Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Regionální přebor škol v šachu – 2022/23

Vážení,
pro většinu z vás byl tento den všedním zážitkem, zpestřeným jedině nutností uklidit si skříňku po rekonstrukci ze včerejška. Ale pro skupinu 11 studentů naší školy to byl den, na který budou dlouho vzpomínat.

Dnes se odehrálo regionální kolo přeboru škol v šachu s možností postoupit do krajského finále v kategoriích mladší a starší gymnázium.

V obou kategoriích se zúčastnilo shodně 14 týmů.

V kategorii mladší gymnázium jsme měli původně nominovaný tým čtyř mladých mužů, ale bohužel, Matěj nemohl nastoupit, kvůli covid karanténě, kterou musel nastoupit už v sobotu. Zbývající tři členové týmu (neměli jsme bohužel náhradníka) bojovali jako lvi. Do každého zápasu šli s tím, že na čtvrté šachovnici prohráli, tedy se skóre 0:1. Přesto dokázali tři ze sedmi zápasů zremizovat, tedy ukončit za 2:2 a bodovali i v jiných zápasech. Nakonec vybojovali perfektní 9. místo ze 14 kompletních týmů. Prohlédněte si tabulku.
S hrdostí zde uvádím jména dnešních hrdinů: Filip Jakubov, Jakub Půček, Adam Parůžek. Bohužel, letos nepostoupili do krajského kola, ale napříště věřím ve skvělý výsledek. Podívejte se na výsledky.

V kategorii starší gymnázium jsme měli dva týmy: A a B. Tým A s přehledem zvítězil v celém turnaji. Vlastně ztratil body jen ve dvou kolech, z toho z taktických důvodů i v zápase proti týmu B, i když ten to vlastně nepotřeboval.
Sláva proto hrdinům týmu A: Kryštof Švorc, František Novotný, Jakub Mošovský a Sebastian Rataj. Zvlášť chci zmínit roli Sebastiána. Byl to jeho první šachový turnaj v životě, a proto jeho skóre šest vítězství k jediné prohře považuji za impozantní. Během turnaje toto hrálo velmi v prospěch našeho týmu. Všichni respektovali náš A tým a ten s přehledem a zaslouženě získal pohár, který vystavíme v budově školy.

Ve starší kategorii jsme ale měli ještě tým B. Umístil se na čtvrtém místě a mohlo by se zdát ... "ve stínu" svých zkušenějších spoluhráčů. Opak je pravdou. Tým B si musel vybojovat každý bod a každou partii. I proti pozdějším vítězům. Jeho členové: Martin Varhulík, Honza-Nguen Huy Hoang, Štěpán Koska a Honza Melichar předvedli skvělý výkon a po zásluze skončili společně na čtvrtém místě v tvrdé konkurenci.

Oba starší týmy společně postupují do krajského kola v Neratovicích v březnu a budou dál reprezentovat naši školu. Tady je odkaz na tabulku celého turnaje. Lze prokliknout i jednotlivé ukazatele i výkony účastníků.

29. listopadu 2022

Mgr. Milan Vodička (gymnasiumkladno cz alt64 Milan Vodicka)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)