Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
FyzIQ, pIšQworky 2009 - soutěže

FyzIQ

FyzIQ je korespondenční fyzikální soutěž. V průběhu pěti kol soutěžící řeší zajímavé fyzikální úlohy (odpovídají probrané látce v jednotlivých ročnících). Soutěž je určena žákům 7.-9. ročníku ZŠ a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií a 1.-3. ročníkům střední školy.

Podrobnosti o soutěži naleznete na soutěžních stránkách.

Soutěží jednotlivci nebo dvojice, startovné na celý rok stojí 120,- Kč. Těm, kteří vydrží v soutěži celý rok, může být startovné na konci roku proplaceno. Bohužel se neosvědčilo platit startovné předem, spousta soutěžících ukončila svoji účast předčasně.

Vše naleznete na webových stránkách, kde je v tuto chvíli již zadání prvního kola nového ročníku, a kde se také odevzdávají řešení. Registrace jednotlivých soutěžících proběhne hromadně. Termín ukončení prvního kola je 19. 10. 2009.

Zájemce prosím o přihlášení do středy 7. 10. buď osobně u Mgr. Pelikánové nebo o elektronické přihlášení na adresu gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova.

Částku 120,- Kč přineste osobně do pátku do kabinetu číslo 57.

Ti, kteří jsou v tuto chvíli již přihlášení, se znovu hlásit nemusí (kvarta).

pIšQworky

Po roce je zde opět soutěž v pIšQworkách, tato soutěž je realizována sdružením Student Cyber Games za podpory Ministerstva školství. Ceny pro vítězné týmy jsou zajímavé.

Na každé škole budou vybrány 2-3 pětičlenné týmy, které budou svou školu reprezentovat v rámci oblastního kola turnaje, které se uskuteční na vybraných středních školách od 20. 10. do 7. 11. Vítězná družstva poté budou moci změřit své síly ještě na krajské úrovni. Krajští šampióni se pak během finálového klání utkají o titul nejlepšího piškvorkáře v ČR. Jméno vítězného týmu budeme znát již 21. 11.

Naše školní kolo proběhne dne 14. 10. 2009 od 14:30 v učebně 60. Zde sestavíme soutěžní týmy, které budou reprezentovat školu (tým je 5 členů + 2 náhradníci). Protože pravidla jsou trochu jiná než u normálních piškvorek (pravidla), uspořádáme 7. 10. 2009 trénink (opět v učebně 60 od 14:00). Pozor, ve škole na nástěnce jsou trochu jiné termíny, nyní je to posunuté o týden. Tréninku se nemusíte účastnit.

Oblastní kolo se koná 10. 11. 2009 od 08:30 v Kralupech nad Vltavou (Dvořákovo gymnázium). Ti, kteří se nemohou účastnit oblastního kola, jsou na školním turnaji vítáni, ale prosím je o oznámení této skutečnosti předem. Startovné v oblastním kole je 180,- Kč za tým a jízdné, počítejte s touto částkou.

Zájemce prosím o přihlášení do pondělí 12. 10., buď osobně u Mgr. Pelikánové, nebo elektronicky na adresu gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova.

Přihlásit se můžete také na středečním tréninku.

3. října 2009

Mgr. Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)