Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Mezinárodní projekt

V týdnu 6.–11. října jsem se zúčastnila výměnného pobytu v Německu, v Montabauru. Jednalo se o mezinárodní projekt mezi naším gymnáziem, polským gymnáziem z Opole a německým z Montabauru.

Po dlouhém cestování vlakem jsme v pondělí večer dorazili do Europahausu v Marienbergu, kde došlo k prvnímu setkání německé, polské a české skupiny studentů.

Deštivý úterní den jsme strávili hraním seznamovacích her, program byl pestrý a zábavný a myslím, že splnil i svůj účel – prolomení ledů mezi studenty. Večer jsme odjeli se svým německým studentem do rodiny. Myslím, že všechny německé rodiny byly velice pohostinné a většina z nás se u nich opravdu cítila jako doma.

Ve středu dopoledne jsme měli možnost navštívit Mons Tabor Gymnasium a podívat se, jakým způsobem probíhá výuka. Odpoledne byla naplánovaná hra přímo v historickém centru Montabauru, ale z důvodu nepříznivého počasí byl program zrušen, a tak jsme si deštivé odpoledne aspoň zpříjemnili v útulné německé kavárničce.

Ve čtvrtek jsme byli na celodenním výletě v Bonnu. Zde jsme navštívili Muzeum dějin, jehož expozice úzce souvisela s tématem projektu, kterého se tento výměnný pobyt týkal – Jak se v Evropě žilo před 25 lety a jak se bude žít za 25 let. Prohlídka muzea byla velice zajímavá a mně osobně přinesla spoustu nových informací z novodobých dějin Německa.

Poslední den jsme strávili opět v Mons Tabor Gymnasiu a celý den pracovali na projektu. Dané téma jsme zpracovali v mezinárodních skupinách jako koláž, televizní vysílání, fotostory a komiks a všechny formy jsme pak oficiálně prezentovali.

Večer jsme pak tento skvělý den zakončili vařením, kdy každá skupinka měla připravit tradiční jídlo daného státu. Myslím, že typické české bramboráky jednoznačně vyhrály a všem moc chutnaly.

Byl to opravdu skvělý týden, plný zážitků, nových kamarádů a ověřování našich jazykových schopností. Jsem moc ráda, že jsem se tohoto výměnného pobytu zúčastnila a tímto bych chtěla za všechny poděkovat Radě rodičů za příspěvek, který nám poskytla. Všichni se těšíme na další setkání v Polsku a v Čechách.

7. listopadu 2014

Markéta Burešová, bývalá 4.A (2017)

Fotografie

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)