Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Aktivní Kladno ve školním roce 2016/17

V letošním školním roce jsme se rozhodli spolupracovat s Dětským centrem v Kladně-Rozdělově.

První úspěšnou akcí byl „Halloween“, patřící téměř ke stálicím. Pro děti byla ve škole připravená různá stanoviště, kde se mohly dozvědět nové informace o nočních tvorech i vyzkoušet náš labyrint hrůzy spolu s dalšími atrakcemi. Mimo jiné měly možnost okouknout, jak to ve škole vypadá po setmění. Výtěžek z této akce byl 2 000 Kč.

Během adventu jsme pořádali již tradiční „Vánoční bazar knih“, který patří mezi naše nejoblíbenější a nejvýdělečnější akce a byl realizován ve spolupráci OC Central Kladno, který nám poskytl prostory zcela zdarma. Knihy jsme dostali od různých dárců nejen u nás ve škole, ale rovněž i z jiných škol, knihoven či prodejen, kde byly umístěny sběrné krabice. Vybrané knihy jsme dále „prodávali" za dobrovolné částky. Tato akce nás stála poměrně hodně úsilí a důležitá byla i kvalitní režie ve formě našich nejlepších paní profesorek Vaníkové a Vosátkové, které domlouvaly služby na celý víkend. Na této akci se nám celkově podařilo utržit rekordních 15 400 Kč. Knihy, které zbyly, bylo nutno roztřídit a zaevidovat pro vytvoření rejstříku knih, což již nebyla práce výdělečná, ale zato prospěšná a také časově velmi náročná.

Adventní aktivity vyvrcholily tradičním dvojitým „Vánočním koncertem“, kde se AK podílelo hlavně na bohatém občerstvení, nicméně někteří členové byli i účinkujícími v programu. V naší koncertní kavárně se vybralo celkem 2 100 Kč.

Součtem jednotlivých výdělků se nám podařilo do konce roku 2016 pro Dětské centrum získat necelých krásných 20 000 Kč.

První akcí v novém roce 2017, kde Aktivní Kladno podalo pomocnou ruku, byla vernisáž foto výstavy „Kontrast a soulad“ našich školních umělců - fotografů, která proběhla na Valentýna v OC Central Kladno. Program při otevření byl doprovázen živou hudbou, zpěvem a nechybělo ani občerstvení. Díky úspěchu výstavy jsme požádali všechny čtyři fotografy o darování jejich 4 děl do online aukce, spuštěné pár týdnů před Májovým koncertem.

Mezi tím však proběhla ještě tradiční velikonoční akce zvaná „Mazané Velikonoce“. Přehlídka chutných velikonočních dobrot ve škole, které se zúčastnili žáci i profesoři, byla doprovázena i hledáním ukrytých vajíček, mezi kterými samozřejmě nechybělo ani jedno zlaté. Tady je namístě poděkovat zvláště učitelům a žákům, kteří přinesli napečené dobroty na prodej. Štědří dárci byli odměněni krásnými diplomy. Nakonec dobrovolné příspěvky z prodeje činily 1 600 Kč.

Pravou oslavou jara byl pak „Májový koncert“, kde účinkoval smíšený, ale i chlapecký sbor a sólisté z naší školy. Na koncertě bylo jako vždy zajištěno občerstvení, kterým byli pohoštěni jak návštěvníci koncertu, tak účinkující. Bonus pro účinkující v podobě sladké odměny ve formě nádherného dortu, snad alespoň částečně vynahradil čas a energii, kterou všichni do akce dobrovolně vložili. Vstupné na koncert bylo jako vždy dobrovolné. Celkem vynesl Májový koncert spolu s online aukcí 7 400 Kč.

Nejslavnostnějším okamžikem bylo předání celkové vybrané částky ve výši 28 500 Kč, které se uskutečnilo v pátek 26. května 2017 v Dětském centru v Rozdělově a bylo spojeno i s prohlídkou centra a výkladem, jak takové dětské centrum funguje.
Informace, které jsme se dozvěděli, byly pro nás dost šokující a jen nás utvrdily v tom, že naše práce nebyla zbytečná a námi získané peníze mohou pomáhat na správném místě.

Fotky z předání si můžete prohlédnout zde (http://kladensky.denik.cz/zpravy_region/studenti-vybrali-pro-deti-necelych-tricet-tisic-20170528.html) nebo na našem facebooku.
Facebook.

Aktivní Kladno

13. června 2017

PhDr. Zuzana Vosátková

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)