Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

3. 5. 2010, 21:37
Tom.Koula (seznam cz alt64 Tom Koula)
Natáčel někdo celý Majáles? Popř. vystoupení 2.B?
28. 4. 2010, 21:24
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Dovolujeme si pozvat všechny zájemce na zajímavou besedu.

V pondělí 3.května v 15.00 v č.35 bude hovořit RNDr. Žižka z AV ČR na téma Mikroskopovací technika.
Předpokládáme možnou další spolupráci jednotlivců z řad studentů přímo v Mikrobiologickém ústavu a na jiných odborných pracovištích.
Za SOVY sy.
28. 4. 2010, 15:51
Mirek (chemeng ntnu no alt64 surma)
Muzu se jenom zeptat, jestli probehly volby nanecisto nebo hejtman zapiskal a cele se to odpiskalo?
25. 4. 2010, 22:31
Maruška (gmail com alt64 mpospiskova)
to Palec: Ano, také si myslím, že podobné soutěže by měly v lepší případě být průzkum mínění dané skupiny lidí... ale v tomhle případě to tak pořadatel zcela jistě nemyslel. Nebo mi snad chceš tvrdit, že se jedná o průzkum toho, kolik má daná škola studentů a kolik ti mají kamarádů? Nebo jak je která škola oblíbená v jiných částech republiky? Kromě jména školy a města a jména projektu (které v zrovna ve vašem případě je nepříliš vysvětlující) tam totiž není nic, co by se mohlo zkoumat... A popravdě, fakt jsem ještě neviděla soutěž, která by byla průzkum mínění kohokoliv. I když se obvykle snažím hodnotit objektivně, stejně se neubráním a svým kamarádům často přidám hlas jen proto, že mě o to poprosí, případně proto, že jsou kamarádi (nebo protože jsem líná si prohlížet stovky ostatních příspěvků). A dle dosavadních zkušeností věřím, že se většina ani nesnaží... Ale ráda bych se pletla. A jinak, jestliže bylo v pravidlech řečeno, že každá ověřitelná a věrohodná mailová adresa může odevzdat jeden hlas, pak je samozřejmě zcela správně a podle pravidel, aby jsi si různé mailové adresy zajistil jak uznáš za vhodné... Mimochodem, jaké státní zakázky se rozhodují podobným hlasováním?

a taky Ivaně: Nějak mi uniká význam PR v tvém příspěvku... Taky nevím, co považuješ za kvalitní výuku, ale nemyslím, že by kvalita výuky stála a padala s vybaveností laboratoří digitálními vahami a binokulárními mikroskopy (dokonce myslím, že technicky náročné vybavení může v mnohém kvalitu výuky omezit :-)
Každopádně, to je snad problém pořadatelů (které bych rozhodně nenazvala mecenáši... ), jak jsou napsaná pravidla a ošetřený průběh soutěže (a komu tedy chtějí peníze věnovat). Jak bylo řečeno výše (i několikrát níže), v tomto případě evidentně o obsah projektu nejde, protože z názvu se pozná málo a nic než název projektu a školy hlasující neví. Vhodné by například myslím bylo nějak ty hlasy zkalibrovat (pokud by se podařilo zaručit, že je každý od jiného člověka). Ale to je spousta práce, která z hlediska pořadatelů nemá význam... Jako reklama bohatě stačí, že peníze dostal někdo, nejlépe nějaké děti nebo jiná všemi oblíbená skupina obyvatel.
24. 4. 2010, 12:55
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2já...n: Mailů můžeš mít na jednom serveru neomezeně, IP adres máš velice omezené množství. Navíc ta anketa o sobě tvrdí, že je autentizovaná mailem, ne IP adresou, která by vůči ní neměla být vůbec relevantní.
S nerozhodováním o penězích tímto způsobem musím jedině souhlasit.
Pokud jde o veřejné hlasování, musím souhlasit i s tím, že dosud neexistuje spolehlivý a dostatečně rozšířený a používaný způsob, jak by se daly jednotlivé hlasy autentizovat. Elektronický podpis vydaný nějakou slušnou certifikační autoritou dnes stále ještě není běžnou záležitostí.

2Maruška: Buď vnímáš takovou anketu jako průzkum veřejného mínění nebo jako soutěž s minimálními pravidly. Průzkum mínění by nemělo ovlivnit to, kolik kdo má mailů/času/technických znalostí - a tak k tomu přistupuji já. Stejně fungují třeba volby do poslanecké sněmovny; každý se také snaží získat ostatní na svou stranu. Ano, jestli jde o soutěžení, můžeme připustit i to, že jeden člověk odevzdá více hlasů. Pak ale nemůžeš brát jako něco jiného, že se někdo namáhá třeba půl hodiny s tím, aby pak odevzdával automaticky několik hlasů za vteřinu. Hlas jednotlivce tak sice nemá vůbec žádnou hodnotu a zvítězí ten, kdo napíše takový skript co nejdřív a nasadí ho na co nejvíc počítačů s co nejlepším připojením k internetu, ale pořád se v podstatě nedostáváš do sporu s žádnými pravidly. Hlasuješ jednou z jednoho mailu nebo si trochu hraješ s tím, jak je anketa technicky zajištěná... Hranice toho, co se smí a nesmí, je na internetu tenká nebo vůbec neexistuje... Potom jde o to, jak to myslel vyhlašovatel ankety a co je technicky schopen zajistit. A tady vidím největší problém toho všeho - není jasné, co přesně se od ankety čeká, a už vůbec není to, co se čeká, technicky ošetřeno.
Pokud jde "jen" o peníze také při státních zakázkách, byl bych rád, kdyby byly řízeny stejným systémem. Myslím, že bych měl docela zajímavý přivýdělek ke studiu... :-))) A ne že by mi pár milionků neudělalo radost. ;-) Myslím, že je docela zřejmé, že škole by ty peníze vážně pomohly. Ostatně i kdyby šlo jenom o nějaké ty digitální váhy do chemie, člověk by se mohl lépe soustředit na podstatu toho, co dělá, a nemusel by půl hodiny strávit alchymií s tárováním starých rovnoramenných vah. Jestliže ale jde o počítače pro fyziky, už je to úplně jiná kvalita výuky...
20. 4. 2010, 19:47
:-) Špunt
přidávám se k Demogratovi, budou na škole volby na nečisto? Myslím, že mnoho našich studentů by si volby na nečisto rádo zkusilo...
20. 4. 2010, 18:27
Beruška (volny cz alt64 ivana4)
2 Maruška: Nesouhlas. V těch projektech jsou docela obrovský sumy peněz (přiznám se, neznám přesnou částku, ale nepředpokládám, že by šlo jen o pár ,,trapných´´ stovek), který jdou z něčí kapsy nebo pokladny. V okamžiku, kdy rozhoduje o projektu PR školy, její kontakty a jiné známosti, zatímco jakýkoliv přínos projektu zůstává nevyhodnocen, může se stát, že vítěz spolkne investice mecenáše na něco zcela zbytečného - pro firmu zybtečné ztráty a ostuda.

Navíc takovýhle projekty nejsou soutěž krásy ani hlasování o dalších sedmi divech světa, takže to může některé užitečné záležitosti, které by si to zasloužily, smést ze stolu a uškodit tím několika desítkám či stovkám lidem, kterým pak nebude umožněna kvalitní výuka.
20. 4. 2010, 15:18
Maruška (gmail com alt64 mpospiskova)
já..n, Palec atd.: Nějak mi uniká, proč člověk nemůže hlasovat ze všech svých emailů a případně, když mu to za to stojí, si nemůže založit tisíc schránek a hlasovat z každé. Proč je to podvod? Pokud se nejedná o nic zásadního, ale "jen" o pár peněz nebo něčí radost, myslím, že je docela správné, aby vyhrál ten, který dokáže nadchnout spoustu lidí tak moc, že věnují svůj čas a hlasují pro něj i třeba víckrát. Samozřejmě neuvažuju Palce a jeho skripty, protože o nich nic nevím krom toho že existují:-)
19. 4. 2010, 22:11
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: A kde je řečeno, že jeden člověk má jedno IP, resp. jeden počítač. Myslím, že neexistuje skutečně efektivní způsob, jak tohle vyřešit. Jde o to mít podobné soutěže dostatečně zabezpečené alespoň podle toho mailu nebo IP, aby podvodníci nepodváděli tisíci hlasy, ale dvěma. A hlavně nerozhodovat o velkých penězích tímto způsobem.
19. 4. 2010, 22:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Někdy mě amatérismus podobných institucí opravdu zaráží, ale už si pomalu začínám zvykat... Naposledy jsem kroutil hlavou nad Goethe Institutem během hlasování v soutěži Schiller rap. Myslím, že by bylo skoro na místě opět napsat skriptík, který chyby využije a nasází někomu dostatečně velké množství hlasů - řekněme pár tisíc pro začátek...
Jinak je někde řečeno, že jeden člověk má jen jeden mail? O:-)
19. 4. 2010, 20:32
pe (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2Mirek, Vera:
V soutěži lze lehce podvádět a vyrobit si tolik hlasů, kolik škola potřebuje.
Asi nebudu jediná, kdo již teď ví jak.
A co pak? Mají se "navyrábět" podvodné hlasy?
Přemluvila jsem hodně lidí aby halsovalo, ale jakou to má cenu, když se hlasy dají pohodlně naklikat.
A máme je naklikat?
19. 4. 2010, 20:09
B-) Demograt
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, jestli na naší škole budou volby nanečisto? Nebo se zalekneme p. Ratha a dělat je nebudeme?
19. 4. 2010, 9:18
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Mirek:
Za sebe mohu sdělit, že bych se na projektu nikdy nepodílela, pokud by způsob "vyhodnocování" byl znám dopředu, což nebyl. Troufám si konstatovat, že se tady vzdělávání degraduje na úroveň pitomých televizních soutěží. A to ještě v takové superstar (vlastní zkušenost nemám, páč nesleduju) písně, kterým dáváte hlas, máte možnost slyšet, zatímco na stránkách ČEZ o uvedených projektech žádné podrobnosti nejsou.
No ale díky za vaše hlasy.
19. 4. 2010, 8:22
Mirek (chemeng ntnu no alt64 surma)
Nejlepsi projekt nebo zakladni kurz klientelismu?

Po delsi dobe jsem zavital na zdejsi forum a trochu se zamyslel nad smyslem souteze o oranzovou ucebnu. Verim tomu, ze spousta z vas nadava na system pridelovani statnich zakazek, kdy vitezem se stava projekt, ktery neni uplne optimalni (drahy, nekvalitni ...), ale je navrhovan nekym, kdo ma blizko k urednikovi, ktery o cele zakazce rozhoduje. Jak se ale takovy pristup (krome mnozstvi financi ve hre) lisi od hlasovani o oranzovou ucebnu? I zde pravdepodobne zvitezi projekt, ktery nemusi byt nutne nejlepsi, ale zato je podan skolou s nejvyssi mirou socialnich kontaktu. Tim se tato (podle predesleho kriteria pravdepodobne velika a bohata skola) dostane k dodatecnym prostredkum a zvysi jeste vice svuj (technicky, kapitalovy, ...) naskok pred malymi skolami ... bude moci najmout vice studentu, ktere oslovi s dalsimi projekty u kterych nejde toliko o kvalitu jako o znamosti. Samozrejme ze posledni vety jsou uz psany s jistou nadsazkou, ale snad vypovidaji o tom, co jsem vlastne chtel sdelit.
Nejvetsi chybu udelala podle mne spolecnost CEZ, ktera celou soutez vyhlasuje. Ani se nenamaha se zverejnenim pobrobnosti o jednotlivych projektech. Pouze uvede jejich jmeno a skolu a necha socialni site rozhodnout. Nezbyva nez verit, ze pri jejich vlastnich zakazkach postupuje trochu uvazliveji. K pripadne diskuzi o tematu jsem otevren. S pranim pekneho nepopeloveho dne,

Mirek
18. 4. 2010, 17:42
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2sy: Náš nejnadějnější projekt (s nejvíce hlasy) se na první stránce, váš odkaz vede na druhou... Jen bych na to rád upozornil, aby se síly zbytečně netříštily.
15. 4. 2010, 22:47
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Prosím hlasujte o stošest a poproste kamarády, znám dobře Doříšáky- přehlasují nás.

NEDOVOLTE TO!!
a my jsme podali tři nápady, tříštíme síly.
HLASUJTE, HLASUJTE, HLASUJTE A POŠLETE TO DÁLE!!!

http://www.cezregionum.cz/cs/oranzova-ucebna/?pg=2&region=stredocesky
15. 4. 2010, 18:35
pe (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
Prosím hlasujte pro projekt našeho gymnázia:
na http://www.cezregionum.cz/cs/oranzova-ucebna/.
Hlasovat se musí s platným e-mailem a každý má pouze jeden hlas (hlas se potvrzuje přes e-mail),
12. 4. 2010, 17:20
B-) Esykmák (centrum cz alt64 harry counter)
2 Honza:
Pokud vím, tak na přijímačky nic takového povoleno není (teda alespoň v době, kdy jsem je dělal já). BTW je to šest a za tu dobu se mohlo stát cokoliv (a navíc se vystřídalo dost ministrů školství). A odmocnina na třetí neexistuje, je buď mocnina na třetí (třetí mocnina), nebo třetí odmocnina. A navíc v tom nevidím nějak velký problém, z paměti zvládám třetí mocniny do čísla 6 (a i zpět odmocniny). A pak Ti pomůže prvočíselný rozklad.
Za případné gramatické a faktické chyby se omlouvám.
Eskymák
11. 4. 2010, 17:29
:-D Honza (seznam cz alt64 honzakobersky)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat (jestli my to můžete říct) kolik jste letos obdrželi přihlášek ? (čtyřleté studium). Pozvánku k PZ jsem dostal. A jestli by jste to nemohli někde na stránkách uveřejnit (některé školy to uvádějí na přihlášce, jiné to mají na webových stránkách). Chtěl bych vědět jakou mám šanci a myslím, že ostaní by to chtěli vědět také. A ještě poslední dotaz můžeme mít na PZ z Matematicky tabulky ? Jen si nedokážu představit jak budeme počítat odmocninu na třetí. Děkuji
7. 4. 2010, 0:19
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Diskuse .
- nebo diskuze nad názvem naší školy, resp. i jiných míst.
Existují jisté kodifikace a jinak také případná doporučení pro přepis cizích slov do jazyka, v němž se právě chcete vyjadřovat, ať je to čeština či jiný jazyk. Např. srbochorvatština již není aktuální jazyk ... Reálie nám již tyto jazyky oddělily. Pravidla nejsou vždy striktně daná. Wiki je docela dobrý zdroj, ale neposlouží vždy a také nemá vždy pravdu. V českém jazyce máme stále platné to pravidlo se "z" - gymnázium, impresionizmus atd., ale alternativně možno i se "s", bez čárky.
Upřímně, nevidím v tom problém.
Důležitější je orientovat se geograficky a následně jazykově, to bych docela považovala za "téma".
To bych upřednostnila před spory o hlásku.
Díky,
Zuzana Vlčková

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)