Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

10. 9. 2007, 11:11
B-) CJL-Jindřich-o99a (seznam cz alt64 jlibovicky)
Palečku, Palečku, píše ti to na úvodní stránce u fóra nějaké zajímavé warningy, a to u funkce napsat(), která tam za mých časů snad ani nebývala. A ještě si dovolím připomenout, že je tu stále starý harmonogram školního roku (chtěl jsem se podívat, kdy bude vánoční koncert). Jinak se mějte všichni fanfárově!!!
9. 9. 2007, 22:48
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Tak mě napadá, že asi bude potřeba aktualizovat odkazy na weby tříd a kromě toho i tabulku osoby (také kvůli třídám). Pokud by to napadlo někoho dalšího, ať to nedělá. Sám se k tomu brzy dostanu.
9. 9. 2007, 21:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Kdo by rád vyzkoušel RSS kanál pro příspěvky fóra, má odteď možnost.
http://www.gymnasiumkladno.cz/rss.php?forum
Kanál je prozatím v testovacím provozu a jeho spolehlivost není plně zaručena. Mně zatím funguje dobře (Thunderbird 2.0.0.6).
8. 9. 2007, 14:12
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Psal jsem, že teď to není priorita. Do daleké budoucnosti se s ním počítá stejně jako s Texy!, BBcode a XHTML pro fórum.
8. 9. 2007, 11:30
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2Palec a Honza:
Protestuji proti editoru, žádný alespoň v této fázi nepotřebujeme.
8. 9. 2007, 10:35
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Kouknul. A zjistil jsem, že co je tam vedeno jako "formát" a vypadá jako očividný selectbox (potažmo i další selectbox) funguje jen jako odkaz na JakPsátWeb.cz a ne jako selectbox. Celé se to chovalo hrozně divně. Možná se v tom ještě popitvám, ale v této podobě tomu dávám palec dolů.
7. 9. 2007, 22:02
Honza M. (centrum cz alt64 jmarek)
Ani se na to nekouk. To jsou dneska lidi.
7. 9. 2007, 20:19
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Honza M.: Všechno se připravuje. Pravděpodobně nebudu dávat nic externího ale radši něco vytvořím sám. Tohle ale opět není prioritní. HTML na úrovni dostačující pro psaní běžných příspěvků není problém se naučit během pár minut a i tak všechno kontroluju. Teprve s příchodem XHTML na tento web by mohl být problém - ale XHTML se teprve chystá.
7. 9. 2007, 18:39
B-) Honza M. (centrum cz alt64 jmarek)
Chtělo by to do administračního rozhraní zabudovat nějaký krásný a pohodlný editor... http://www.japawe.com/japawe-editor/
5. 9. 2007, 7:16
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Honza M.: Stále máš přístup do adminsekce a správce souborů je funkční. Podívej se... :-) Zobrazovač kódu například funguje bez ručního přepisování URL. ;-) Jinak v adminsekci byl problém se stylováním v Exploreru - ve velké verzi jsem to opravil, ale v miniadminu to ještě neběží. Pro Operu jsem se na to zatím vykašlal (jen v rámci administrace).
4. 9. 2007, 20:58
:-D Uibice
Honza M.: Jsou VALIDNÍ!!
4. 9. 2007, 20:53
Honza M. (centrum cz alt64 jmarek)
Palec: Nechtěl bych rejpat... Ale v čem se liší ty staré stránky a ty nové se kterými máš tolik práce?
4. 9. 2007, 13:50
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Ještě bych rád upozornil, že v aktualitách se HTML odstavce používají povinně - i pro jednořádkový text. Využiju toho při stylování.
Zároveň třída p u odstavců je deprecated. :-)
4. 9. 2007, 12:44
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Zpřístupnil jsem znovu adminsekci v původním umístění (kvůli snazšímu testování), ale její používání silně nedoporučuji.
3. 9. 2007, 20:52
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Ad poslední příspěvek: A abych nezapomněl, loginy a hesla jsou pro stávající i miniaturní administraci brány z té samé tabulky - přihlašujete se úplně stejně jako obyčejně.
3. 9. 2007, 20:50
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2lidé s přístupem do aministrace: Úpravy webu jsou stále v plném proudu a asi ještě nějakou dobu proudit budou. Jelikož současná administrace je v těžce pracovní verzi, rozhodl jsem se zpřístupnil alespoň nejzákladnější funkce v odladěné podobě. Konkrétně jde o správu fotogalerií a aktualit.
Jako bonus je přístupný i správce souborů (který je natolik standalone, že jsem ho prakticky vůbec nemusel upravovat). U něj ovšem doporučuji zvýšenou opatrnost - pokud nevíte, co děláte, nedělejte to. Zásah do jednoho souboru může znepřístupnit celý web. Pokud už se nějaký soubor změní, dejte mi vědět dopředu mailem; modif není funkční (nemám odladěné vkládání).
Tato propagovaná miniaturní verze administrace je k nalezení na

http://www.gymnasiumkladno.cz/miniadmin/
31. 7. 2007, 0:35
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Ruch na fóru ustal... Doufám, že v adminsekci to bude také tak. V současné době je přibližně ve stadiu pre-alpha. :-) Změny se trochu protáhly. Radši jsem současnou verzi znepřístupnil, aby se nestala nějaká škoda na současném obsahu.
Na týden odjíždím, takže mezitím se nic hýbat nebude a nebudu na dosah elektronických kontaktů.
Až přijedu, budu se co nejdřív snažit rozhýbat aspoň základní části adminsekce, ale v současné době je plně funkční a otestovaný jen správce souborů, kterého ale ještě budu dále upravovat.
Děkuji za strpení a redakční radě (pokud to tak jde nazvat) přeji pěkné prázdniny.
28. 7. 2007, 1:31
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Pokud v blízké době na stránkách zahlédnete něco divného, vtipného, rozbitého atp., nepanikařte, klidně se smějte, nejlépe si toho vůbec nevšímejte. Jsem už několikátou noc vzhůru, takže moje soustředění upadá a občas udělám nějakou tu botu.
Teď finišuju první kolo předělávky webu (už testuju administraci - proto ty možné chybky). Jestli jste si zatím žádných změn nevšimli, jsem rád. To byl účel.
24. 7. 2007, 4:16
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Rád bych udělal malou reklamu OpenSource komunitě... :-)
Když jsem projel Googlem heslo "diff", vyhodil mi článek z Wikipedie. V něm byl odkaz na port vybraných Unixových utilit pro 32bitové Windows.
http://sourceforge.net/projects/unxutils
Pokud programujete, určitě se vám tento balík bude hodit. Pokud ne, možná nějaké využití stejně najdete. Ovšem nejspíš nic z toho nejde ovládat jinak než z příkazového řádku.
24. 7. 2007, 0:31
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Tak jsem musel čtvrt hodiny strávit tím, že jsem hledat všechno, v čem se ty dva soubory liší. Asi bych si měl pořídit nějaký pěkný diff.
Paní profesorko Pelikánová, příště prosím zálohu staré verze souboru inc.php při úpravách (dopsání boxu Akce do menu) dělejte u sebe na lokále nebo ji po dokončení úprav ze serveru smažte. Ušetří mi to čas, práci a místo na serveru. (11 KB, čert to vem. :-))

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)