedělá. To, co semináři chybí je řádná propaganda, neboť lidé, kteří se tam přihlásí zvládnou FCE nebo TEFL na B bez nějákých větších problémů, ale k čemu to je, když z dvacetičlenné třídy zkoušku nakonec absolvují jen dva?

No snad jsem vám ukázal, že jde napsat k tomu, že angličtinář neumí vyslovit hamburger i víc než jen, že ten náš jo.

Tak zas někdy
váš
Marek N.
10. 2. 2008, 15:52
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2zuzanek: Databáze asi dostala nějakou ránu a neuložila moji odpověď, kterou jsem večer před výpadkem psal. Nejde o to, že bys měl číst všechno. Jenom tady platí nějaká pravidla. A že ty o nich nevíš, to je tvoje věc. Odkazoval jsem tě pouze na místo, kde můžeš to jedno konkrétní najít.
Jinak už jsem přemýšlel o tom, že bych konečně nějaká závazně sepsal a vystavil. Jenomže ono se to lehce řekne a hůř udělá. Mám dost jiné práce a tohle pro mě prostě není tak podstatné.
10. 2. 2008, 15:07
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2C.V.: Na to opakované posílání vážně pozor... :-(
Nikdy jsem neřekl, že ses takto vyjádřil. :-) Byla to jen ukázka toho, jak nemá vypadat kritika. Také netvrdím, že ses snažil někoho urazit. To je především na kotle, který si nedá pokoj.

2kotel: (Soukromá odpověď na smazaný příspěvek) Neodpustím si drobnou odpověď. Kdy a kde? :-) Pokud máš nějaký problém, rád ti ho pomůžu vyřešit. Jenom si nezapomeň s sebou lékárničku, abych tě měl čím dát dohromady. ;-)

2Giggler: Na tomto tématu skončí většina zde vedených diskuzí. Ve většině z nich jsem totiž nakonec donucen některé příspěvky mazat. Máš pravdu a u mě kladný bod. :-)

2Yaro: Asi bych výjimky dělat neměl, co? :-) No, já to vyřeším politicky. Vrátím i ten starý příspěvek od zuzanka, nechám jeden z těchto dvou a budu pracovat na ošetření dvojitého vložení v důsledku obnovení stránky a opakovaného odeslání POSTDATA. Pokud se pak něco objeví dvakrát, budu mít jistotu, že jde o tapetování a mažu všechno.
10. 2. 2008, 14:03
B-) Yaro
C.V: Přečti si Palcův příspěvek ze 7. 2. 2008, 13:38 v této místnosti.
10. 2. 2008, 14:00
:-) C.V.
2palec: nikdy jsem neřekl,že jde celá tahle školá do háje.....akorát jsem souhlasil s těma,co tvrdí,že výuka cizích jazyků je špatná. Podle mě má gympl i spoustu výhod: krásnej barák,slušnou úroveň výuky přírodovědných předmětů a českého jazyka,internet ve studovně apod.

Pozn.: rozhodně jsem původně nechtěl nikoho naštvat a obávám se,že ani ostatní ,,kritici" to neměli za cíl (nebudu spekulovat,kdo poté začal ten kolotoč urážek).Pokud jsem přesto někoho urazil,tak se mu tímto omlouvám....
10. 2. 2008, 13:42
zuzanek (seznam cz alt64 zuzanpelc)
2giggler:bylas nekdy v budejovicich?
10. 2. 2008, 13:39
:-D Giggler
Jestli sem to dobře pochopia tak celá diskuze stojí na tom jestli Palec má právo něco mazat nebo ne, což je podle mě docela nesmyslný. Co se sem hodí může posoudit jenom on sám. Každej máme jiný myšlení a co někomu připadá skvělý tak druhej to může považovat za úplnou blbinu. Takže nám nezbývá nic jinýho než se spolehnout na Palečkův úsudek. Je to docela dřina zavděčit se všem jak studentům tak profesorům, dávat bacha aby tu nebylo nic ,,nevhodnýho'' a navíc ho za to každej kritizuje. Takže měnili byste s nim? Já osobně ani náhodou;)
P.S. nemyslete si že ho bránim i on má určo svý chybička a přestřelil, ale řikam svůj názor. Smilujte se je to jenom člověk=D

2Marek N.: Naše škola není určo dokonalá, ale je perfektně přijatelná a sem ráda že tu sem, uvidíme jak to bude za 3 roky:) Jinak co bys chtěl udělat s těma schodama? Co třeba horní patro odstřelit a bude po schodech=DDDDD
10. 2. 2008, 13:23
zuzanek (seznam cz alt64 zuzanpelc)
??
8. 2. 2008, 23:21
zuzanek (seznam cz alt64 zuzanpelc)
prosimte tak ty bys to asi videl tak ze kazdy ucastnik provozu fora by si mel nejdrive precist vsechny prispevky ktere byly kdy napsany???nebo jak jsem to mel asi zaregistrovat ze jsi vydal takovyhle prohlaseni???
8. 2. 2008, 23:13
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2zuzanek: Přečti si můj příspěvek ze 7. 2. 2008, 13:38 v této místnosti.
8. 2. 2008, 23:11
Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Příklad špatné připomínky: Tenhle web stojí za ***! Koukej, co tady máš chyb. Radši si jdi cvrnkat kuličky.
Příklad dobré připomínky: Na adrese http://xxx.xxxxxxx.xxx/xxx.php se ti vpravo dole vypisuje tahle chyba:
Warning: include() [function.include]: Unable to access URL1/common.php in URL2/xxx.php on line 93
Kromě toho se mi nelíbí, že web nemá žádnou drobečkovou navigaci, mohl bys ji přidat? Díky.
8. 2. 2008, 23:09
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2C.V.: Fórum tu samozřejmě od jmenovaného účelu je, ale tady jde o obsah i o formu.
Kritika může znít: "Jsem student A. Nelíbí se mi B, protože C."
Naopak kritika nikdy nezní: "Mé jméno se nedozvíte, ale věřte, že všechno vím nejlíp! Celá tahle škola jde do háje! Vy si to nemyslíte? JAK JE TO MOŽNÉ, ŽE SI TO NEMYSLÍTE?!? Mně tahle debata s vámi nebaví."
Dotažené do extrému, pravda... Přesto reálné.

Takže jednoduše - připomínky jsou vítány, ale musí to být postavené na argumentech, musí se o nalezení řešení aspoň snažit (minimálně rozumným popsáním problému) a nemají za primární účel někoho naštvat.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)