Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

19. 5. 2009, 10:40
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Ještě k mandelinkám. Jako nekladeňák jsem se s tímto termínem setkala poprvé někdy kolem roku 1958, kdy se jedni naši příbuzní do Kladna odstěhovali. Od nich jsem to potom slýchala a myslím, že tam byla souvislost s tou červenou barvou (i když - jsou mandelinky červené?). MAD je termín rozhodně mladší než mandelinka.
18. 5. 2009, 22:17
B-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Hmmm, je to názor, který se může popírat nebo křížit s názorem jiných...a také s prioritami jiných... a také s možnostmi v počítačových pracovnách.... Je to opravdu docela obtížné ve smyslu řešení.
18. 5. 2009, 20:50
rng
2Kmeťák: Blokování stránek je dost obtížné vyřešit tak, aby se nedalo naprosto jednoduše obejít.
18. 5. 2009, 19:27
Kmeťák
Mě to hraní ve studovně taky nepřide tak hrozný, stejně k jednomu počítač se vejdou maximálně dva lidi takže drtivá většina dětí si třeba o velkou přestávku vůbec nezapaří :D a s tou "závislostí" bych taky neřek že je to tak horký, podle mě většina onlinovek po nějaký době omrzí, teda pokud to neni WoW nebo CS, což se ve studovně spustit nedá, jedině že by to někdo přines na ext. disku a stejně by to asi OptimAcces nedovolil.
Já bych ty počítače nechal klidně i na hraní, ale rozhodně by měl každej hráč od PC odejít jestli tam někdo jinej potřebuje něco důležitějšího, ne aby to tam studenti z nižšího gymplu okupovali celou velkou přestávku a nikdo si nemoh ani odeslat mail, i když mě stejně přijde jednodušší zajít si do 50ky kde je většinou několik volnejch počítačů s plně funkční myší.
Pokud jde o to že by tam někdo ze studentů měl dělat dozor tak to jsem razantně proti, fakt nestojim o to aby mi nějakej bonzák ve studovně u PC koukal přes rameno jestli náhodou nedělam něco co nemam, nehledě na to že v Firefoxu, v OA nebo já nevim v čem, určitě jde zakázat webovou adresu, takže by stačilo zakázat nejznámější herni servery a ty míň nápadití pařani by měli po srandě ;)
16. 5. 2009, 20:21
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2rng: Problém s hrajícími studenty, pomineme-li, že jsou to školní počítače je ten, že například u těch mladších si jejich rodiče výslovně nepřejí, aby jejich děti ve škole hrály počítačové hry.
Někteří se na on-line hrách stali tak závislí, že se celou hodinu třásli na to, jak naběhnou k počítačům a zahrají si.
16. 5. 2009, 12:43
:-) O8.A
hlasujte nám pro tablo! http://petrahlavac.rajce.idnes.cz/Tablo_O8.A_Gymnazia_Kladno/#album
16. 5. 2009, 7:33
rng
Dle mého názoru se autobusům říká mandelinky kvůli zkratce MAD (městská autobusová doprava).

Co se Internetu ve studovně týče – proč je vlastně takový problém s hrajícími si studenty? Chápu, že původní účel těch počítačů byl jiný, ale proč je potřeba hráče nějak omezovat, když počítače v druhém patře jsou také většinou přístupné a najde se tam alespoň jeden volný? Krádeže kuliček jsou věc jiná, bohužel asi neřešitelná, jedině by pomohlo dát tam myši optické, což je ale zbytečný ústupek několika málo vandalům. Hlídání, ať už profesorem nebo studenty, nemá valný smysl, protože by to nikdo nechtěl dělat.
16. 5. 2009, 6:34
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Beruška:
Internet nemůže fungovat, protože jsem sebrala kabely. Původně neměl jít nikde, ale to bych ten jeden kabel musela odstřihnout (je bohužel protažený úzkou dirkou a konektorovaný až ve studovně). Odpojila jsem ho také, ale studenti si poradili. Já mám řešení, jak na počítače ve studovně, ale nemám teď momentálně časovou kapacitu ho uskutečnit.
Zavedla bych povinné logování pod Vašimi Novell jmény a SW monitorování toho, co bylo ve studovně puštěno, kdy a kým. Protože se počítače opakovaně zlomyslně upravují, přepínají, přendavají, nainstalovala bych i kameru, ale...
16. 5. 2009, 6:21
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Jenik:
Mandelinka se na Kladně obecně říká (já tedy celý život) městským červeným autobusdům, nemá to nic společného s dlouhými autobusy, ale sahá to daleko do minulosti k počátkům městské dopravy.
Alespoň tak mi to vyprávěli moji rodiče. Před více než 40 lety, když se zaváděla městská doprava, tak jezdily takové autobusy se zvláštně tvarovaným předkem, které svým tvarem a hlavně červeným zbarvením připomínaly mandelinky, a proto se jim tak začalo říkat.
My to doma používáme pořád.
16. 5. 2009, 0:34
Jeník
Mandelinka jsme říkali akorát dlouhým šestkám, kde se dalo stoupnout doprostřed busu a točit se. S tím jak vymizely "dlouhé" autobusy, přestalo se používat mandelinka .)
15. 5. 2009, 21:34
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Beruška - počítače ve studovně jsou asi těžko řešitelný problém, resp. řešitelný jen zákazem. Dozor ze strany studentů? Ráda bych se mýlila, ale dalších dobrovolníků kromě Vás by asi nebylo mnoho.
Ale mne velmi zaujalo, že jste čekala ve studovně "na mandelinku". Už jsem to slovo dost dlouho od mladších studentů neslyšela. Víte, proč se těm našim městským busům říká mandelinka? Moc by mne potěšilo, kdybyste mi napsala (nebo na web). Děkuji.
15. 5. 2009, 20:29
Beruška
Já bych šla, otázka je, jestli by mě ti caparti respektovali :D
15. 5. 2009, 20:07
Aja
2beruska: tenhle problem se tu resil uz hodne krat, a ja si myslim, ze reseni je prakticky nemozny, pokud studenti sami od sebe nebudou chtit... a uplne uprimne: sla bys treba ty na ten dozor? nechci aby to vyznelo utocne, rozhodne to tak nemyslim, ale myslim ze dozor nesezenes :(
(mam tu jen cast mailu, protoze mi nejde napsat avinac na nemeckym notebooku - alt + v tu nefunguje...)
15. 5. 2009, 14:35
Beruška
Chtěl bych upozornit na problém s počítači ve studovně. Dnes jsem tam po vyučování zašla, abych udělala práci do školy, než mi přijede mandelinka. První počítač byl obsazený a kluci na něm hráli nějakou online hru, tvrdli u toho více než 20 min. Na zbylých dvou nefungoval internet, na jednom dokonce nemyšovala myš, protože v ní chyběla kulička. Mrzí mě, že někteří ten zákaz ohledně her ignorují, ale tím, že to bude jenom stát na papíře, se nic nezmění. Nejlepší by bylo, kdyby se třeba i z řad studentů sehnal dobrovolný dozor do studovny, který by dohlížel na surfování. Nebo zrušit net ve studovně úplně, ale tím by se taky potrestali nevinní.
14. 5. 2009, 6:42
Beruška
2 Palec: mám pocit, že ještě existuje víc verzí - nebo aspoň jednu nám vyprávěla p. Scheirichová, ale už jsem ji zapomněla :(
13. 5. 2009, 20:34
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Scotie: Jinak vtip je ve verzi s vránou (a přepsaný jako "písňový text") na Supermusic.sk:
http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=65317
13. 5. 2009, 20:31
Beruška
2Scotie a Palec: Nevěděla jsem, jak to vyjádřit. Moje chyba.
13. 5. 2009, 20:29
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Scotie: Beruška to pravděpodobně nadsadila nebo se jen trochu nešikovně vyjádřila... Ale tvé zdůvodnění chápu, díky za něj. :-)
13. 5. 2009, 20:10
Scotie
Palec: Ten vtip bohužel neznám, určitě je srandovní, nicméně já mám proč rýt - v životě bych z úst nevypustila větu "Ty si snad myslíš, že je neovládám?", protože bych se musela propadnout studem, jaká já jsem to ale namyšlená holka. Uplně mi z tý věty běhá mráz po zádech. :D Nicméně to tak jespíš ani vyznít nemělo, ale když už člověk píše na počítači, má víc času si rozmyslet co napíše, než když mluví. Já to řešit nehodlám, nereaguju v této diskuzi moc často, ale tohle mě fakt praštilo do očí. Stejně tak mi přijde hloupý napsat: "Kdyby ses naučila radši jeden a pořádně..", ale takhle tady remcá kde kdo, to už téměř neregistruju.
Takže se omlouvám, nemyslela jsem nic špatně, věřím, že se dá učit 5 jazyků. Mít míň zájmů, taky bych se učila jazyky.
13. 5. 2009, 18:08
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Edudant:
Automat nemá na starosti škola, ale znám postup, jak řešit vzalo peníze a nic.
Stačí jít nahlásit do kanceláře, kdy a kolik peněz vzalo. A ten pán, co tam doplňuje by měl vždy peníze, které jsou navíc dát do kanceláře.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)