Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

4. 7. 2011, 11:54
Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
quote - akce( knižní veletrh...)
reply + akce ( literární maraton)

quote - lepší vybavení škol
reply - interaktivními tabulemi za lepší zítřky! Vybudujme společně lepší svět pomocí barevných fixů a powerpointových prezentací!


quote - spolupráce s francouzským institutem a goethe institut
reply + spolupráce, resp. parterství a každoroční oblíbené výměnné pobyty s Německým gymnasiem (unglücklicherweise, ich habe keine Anung, wo das Gymnasium ist. (Gunsburg?))

quote - debaty v německém jazyce, studentský parlament
reply + výuka Němčiny vedená rodilou Frau von Schland, studentská rada, popř. možnost nominace plnoletých studentů do rady rodičů pokud se nepletu..

quote - cestování( výměné pobyty, poznávací pobyty, jazykové pobyty)
reply + cestování (výměné pobyty, poznávací pobyty, jazykové pobyty, biologické expedice...)

+++ imho má škola jako je náš Gympl daleko větší potenciál jako "alma mater" všech těch, pro něž tvoří kulturní centrum města.. Vzhledem k tomu, že v Praze je gymplů (ať už kvalitních nebo nekvalitních) šest půlek, imho není tak jednoduché si k nim vybudovat ten srdečný a vřelý vztah, který jsem já (a troufám si trvdit, že i valná většina mých spolužáků) k našemu Gymplu měli. To je podle mě první a základní předpoklad, pro případnou iniciaci změny, protože pokud by pro nás naše studijní prostředí nepředstavovalo opravdu nic víc, než studijní prostředí, nemyslím, že by se našel někdo, kdo by se s tím snažil něco udělat..

add k vybavení: imho už toho na škole máme docela dost a většina finančních prostředků by se měla vrážet do buď různých výprav a expedicí nebo do platů učitelů. Případně by nebylo na škodu opravit budovu, která ale patří kraji a tudíž to asi neni v silách školy..
3. 7. 2011, 16:14
Beruška
Taky jsem četla Palcův názor - nemyslím si, že by Studentovy body platily obecně a povětšinou to jsou věci, které si může dovolit i nevelkoměstská škola. Spíše vidím výhodu v tom, že ve velkých městech se soustřeďuje spousta akademiků a jiných důležitých lidí, tudíž pokud je škola vhodně naláká, není pro ně problém dojíždět a externě vyučovat, popřípadě školy mají blízko právě k těm vědeckým pracovištím (my jsme měli laborky na VŠCHT a výuka fyzikálního semináře probíhala na MatFyzu). A nejspíš je to také tím, že tu školu z velké části místní studenti, kteří mají v blízkosti domova tohle všechno přístupné, takže se nemusí spoléhat na školu a řešit finance a ztracený čas spojené s dojížděním (spolužačka dělala sočku na Akademii věd, pracoviště měla vzdálené půl hodiny tramvají od domova...).
3. 7. 2011, 14:15
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Palec: Tak já jsem to četla :-)
Neovlivním už pochopitelně nic, ale tvůj názor se mi velmi líbí. Škola by vážně měla být hlavně o škole. Vzpomínám, jak nám přišla směšná reklama Edukanetu, že se u nich studenti nemusí přezouvat. Mít zrovna školáka, určitě ho na takovou školu nedám.
2Student: Výměnných pobytů kladenské gymnázium nemá právě málo - Belgie, Německo, poznávací výtvarné zájezdy do Itálie, jazykové do Británie, účast na Francouzských dnech... a to určitě na něco zapomínám.
To vybavení by se jistě hodilo, ovšem to je o penězích. Možná mají Pražáci blíž ke sponzorům. Ovšem budu mluvit za fyziku - mnohdy jsou nové přístroje daleko poruchovější než ty letité. Často se na staré mrtvici dá daleko lépe vypozorovat, jak to celé funguje.
3. 7. 2011, 13:09
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Student: Těžko říct, jestli tohle platí pro pražské školy obecně. Jo, dost takových škol Praha má. Stejně mi nepřijde úplně smysluplné, že aktivitami mimoškolními poměřuješ kvalitu školy, která podle mě závisí především na schopnostech kantorů a přítomnosti elementárního vybavení. Souhlasím s tím, že mimoškolní aktivity škole dávají body navíc a i samotnou výuku mohou zpestřit.

Zpátky ale k naší škole. Jak se dostat na podobnou nebo vyšší úroveň, než mají prestižní pražské gymply? Nejde především o to, aby se studenti sami snažili škole prospět tím, čím mohou? Nepřijde mi dobré, když se jenom nadává na místo, kde žiju, pokud s ním mohu něco udělat. A se situací ve škole jde něco udělat. O politické situaci za poslední rok toho vím prachmálo a nechci studentskou radu podceňovat, ale ještě před rokem to byla skomírající organizace, která trpěla akutním nezájmem ze stran tehdejších i budoucích členů. Pár aktivních lidí se našlo, ale změny chtějí nápady a systematičtejší práci na jejich realizaci. Snažte se, protože to, jak vaše škola je nebo není prestižní, je především na vás.

Dost patriotské propagandy. Stejně to asi nikdo nebude číst a už vůbec to nikoho neovlivní. Proč já se namáhám?
3. 7. 2011, 11:02
Student
Praha- více příležitostí- cestování( výměné pobyty, poznávací pobyty, jazykové pobyty)
- akce( knižní veletrh...)
- lepší vybavení škol
- spolupráce s francouzským institutem a goethe institut
- debaty v německém jazyce, studentský parlament
2. 7. 2011, 21:05
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Markéta Šťáhlavská: Technické dotazy ke stránkám patří do sekce Stránky... Stručně vzato: Vyplňování formuláře ve fóru je ovlivňováno kódem stránek jen velmi málo. Pokud něco nefunguje, je chyba na přijímači... Ohledně videa by bylo dobré říct, čím se ta nefunkčnost projevuje. Pokud je místo videa jenom prázdný prostor, jsem s tím možná schopen něco udělat. Pokud se video zobrazí a jenom se chová divně, s nejvyšší pravděpodobností to chyba Flash Playeru je.
2. 7. 2011, 19:00
Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
2Student: Myslím, že naše gymnázium MÁ úroveň. Proč myslíš, že nejlepší školy jsou zrovna v Praze?

2Lucie Pelikánová: Fotila jste nás vy a říkala jste, že fotky dáte na internet.

Video se mi líbí, střih ani hudba mě nijak neuráží (alespoň to není klasický dokument). Až na to gymnásium…

Ještě se chci zeptat, jestli to je jenom u mě (nebo i u někoho jiného?) že mi stránky naší školy bohužel dost zlobí. Video už na našich stránkách nefunguje (a myslím, že mojí aktualizací Flash Playeru to není) a napsat tento komentář do fóra byl taky nadlidský výkon - po vyplnění kolonek "Jméno a příjmení" + "Email" mi textové pole na reakci několikrát neumožnilo napsat ani á…

Video „Projektový den 2011 – ohlédnutí“ - http://www.youtube.com/watch?v=b1Z9WTH3shE
2. 7. 2011, 18:35
Student
Už delší dobu nemá naše gymnasium vysokou úrověn. Na mé bývalé škole nemělo toto gymnasium nějak úžasnou reputaci, spíš všichni věděli, že je to naprosto normální( průměrná škola). Takže netuším, proč vás výsledek tak šokoval. Pokud jste chtěli jít na lepší gymnasium, měli jste jít do Prahy.
2. 7. 2011, 8:48
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Beruška:
Je mi to trochu trapné, ale Petr Scheirich - 2. místo v národním kole SOČ (Počítačový model pohybů těles Sluneční soustavy), Jan Scheirich - 3. místo v národním kole SOČ (Návrh a konstrukce laboratorního zdroje napětí, byla to, pravda 90. léta, tedy už mírná minulost. Opět se dopouštím té chyby a neuvědomuji si, že takových 10 let je pro vás půl života :-). Tehdy se to tolik neventilovalo, protože ještě nebyl školní web.
Dále: Dva ročníky studentských projektů ESA (Evropské kosmické agentury) úspěšně obsazené našimi absolventy - v tom prvním byli dokonce v pětičlenném týmu čtyři absolventi našeho (no, teď už asi vašeho) gymplu.
Vloni: Petr Čermák - 5. místo v národním kole Fyzikální olympiády a úspěšná reprezentace ČR na Mezinárodní FO.
Píšu o fyzice, protože o jiných oborech tolik nevím, ale jak jsem tam chodívala kolem nástěnek s "úspěchy", nebylo jich málo.
A oběma posledním diskutujícím: adjektivum elitní je dost slabě určující. Podle toho, k čemu. K ročníku v populaci? Ke všem jiným školám? V jaké oblasti?
A s Cajhím v každém případě souhlasím, to srovnání by zveřejněno být mělo.
P.S. Na Jarošku mi nesahejte, kdysi jsem tam taky rok učila, ale to už bylo opravdu dávno. Ale mám k ní citový vztah :-). A moje bývalá žíkyně je prorektorkou MU (ale na tom se moje výuka fyziky asi moc nepodílela). :-)
Hezké prázdniny všem.
2. 7. 2011, 0:00
Beruška
Jistě, Honzovy úspěchy se popřít nedají, nicméně pokud to dělá jen jeden člověk a před ním i po něm nikdo, tak to trochu vyšumí :-D Co tím chci říct: Některé školy v tom prostě mají tradici a díky tomu se dostanou do širšího povědomí. Ono záleží taky na definic elity; shodnu se s tebou v tom, že v rámci kraje má Gymnázium Kladno velmi dobré postavení, ale nazývat něco pouze v rámci kraje elitním se mi moc nechce.

Ad OG: Samozřejmě, ne všichni jsou géniové. Občas mám pocit, že ta škola se někdy až moc chlubí, protože spousta absolventů sice odchází na zahraniční školy, nicméně z hlediska kvality jsou hluboko dole v žebříčkách univerzit. Na druhou stranu je tam taky dost lidí, kteří to dotáhnou daleko - minulý rok tři tamější studenti a absolventi získali Bakalova stipendia, jeden z nich získal bronz na mezinárodním debatním klání, vzali ho na tři školy z břečťanové ligy... Prostě ta škola má prostředky, ale není to všespása, jak je vidět na tvém matfyzáckém příkladu :-) Možnosti jsou jistě pro Kladno omezené, ale zase je to třeba výzva pro školu, aby se zaměřila na věci, ve kterých to nebude handicap.

Ta Jaroška mě docela pobavila :-D To abych si dávala pozor, až se zase s nějakým uvidím :-D Ale občas je to asi výstižné...
1. 7. 2011, 22:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Upřesnění posledního příspěvku: Ať se klidně video prezentuje jako propagace školy, ale ne oficiálně. Tak to bylo myšleno. Mně osobně by nevadilo ani jako oficiální propagace, ale muselo by projít úpravami (název školy, možná hudba, možná střih) a bylo by přinejmenším vhodné, aby chvíli probíhalo nějaké připomínkové řízení.
1. 7. 2011, 22:26
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: Myslím, že Honza Smyčka nás dost zpropagoval mezi biology.

Ano, Jaroška je docela zajímavá škola, ale chvílemi věřím tvrzení kamaráda, který tam letos odmaturoval v matematické třídě, že je to shromaždiště lidí nebezpečných společnosti. :-) Z Keplera, Dopplera, Vítězné pláně znám spoustu fajn lidí, o tom žádná. Praha má ale přeci jenom trochu jiné možnosti. Podobně Brno. Byla tu řeč o Středočeském kraji a v tom si myslím, že jsme na tom dost slušně, možná i elitně.

Z OpenGate jsem dosud potkal jen jednu slečnu. Potkal jsem ji na úvodním soustředění MFF na Albeři a donedávna ji vídal na přednáškách. Kolega Musil, který s ní chodil na stejná cvika, se o ní vyjádřil tak, že příliš intelektu nepobrala. Mně nepřišlo tolik, že by byl problém s intelektem jako s motivací. Někdy v průběhu letního semestru, ještě před zkouškovým obdobím, jsme ji vídat přestali. Vzdala.

Rozhodně to není reprezentativní vzorek, ale dosud jsem výukou na OpenGate mohl být oslněn leda v tom smyslu, že ona slečna uměla výborně anglicky. (Mimochodem v testech z angličtiny dopadla o několik bodů hůř než já, což ovšem také nic neříká o kvalitě výuky angličtiny na naší škole. O mých setkáních s angličtinou na MFF by se ale dal napsat docela vtipný článeček...)


2Cajhi: Je to jen jeden ročník. Někdy se povede, někdy ne... Klidně můžeme být desátí a příští rok první, přičemž ani jedno o naší škole nic zvláštního nevypovídá. Je ale pravda, že by se měly shromažďovat údaje, aby bylo z čeho dělat dlouhodobější statistiku.

Ohledně videa s tebou nemohu souhlasit. Profesorka Vlčková se opírala o jeho uměleckou kvalitu ne v souvislosti s uznáním seminární práce z IVT, ale v souvislosti s vystavením na web školy, což zcela chápu. O financování nemá smysl mluvit -- ať vznikne propagační video na koleni nebo komerčně, může být stejně dobré. Pokud ale dobré není, ať už autor čerpá finance odkudkoliv, nemělo by se prezentovat jako propagace školy.

Také nevidím důvod, proč by měl smět kritizovat jen člověk renesanční. Pokud něčemu rozumím, mohu se ozvat.
1. 7. 2011, 12:03
Beruška
2 Cajhi: Obávám se, že co se týče "elitnosti" kladenského gymnázia, je to nejspíš jen přežitek z dob minulých - ano, máma říkala, že když nastoupila do prváku na vysokou a přednášející se ptal studentů na jejich střední a tvrdil, že Gymnázium Kladno je výborná škola, ale to už je nějakých 25 let pryč... Znám se s lidmi i z jiných škol a krajů a ti o kladenském gymplu neslyšeli a jsou to lidé, kteří rozhodně mají přehled o jiných školách, neboť obrážejí olympiády a podobné soutěže. Kolik má kladenský gympl vysoce úspěšných olympioniků, SOČkařů atp.? Takový pražský Kepler, brněnská Jaroška nebo olomoucký Slovan mají každý rok úspěšné výherce národních soutěží a účastníky na těch mezinárodních, kteří tam leckdy také ukořistí nějakou medaili... Netvrdím, že je Gymnázium Kladno mizerná škola, ale rozhodně bych mu nepřipisovala vlastnost elitní.

Mmch, mám kamaráda na Open Gate (druhá ve středních Čechách?) a co jsem vyzkoumala, tak tam měli všichni vyšší úroveň v češtině a angličtině, nejhorší známka u ústních bylo 68% a průměrná 88%. Jak to dopadlo na Kladně?

Jinak taky všem přeju hezké a ničím nerušené prázdniny :-)
1. 7. 2011, 10:10
Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
Zdravím!
Bylo by možné zveřejnit umístění našeho gymnázia na žebříčku sestaveném dle výsledků státních maturit, jak celorepulikově, tak oblastně? Musím říct, že mne překvapilo, že jsem náš ústav v dokumentu vystaveném na webu Lidovek ( http://www.scribd.com/fullscreen/58547023 ) nenašel. Ať už je umístění jakékoli, věřím, že zveřejnění pouze prospěje, ať už přilákáním kvalitních studentů (pokud bude umístění dobré), případně se může stát vítaným podnětem pro reflexi a hledání slabých míst, kde se zřejmě stala chyba.

Nechce se mi věřit, že škola, která byla v době mého nástupu elitním vzdělávacím ústavem se propadla tak výrazně, že nejsme ani mezi třemi nejlepšími školami v kraji a doufám, že je možné její úroveň opět pozvednout.


Na závěr bych si ještě malou poznámku k příspěvku níže, který má pár poznámek ke gramatice ve videu, uveřejněném na stránkách dříve: Ano, máš naprostou pravdu. Střich je velice zvláštní. Za závorkou se, pokud vím, nedělá mezera, naopak před závorkou zpravidla ano. A úplně na závěr malá rada - interpunkce je sexy, zkus ji občas použít! ;)

btw: video, které zde všichni bezskrupulózně kritizujete a opírate se do něj, skoro jako kdyby bylo financováno z Vašich kapes, z Vašich kapes financováno nebylo. Byla to součást seminární práce a jeho účelem bylo zřejmě pouze prokázat schopnosti při editaci videa. Člověk, který edituje takové video zpravidla nemá tak vytříbený vkus jako lidé, kteří se uměním zabývají. Editace je čistě řemeslná práce a věřím, že kritika je v tomto směru asi stejně směrodatná, jako kdyby začal onen student IT kritizovat např. sbírku básní za to, že není správně naformátovaná a v textu se používá oddělovač namísto pomlčky. Neříkám, že to video je dobré. Jen myslím, že není úplně fér jak se do toho všichni opíráte jako by se nechumelilo. Všem těm, kdož jsou i v dnešní době zcela renesenční a jejich kritika je tedy oprávněná, se omlouvám.

Přeji hezký den a zajímavé prázdniny!
Cajhi
30. 6. 2011, 20:14
:-S Student
Mám pár poznámek k videu. Při natáčení videa se kamera příliš třese. Střich je zváštní (rychlé přechody, které jsou bez důvodu,do videa skočí jiné video a potom se vrátí zase první video proč?). Myslím, že na studenta třetího ročníku je to podprůměrné video, které by natočil i student O2( a to mnohem lépe). A gymnasium a gymnázium se píše jen takto( ne gymnásium).
27. 6. 2011, 7:51
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Sedmikráska, 2Markéta:
Je to dopolední zkouška, část studentů se místo projektového dne účastnila generální zkoušky koncertu.
Tak aby jim nebylo líto, že tam jejich aktivita není.
Já jsem pořídila jen asi 12 fotek, pak jsem musela odejít (a nejsou nic moc). Kdo Vás Markéto fotil?
27. 6. 2011, 7:18
Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Sedmikrásko, přesně můj názor! A ještě jsme se přece na projektovém dni fotili - fotky jsou kde? Říkali jste, že jimi zaplníme naše školní stránky...
26. 6. 2011, 20:44
Sedmikráska
2Lucie Pelikánová: No, přijde mi poněkud zvláštní počítat do projektového dne např. vánoční koncert a právě záběry z něho mi nepřijdou zrovna letošní. Ale uznávám, že je možné, že se pletu.
26. 6. 2011, 19:51
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Ahoj všíchni,
"ohlédnutí za projektovým dnem" mě tedy nenechává v klidu, ale chápu, že řada z vás má pravdu. Ale nemohu se ztotožnit s hudbou, neladí se záběry.
A možná budu hodně nepřijemná a poprosím Davida, jestli by pojmenoval správně školu. I v názvu svého klipu.
26. 6. 2011, 19:27
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Sedmikráska:
Tak to tedy ne, vše bylo natočeno na letošním (myslím školní rok) projektovém dni.
Který záběr máš na mysli?

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)