Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

12. 2. 2008, 19:00
B-) Yaro
Giggler: ne, já už se lišim XD teď chci zapracovat na znovuzačlenění, byť ne úplném :D
12. 2. 2008, 18:52
:-D Giggler
Já nevim co ty víš třeba techno je pro ně to pravý ořechový=D Já osobně s mimozemšťany trávím většinu času a abych pravdu řekla jeden takovej mimouš sem:) ale pravda je že všechny neznám a určitě se každýmu z nich líbí jiný žánr;) Teď vážně jelikož bychom chtěli, aby o nás měli co nejlepší mínění, tak se snažíme se jim ukázat v co nejlepším světle, ale co když Oni budou považovat třeba každodenní pražský ruch za rajskou hudbu? A teď si zas položme otázku Je ve Vesmíru vůbec nějaký živý organismus podobný nám? a vlastně proč ho chceme tolik poznat, když to možná bude on kdo nás jednou zničí;)

2Yaro: I ty se chceš odlišit od davu?;)
Samozřejmě že člověk má tyhlety choutky, ale stejně je mu to na nic, když to chce dalších pár miliard lidí. Takže nakonec nám nezbyde žádný dav od kterýho bychom se mohli odlišit=D

2Palec: ožilo ožilo, i když se musim přiznat předtim sem na forum moc nechodila, takže to nebude úplně objektivní pohled:) řekla bych že je to i díky profesorům, kteří se tu tak aktivně zapojují do diskuze a to se cení;)
12. 2. 2008, 14:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Fitek: Good... :-D

2Věra Scheirichová: Kdybychom jim pustili techno, nemilosrdně by nás za ten kravál zničili. O:-) Tehdy byl ale ještě nejspíš za kravál považovaný i rock. Ale pro pouštěním hudby emzákům bych stávající výběr neměnil.
12. 2. 2008, 12:07
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Giggler&others: A vite, že Lewis Thomas svého času pro případ dorozumívání s mimozemšťany navrhoval pouštět do vesmíru hudbu? Že prý bychom si sice poněkud lichotili, ale že by o nás vypověděla mnohé.
Stejně je zajímavé, jak to lidi bere. Moje soukromá teorie (hypotéza) je cosi o soustavě membrán, kyvadýlek, rytmu a rezonanci....
P.S. Thomas ovšem navrhoval Bacha a Brahmse :-)
12. 2. 2008, 8:08
:-D Fitek aka SKAlenny (seznam cz alt64 Spider-oc)
Namet na debatu:
www.idolpaja.estranky.cz
12. 2. 2008, 1:07
Terka
Aby nedošlo k omylu - nemyslím si, že to bylo to nejšťastnější řešení, ale ani neříkám, že bych vyloženě nějak trpěla :)
12. 2. 2008, 1:04
Terka
Jak tak koukám, je to tady už dost neaktuální, ale přeci jen si to neodpustím. Pokud se jedná o rozřazení do skupin jazyků, nás rozřadili úplně jednoduše a žádný test jsme nepsali - ti, co měli na základce němčinu, měli jako "lepší" jazyk němčinu a naopak s angličtinou... Nebral se ohled na to, jestli v tom druhém jazyku něco člověk ví nebo je začátečník... Jen takový postřeh, když jsem pročítala, co se tady událo :)
12. 2. 2008, 0:00
B-) Yaro
a to je to, o co se každý mladý člověk pokouší...
11. 2. 2008, 23:58
B-) Yaro
Palec: ty žiješ? :D sem myslel že tě kotel zrakvil hned co si vylez z domovních dveří :D
jináč - když už sme u těch orthodoxníxh stylů, jaxe říká - já si myslím, že okolo patnácti se každej snaží najít nějakej svuj styl...ať už je to ono EMO, hip hop, disco, nebo tzv. vesnický punk, vyznačující se znaky, které tu Palec tak krásně popsal (glády, maskáče, anarchistické áčko, sychrhajsky, pyramidky a podobně)...pro tento styl existuje také přiléhavé označení vánoční stromeček...stejně ale většina lidí nakonec zjistí, že díky své upřímné snaze o originalitu se stali opět součástí homogenního davu a poté buďto přejde na jiný styl (a takto to dělá do té doby, než obsáhne všechny a stane se z něj normální člověk) anebo se nesnaží o žádný styl (jako třeba Palec) a zůstává sice normálním, ale v jistém slova smyslu i nenormálním člověkem, který si tuto cestu neprošel, tudíž je o leccos ochuzen...proto nikoho neodsuzujme jen podle toho co nosí, protože je to dnes naprosto přirozený vývoj a za pár let může být všechno úplně jinak...

dnes je totiž velice těžké odlišit se od davu...:D
11. 2. 2008, 23:18
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2zuzvlc: Zajímavé, jak se tu pořád mluví o souzení lidí podle vzhledu... :-) Já bych totiž vynechal tu podlou předložku "podle". Jediné co tady kdo soudil (ano, byl jsem to já), byl vzhled. Ne člověka, který tento vzhled vlastní. ;-)
Jsme rádi, že přispíváme ke vzdělávání našich kantorů. :-)))

Jenom tak mimochodem - všimli jste si, že v poslední době fórum nějak ožilo. Já nestíhám zírat. :-) A docela dobrým směrem ožilo...
11. 2. 2008, 22:40
zuzvlc@volny.cz
To Giggler - jo, to je dobrý, jak se do toho obouváte. Ale nemylte se, prosím, lidé jsou schopni si obléknout cokoliv a s jakýmkoliv (občas zcela jiným, než původně proklamovaným) cílem.
A jsou lidé, kteří jiné lidi podle vnějších atributů nesoudí, případně hledají prostřednictvím těch atributů vhodné cesty pro komunikaci.

Ale jinak díky za náměty z debaty - dohledala jsem si věci, kterým jsem nerozuměla.

Vzhledem k tomu, že mi hrozí ( a kolegům), že budeme učit do pětašedesáti mladé lidi vašeho věku, doufám, že díky podobným debatám budeme být schopni (a ochotni) sledovat a pochopit, o čem ten život mladých lidí je.

Díky a mějte se, případně se ozvěte,
Zuzana Vlčková

11. 2. 2008, 22:14
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Giggler: Myslím, že jsem už někde psal, že jsem nepříliš ortodoxní folkař. Ale snesu skoro všechno (jako všechny žánry - ne všechnu hudbu ze všech žánrů) a z každého si vyberu. Výběr mých oblíbenců obsahuje třeba Nohavicu, Hop-Trop, Frühlingovou, Nightwish, Franka Klepackiho, Jespera Kyda... Nesmím zapomenout Weird Al Yankovica, ale to je takové skoro až mimo hudbu... :-P
Líbí se mi ale třeba i Beatles, Pink Floyd. Z té doby se mi třeba zase nelíbí Doors... Klidně si poslechnu i nějakého Vivaldiho, Mozarta, Bacha, Dvořáka, Smetanu, Janáčka. V klasice si nevybavím nějakého vyloženě neoblíbeného autora - asi se v ní dost nevyznám. O:-)
Ale kdybych měl jmenovat opravdu přesně, co se mi líbí, skončil bych u jednotlivých písní, maximálně alb. A to by bylo na dlouho...
11. 2. 2008, 21:51
:-D Giggler
Takže ani techno a house tě nebere?=D Tak co to vlastně posloucháš?
OK beru extrémy jsou ti k smíchu, ale není náhodou hezký, že někdo v něco věří a propaguje to, tím pádem je to na něm vidět. Je to ode mě nezbožné:), ale je to docela podobný náboženství. Akorát to už je tak zaběhlý, že už se lidi ani nediví. Předtím lidi spojovala víra v něco, co si nemohli vysvětlit, ale teď když to nějací inteligentnější lidi dokázali vědecky vysvětlit, tak lidi prostě spojuje hudba. Co bys řek na to, když bych ti řekla, že jeden takovej slabší extrémek?;)

Myslíš tím jako tip, protože moji spolustudující na gymnáziu postrádají mé intelektuální myšlenky?:o) Já ti teda popíšu svůj příběh aneb jak sem se tu ,,vylíhla´´ No tak, když se tak ,,vzorná´´ studentka jako já ¨nudí, tak na počítači přijde na ledascos, třebas že má ta ,,její stará dobrá žlutá´´ škola i forum. Já se compama prokousávam pomalu a nejistě=DDDDDDDD
11. 2. 2008, 21:25
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Pozn.: House je pro mě taky techno.
11. 2. 2008, 21:23
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Mmmm... Myslel jsem si, že techno je vážně shit. Ale u tohohle jsem se poměrně bavil... :-D
http://cedega.no-ip.info/vk-in-da-house.mp3
11. 2. 2008, 19:50
:-) Anonym
Jak sem se dozvěděl od lidí dle rychlého průzkumu na táboře v létě tak EMO je DEMOverze života.

P.S.: Kupte si CD Key pro full version!
11. 2. 2008, 15:42
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Giggler: A ještě mě tak napadlo... Jakpak ses tady na fóru vylíhla? :-) Dal ti někdo tip nebo jsi jenom čirou náhodou našla stránky své staré dobré žluté školy? :-P
11. 2. 2008, 15:40
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Scotie: O:-) Asi už s tím nic neudělám.

2Giggler: Ano, v tomto případě máme extrém braný jako odchylku od normy. V sociologii se dost často zaměňuje norma a průměr - myslím, že i toto by mohl být jeden z případů. A když se lidé od průměru odchylují různými směry, průměr se neposouvá, že? :-) Takže nakonec mohou být dva různé extrémy a průměr bude mezi nimi, kde ve skutečnosti žádný reálný člověk nebude. ;-)

- Co máte proti emo? Je to jenom další styl hudby.
- Emo je nejenom hudba, ale i určitý způsob myšlení a styl života. A právě tomu bych se s dovolením vysmál - stejně jako extrémním punkerům, metalistům a diskantům.
- Nemáš rád extrémy? Já zastávam názor že dokud mi nic nedělaj tak je mi jedno jestli to jsou emo, punkeři... Jinak znam pár fakt dobrejch lidí co vyznávaj tenhle styl.
- Neříkal jsem, že extrémy nemám rád. Jenom mi jsou v tomto případě k smíchu.

V tomto místě bych asi pro upřesnění navázal. Šel bych trochu do minulosti a vzal si na mušku hippies. Tohle slovo jde chápat taky různými způsoby - jako nevázaný životní styl, dobovou hudbu s tím spojenou, módu, nebo celé hnutí, které všechny jmenované věci vytvářelo. Přitom ani proti jednomu bych v zásadě nic neměl, pokud by mě hipíci neotravovali. Že se mi někdo zhulí v lese za domem je mi jedno, pokud po sobě uklidí a nepůjde mi vymlátit okna nebo mě nebude nutit dát si jointa s ním. ;-)
Podobné je to s dnešním metalem nebo řekněme hiphopem, jen ten životní styl není tak výrazný (řekl bych) a o nějakém velkém hnutí by asi také nebyla řeč. A já proti tomu opět nic nemám.
To, že tvrdím, že je mi punker na rohu Náměstí Svobody k smíchu, není nic, čeho on by si měl všímat. On má svou módu, své přesvědčení a svou hudbu. Mně se móda ani hudba nelíbí, punker mi připomíná strašáka do zelí, budu se tomu smát, ale nevadí mi, že on můj názor nesdílí. Nejspíš se s ním sice sám od sebe nedám do řeči - do skupiny punkerů se neřadím - ale jiný punker by to třeba udělal.
11. 2. 2008, 12:13
:-D Giggler
Tak to máme s ja...n něco společnýho. já sem totiž šíleně tvrdohlavá a ráda provokuju=D
Jinak položme si filosofickou otázku co je to extrém??? Něco co není normální, ale co je v tom případě normální??? Já osobně sem došla k tomu, že normal a extrém není, že si to prostě lidi vymysleli, páč neměli co dělat a potřebovali se zabavit;) Po pravdě řečeno takový ,,škatulkování´´ je a vždycky bude a prostě se ho nezbavíme. Lidi souděj podle vzhledu a prostě budou, tomu se nikdo neubrání.
a ještě jedna zákeřná otázka na Palce: co považuješ za extrémní punk, emo ... Já bych řekla že už samotný to vyznání je extrémní a neextremita není;)
Ne na angličtinu to rozdělený nemáme a ti co měli angličtinu na základce prostě opakují se začátečníkama;)
11. 2. 2008, 10:47
B-) Scotie
Palec: Ty se tomu směješ, ale já bych řekla, že si na to kápnul. :) Myšleno absolutně v dobrym - ty seš prostě tak normální, až to neni normální.. :)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)