Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

26. 6. 2011, 8:35
:-D Sedmikráska
Mně na celém Ohlédnutí za projektovým dnem 2011 přijde nejvíce vtipné, že se tam objevují záběry staré již několik let :D
24. 6. 2011, 23:51
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Lucie Pelikánová: Našel jsem si chvíli času a koukám teď na nový kód pro vkládání videí z YouTube do HTML. Podle YouTube API blogu to vypadá, že už rok starý, holt nestíhám držet krok ani ve svém oboru: http://apiblog.youtube.com/2010/07/new-way-to-embed-youtube-videos.html

Používat iframe místo object je dost divné řešení... Verze normy XHTML, kterou používáme, iframes nedovoluje, navíc tam kombinují atributy HTML 4 i 5, dohromady to neodpovídá žádné verzi. http://xahlee.org/js/html_validation_google_amazon.html Kód, který v oné aktualitě byl původně, byl starší verzí toho, co YouTube generuje dnes. Trochu to změnili, ale je to stejný paskvil.

Pokud ještě někdy budeme vkládat něco z YouTube nebo odjinud, je potřeba použít způsob, na který jsem to teď upravil. Je validní a každý prohlížeč by ho měl pochopit. Pro jistotu to ještě otestuje, v čem se dá, protože vkládání Flashe je hodně ošemetná věc.

Roztažení podle mě muselo vzniknout při uploadu videa na YouTube. Mají tam určitě nějké předepsané rozměry a pokud video nevyhovuje, neváhají ho zdeformovat.
24. 6. 2011, 7:58
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Palec: Asi to bude protažené, ve škole mi to na přehrávači nepřišlo protáhlé, to až na tom youtube.
Zjistím, kde se stala chyba. A je tam opravdu Gymnásium (už jsem na to autora upozornila).
24. 6. 2011, 0:12
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Zuzana Vlčková: AC/DC hrají ve svém žánru dobrou hudbu, tato píseň není výjimkou. Jde o to, jestli se hodí k tomuto dílku. Podle mě záleží na chápání. Já jsem ve zpracování viděl upoutávku na to, že nějaký projektový den probíhal. Tomu hudba odpovídá - je živá, výrazná.

Nebál bych se ale takovou upoutávku zkrátit, kdyby se někde opravdu měla objevit za účelem zachycení pozornosti diváků.

Nemohu se ubránit podezření, že nápis v 00:45 hlásá "Gymnásium Kladno". Pokud je to jen věc fontu, rozhodně bych doporučil změnu. Připomnělo mi to vtipně dvojznačně pojmenované album "Dudy" od Gotta a Bílé. :-) http://www.discogs.com/viewimages?release=978111

Nevím, jestli je problém jen u mě, ale vidím obraz drobně roztažený do výšky.
23. 6. 2011, 20:09
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2 Zuzana Vlčková:
Střih se mi naopak líbí, není to dokumentární nuda. Pokud se divák dívá pozorně má to i logickou stavbu. Ani hudba mi nevadí. Nejsem odborník na filmovou kompozici, ale přijde mi takováto stavba rozhodně vtipnější než klasický dokument. Vnímám to jako klip o projektovém dni (takové ohlédnutí).
23. 6. 2011, 19:25
B-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Je mi velmi líto, že to musím napsat, ale poslední příspěvek "Ohlédnutí - projektový den" je velmi. velmi špatně.

Nezlobte se na mne, tohle nemá kompozici filmovou ani jinou. Hudba totál propadák.

Nemá to myslím bohužel význam ani dokumentární s ohledem na prapodivný střih.
21. 6. 2011, 14:40
Beruška
2 Palec: Taky před těma lidma smekám, už jenom z toho důvodu, že v posledních několika letech byly studentské iniciativy plné nekvalitní rétoriky, popřípadě se na ně nabalila negativní mediální kampaň typu "Studenti vyrazili demonstrovat proti maturitám, většina byla v podnapilém stavu a útočila na veřejné činitele"...

Ale ty předpovědi o konci světa zase nikdy nebyly pravdivé :-D
21. 6. 2011, 0:10
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: Je moc hezké, že na Facebooku to je, ale stále ještě existuje netriviální skupina lidí, kteří Facebook nemají. :-)

Ten web provozují dva studenti z Gymnázia Matyáše Lercha v Brně. Z nich Dana Večerková je ta, která celou iniciativu vede -- nebo to tak na mě alespoň působí. Jsou to tedy nejenom informace "nějak shromážděné", ale jaksi přímo od zdroje. A řekl bych, že práce, která za shromažďováním materiálů na webu stojí, je jen zlomek toho, co všechno tihle lidé dělají. Já smekám.

Já radši neodhaduji nic, protože si myslím, že je možné naprosto cokoliv. Potom, co se takový paskvil dostal do praxe, už můžu i křišťálovou kouli zahodit a rovnou se připravovat na konec světa. (Pravidelně jednou za pár let stejně někdo nějaký předpoví.)
20. 6. 2011, 21:55
Beruška
2 Palec: Tohle už pár týdnů koluje Facebookem, nicméně je super, že si někdo dal práci shromáždit to pod jednu adresu.

Jsem pro centralizovanou maturitu, ale jsem taktéž proti některým aspektům konkrétního provedení a chování ministra Dobeše. Můj odhad budoucnosti je ten, že se časem odfiltrují školy s vysokým podílem neúspěšných maturantů a že VVčkáři se v příštích poslaneckých volbách do Sněmovny nedostanou.
19. 6. 2011, 22:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Nevím, jestli jste o tom něco už slyšeli, ale kolem nových maturit se děje víc vtipných věcí, než by si člověk na první pohled myslel. Sice jsem už "podepsal" před delší dobou, ale teprve teď mě napadlo, že na GK se ještě všechno rozkřiknout nemuselo...

http://maturantiproti.cz/

Velice doporučuji přečtení alespoň některých odkazovaných materiálů:

http://maturantiproti.cz/odkazy/

Pokud tedy máte trochu silnější žaludek. ;-)
19. 6. 2011, 17:23
blázen (centrum cz alt64 janciza)
Z naší třídy 2.C se tento týden většina studentů účastní tělovýchovných kurzů. Budeme my zbylí s někým spojeni a pokud ano, se kterou třídou?
Děkuji, Jan Cíza.
19. 6. 2011, 17:11
blázen (centrum cz alt64 janciza)
K Terčině prosbě- tyto učebnice jsem viděl v čísle 18, nevím, jestli tam ještě jsou.
15. 6. 2011, 15:23
:-) anonymní zvědavec
Zdravím. Má tady někdo nějaké info, kolik lidí udělalo nebo neudělalo sloh z povinné čj? Klidně anonymně, ale ať se mi večer líp usíná... :)
14. 6. 2011, 19:24
Terka
Prosím pomoc! Pravděpodobně ve čtvrtek 9.6. nebo v pátek 10.6. jsem někde ve škole zapomněla učebnici a prac. sešit Connexions 2 (plus možná obyč sešit A5. Jestli jste je někdo našel, mohl by ste je prosím dát buď do kanceláře školy, nebo přinést rovnou do O6? (Učebnice jsou poměrně drahé, tak bych vám byla moc vděčná) Děkuju předem poctivému nálezci :)
12. 6. 2011, 19:20
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Připomínám zájemcům úterní (14.6., poslední v letošním školním roce) přednášku klubu Sisyfos. Tentokrát to bude o Bludných balvanech (zkratka BLB), které jsou každoročně udělovány skupinám i jednotlivcům za matení české veřejnosti.
Od 17 hodin v učebně 57.
8. 6. 2011, 23:42
Markéta Hrabětová
POMOC! Patrně během Majálesu mi někdo (zcela jistě omylem) pravděpodobně sebral můj kapesní nožík. Nožík jako takový prakticky nemá cenu, ale pro mne má cenu poměrně hodně velikou... Takže pokud ho někdo (zcela jistě omylem) máte prosím, prosím vraťte mi ho!!!!! A pokud ho nemáte tak "zcela jistě omylem" klidně vám za něj zaplatím, jen mi ho prosím vraťte!!!! :(
2. 6. 2011, 20:32
Pepa Smrž
Super, děkujeme :-)
18. 5. 2011, 20:47
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Pro studenty 08A a 4A - vypálila jsem vám fotky ze zahájení a ukončení ústních maturit. Rozhodně nejsou excelentní, je to jen dokument, ale je to u mne v případě zájmu k vyzvednutí.
13. 5. 2011, 13:46
Beruška
2 karlos: Prosím, udělej mi jakožto maturantce z matematiky radost a nepiš "logarytmus". On totiž moc rytmický není, spíš takový monotónní... :D
10. 5. 2011, 22:23
charltte (seznam cz alt64 k2 phoenix)
karlos: matika je v pohode :)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)