Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

27. 1. 2005, 19:49
B-) Dan Panda-ex-4.B
Zdravím mojí ex-třídní :-) ... jakpak se máte, doufám, že líp než já po zjišťování, kolik mi to uteklo zápočtů ... Mám až do 14.února volno, tak se stavim na pokec :-)
27. 1. 2005, 16:03
Vera Scheirichova (gymnasiumkladno cz alt64 sch)
dodatek: (Nejak jsem spatne pochopila ten system vkladani a pretrhla jsem si nit) byt i lvi salonu.
27. 1. 2005, 16:01
:-) Vera Scheirichova (gymnasiumkladno cz alt64 sch)
Dnes mi hrozilo, ze pujdu domu za svetla, toz jsem si pocetla. Takze opozdene dekuji za pozdravy svym ex-bobankum, napodobne - hodne uspechu i pohody. At mate na co vzpominat nejen z gymplu.
K prispevkum ohledne maturitniho plesu, ani jsem netusila, ze vas tolik irituje, ze je takovy "reprezentativni", uz jsem holt stara struktura. Jen me tak napada, jestli to by to vskutku mel byt pouze a vyhradne "vas ples" - ono se tam sejde i dost vasich rodicu, babicek, teticek... kteri to mozna prozivaji i vic nez vy. Tak jim tu radost nekazte. Stejne se leckteri z vas ocitnete v zivote v situacich, kdy se zbehlost v pohybovani na "reprezentativnich" akcich bude hodit. Toz se ucte (nejen porad tu fyziku
20. 1. 2005, 12:43
:-D Jitka Frolis
Zdravím Vás, všechny dosavadní studenty mé Alma mater..Toto fórum se mi zdá jako výborný nápad, škoda, že nebylo za mých studijních let.Myslím si, že i mi jsme měli ke školním problémům co říci.
Na školu vzpomínám v dobrém. Hodně mi dala, málo mi vzala...Mám-li říci, kdo na mě během těch šesti let, co jsem šestileté gamnázium navštěvovala, zapůsobil....no...jistě by to byla Naďa Míšková (sice jsem matikou prolézala horko těžko), Věra Libovická (úžasný človíček, co mě měl rád a do dneška to nechápu), Eva Podráská (dlužím jí už 2 roky vrácení knihy a ona mě o ně neupomíná) a i níže zmiňovaná Iveta Hrazdírová (neměla mě ráda, já jí také ne, ale dala mi toho do života více, než kdokoliv jiný)....Tímto je tedy všechny zdravím....A vás ostatně také...Držím palce v dalším studiu.
20. 1. 2005, 11:29
:-) Petr
2Panda: Pak vsechna cest pani profesorce Vesele (a tobe taky samozrejme :-))
btw, moc se mi libi, jakym zpusobem byl napsany clanek o Volejbalovem turnaji, hezka aktualizace a asi i hezka predvanocni akce (to abych take stale jen nekritizoval :-))
19. 1. 2005, 14:07
B-) Dan Panda-ex-4.B
2Petr: Souhlasím, profesory na biologii, se kterou jsem 4 roky bojoval :-), by mohla závidět leckterá gymnázia nejen v Praze. Co se týče jazyků, tady dost záleží na tom, koho dostanete jako profesora. Mimochodem, poznámka k té němčině... Měl jsem němčinu na gymnáziu 4 roky, jako druhý jazyk jsem si jí nevybral, byl jsem donucený, protože škola nedovolila francouzštinu... Nakonec jsem z němčiny slušně prospíval a dokonce jsem z ní odmaturoval za jedna :-) (takže jsem za ní vlastně moc rád)... A musím říct, že půlrok absence němčiny na VŠ je sice trochu znát (musím si teď němčinu zapsat jako další jazyk), ale pořád si pamatuju třeba věty o obsahu škodlivých plynů v ovzduší :-)... Tímto moc zdravím p.prof.Veselou, musím se na ní někdy přijít podívat.
19. 1. 2005, 12:04
:-) Petr
Milá paní profesorko,
to se ale mýlíte, že jsem se vaším příspěvkem nepatrně potěšil. Já jsem za něj náhodou moc rád a děkuji Vám za něj. Třeba to pomůže otevřít diskusi i se stávajícími studenty.
Jinak to, že Santa Claus zůstává zklamán, je jedině dobře. Co ten starý dědek vůbec dělá v České republice?? Neměl by za polárním kruhem radši vyrábět hračky?? :-)
18. 1. 2005, 16:05
:-) Lenka Smyčková
Milí studenti i my kantoři čteme vaše názory a využíváme "fórum". Dnes tedy bez přezdívky, snad tímto vzkazem potěším Petra (nepatrně). Naopak Santa Claus je jistě zklamán, neboť škola, já i kolegyně zůstáváme... Osobně vítám možnost volné diskuze s vámi, otevřenost projevu je velkou měrou zajištěna právě anonymitou. Samozřejmě záleží i na tématu. Pište, ptejte se, odpovídejte, kritizujte... Nejhorší je nevyřčené.
18. 1. 2005, 15:04
:-) tavinka
Dobry den! Puvodne jsem se chtela dozvedet, kdy letos porada gymnazium ples a narazila jsem na tuto zajimavou stranku a diskusi.Moc mi vse, hlavne fotky ucitelskeho sboru (tim bych chtela hlavne pozdravit milou Martu Sojkovou, Bohouska:o)Pokorného, Libuši Klibániovou a vlastně všechny, kteří nás provázeli a dovedli zdárně k maturitě 1999), pohladilo u srdicka. A tedy jen zaverem, vsem, co jeste studujete ci budete studovat MNOHO USPECHU a radosti ze zivota. *studentka pedagogicke fakulty*
17. 1. 2005, 15:12
:-S Petr
Jejda, omlouvam se za hrubky :-O Nekdy by asi bylo dobre precist si po sobe prispevek drive, nez ho clovek odesle :-)
17. 1. 2005, 15:09
B-) Petr
Vazena Johano,
pisete o kantorech, ktere jsou o lekci pred zaky. Jak jiz bylo napsano, na gymnasiu najdete velmi kvalitni profesory exaktnich i humanitnich ved. Uroven nekterych predmetech jako byla napr. zminovana biologie "nam" muzou podle me i vysoce hodnocena gymnasia z Prahy jen tise zavidet.

Co vidim jako problem a o cem jste mozna psala ve vete "o lekci napred" jsou jazyky. Nevidim to pouze jako problem gymnasia, ale statnich skol vseobecne a nejen u nas (treba Francouzi, Spanele nebo Italove umi take velmi spatne).
A co se tyce gymnasia, tak v oblasti jazyku je podle me takovy trosicku lepsi prumer, i kdyz zadny zazrak. Sem tam se usporada vymena se zahranicnimi studenty (bohuzel vetsinou francouzska, ale kazda zkusenost je dobra..), pro studenty ctvrtych rocniku jazykovy kurz, par profesoru je uprimne receno zcela skvelych a par zase zcela mizernych. Pravda je, ze nekteri se velmi snazi a to je treba zduraznit. Pravda je take ta, ze prijit do skoly a myslet si, tak ted me naucite mluvit anglicky asi nebude ta prava strategie..

Ja jsem napriklad navstevoval 4 roky nemcinu, pokazde jsem mel na vysvedceni dvojku a v zari v prvaku na VS jsem neumel rict ani jak se jmenuji a to bez jakekoli nadsazky. To, ze jsem se z nemciny nic nenaucil, vidim ve svoji pohodlnosti a lenosti. To, ze jsem mel 4 roky dvojku, mi stale neni jasne. Problem je, ze takovych nas bylo ve skupine 15 lidi asi tak 12-13. Zvlastni pritom je, ze jsem mel zrovna profesorku, ktera nemecky umi udajne naprosto excelentne. Tak asi tak :-)
15. 1. 2005, 20:37
:-) Johana (seznam cz alt64 johanka b)
Díky moc,šlo mi především o profesorský sbor,který je tedy podle Vašich slov spíše dobrý a to je velmi důležité.Bohužel je stále dost učitelů,kteří jsou "o lekci před žáky" a to ten největší prů...švih.Takže děkujůůůů a mějte hezké dny! :-))
6. 1. 2005, 17:45
B-) Dan Panda-ex-4.B
2Johana: Pokud Váš syn bude chtít na vysokou školu, pak je rozhodně toto gymnázium nejlepší přípravou. Sice tu nenápadně dominuje biologie, ale není to nic, co by se nedalo normálně zvládnout. Maturita bývá v pohodě. Jako na každé škole jsou tu kantoři výborní i kantoři mizerní, ale naštěstí těch druhých je minimum. Pokud je Váš syn ovšem už teď rozhodnut o někjakém přesnějším směru, pak bych asi doporučil nějakou více zaměřenou školu, jako např. Průmyslovka. Gymnázium opravdu není nic, co by člověka připravilo na život (když jsem ho dokončil, uvědomil jsem si, že vlastně pořád nic neumím), je to spíš přestupní stanice mezi základkou a vysokou školou... V každém případě, já jsem gymnázium vystudoval a všude kam jsem se hlásil na VŠ tak jsem velice úspěšně zkoušky složil. Navíc počet přijatých studentů Gymnázia Kladno na VŠ je opravdu vysoký, což také vypovídá něco o kvalitě této školy. A ty spousty nezapomenutelných zážitků Vašemu synovi gymnázium do života nadělí také :-).
6. 1. 2005, 16:33
:-) Petr (student ul ie alt64 0455806)
Vazena Johnano,
zcela souhlasim s Pavlem, ze skol dostupnych z Kladna smerem na zapad povazuji i ja gymnasium Kladno za jasne nejlepsi volbu. A co se tyka napriklad biologie, tak asi i smerem na vychod.. :-)
Jinak ackoli gymnasium neni uplne dokonale (ale kdo ano..) a i kdyz sem tam reknu neco proti, tak na nej vzpominam velmi rad :o))
6. 1. 2005, 13:04
Pavel (centrum cz alt64 chip2)
Vážená Johano,myslím si, že kladenské gymnasium je to nejlepší gymnasium v okolí Kladna (Rakovník, Slaný, Nové Strašecí).Tím samozřejmě nechci říci, že ostatní gymnasia nejsou kvalitní.
Zkušený profesorský sbor výborně připraví studenty ke studiu na vysoké škole jakéhokoli zaměření.Jsem bývalým studentem, tudíž si myslím, že vím o čem píši.Svůj názor nechci nikomu vnucovat, jen ho zde prezentuji.
5. 1. 2005, 21:04
:-S Johana (seznam cz alt64 johanka b)
Ahoj lidičky,mám syna v 9-té třídě a rozhoduje se co dál.Hodně zvažuje právě gympl a já jsem Vás chtěla požádat o zhodnocení:jakou úroveň má zdejší lyceum?
4. 1. 2005, 14:26
:-) Petr (student ul ie alt64 0455806)
No vidis a ja uz mel radost, ze to tady take cte nekdo z profesorskeho sboru. Takze zase nic, radsi se tedy pujdu ucit :-) S pani Hrazdirovou jsem nemel tu cest, ale neco jsem uz zaslechcl. Pravdou je, ze profesor/ka by mel psat vice na urovni nez mel tvuj predchozi prispevek, ale nechtel jsem hnes zase nekodo shazovat.. :-))
hezky den,
Petr
4. 1. 2005, 14:13
Iveta Hrazdírová
Pro Petra (0455806@student.ul.ie) Díky ti, jen nemohu uvěřit, že ty jsi uvěřil, že jsem opravdu Iveta Hrazdírová. V žádném případě. Jsem z gymplu pryč u třetí rok a bez Ivetky je mi dobře. Maturita pro mě byla snadná, ne tak už normální školní roky. Přece ale jen existují lidé, co z ní mají nervy a já je chápu. Nejsme všichni z kamene, že?
4. 1. 2005, 11:05
:-) Petr (student ul ie alt64 0455806)
Vazena pani profesorko Hrazdirova,
je dobre, ze tyto stranky ctou take zastupci skoly. Treba se diskuse konecne rozvine k necemu zajimavemu.
Osobne jsem trochu kritizoval maturitni ples, ale mam-li shrnout to, co vidim jako problem, tak bych rekl: "nizka uroven komunikace mezi zastupci skoly a studenty". Uznavam, ze vedeni skoly je zajiste velmi obtizna vec, tim vice s legracnim mnozstvim penez, ktere na skolstvi uvolnuje nas blahodarny stat. Pisete, ze skola nam da vice, nez si dovedete predstavit. Zajiste ano, ale podle meho nazoru, s kterym nemusite souhlasit, pokud chci nekomu neco davat, tak musim vedet, co zada a co si preje. Nebo se mylim? Vite, co si preji Vasi studenti????
Svuj nazor Vam ovsem nevnucuji a samozrejme s nim nemusite souhlasit. V soucasne dobe studuji na vysoke skole, a tak mohu porovnavat prostredi SS a VS. Ze zkusenostich vlastnich, stejne tak jako mych pratel, vidim nejvetsi rozdil mezi stredni a vysokou skolou zejmena v tomto - kantori na vysokych skolach se vetsinou (bohuzel stale ne vsichni) zajimaji o to, jak jsou videni v ocich svych studentu. Priznavaji, ze nejsou dokonali, a zajima je, co si o nich studenti mysli, ktera cast vyuky studentum vyhovuje a kde jsou naopak pri prednaskach rezervy. Takoveto setreni vetsinou z iniciativy skoly provadi formou anonymnich dotazniku sami studenti, protoze nakonec jsou to zejmena studenti, kteri z takoveho pruzkumu benefituji.. A treba zrovna takoveto setreni mi na SS chybi, ale netyka se to pouze Gymnasia Kladna.

Nakonec trochu odbocim - neda mi to vyjadrit se k "nervum pred maturitou". Mam pocit, ze v ocich siroke verejnosti je maturita vnimana jako neco strasneho. Mozna ze maturita kdysi byvavala obtiznou veci, ale v soucasne dobe se z ni, dle meho nazoru, stal jen strasak. Nic vic. Tak treba nejprijemnejsi ustni zkouseni jsem zazil prave u maturity. Nakonec nevidim ani tak dulezite mit maturitu za 4 neba za 16, jako dostat se na "svou vysnenou vysokou skolu". Pravdou ovsem zustava, ze pravdepodobnost uspechu u prijimaciho rizeni se s lepsimi znamky u maturity vetsinou zvysuje.
Petr
3. 1. 2005, 13:13
Ivetka Hrazdírová
Vy jedni, nechci říci co jste, měli byste se stydět. Škola vám dá více, než byste si dovedli představit...Třeba: nervy před maturitou, před písemkou z matiky či z mé oblíbené francouzštiny. Není nic lepšího než dát či dostat pětku z písemky, kterou "jste měli fakt dobře". Takže milí zlatí, pozvedněte vaše učebnice, neboť lavina se blíží a já si vás najdu.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)