Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

21. 8. 2010, 18:23
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Ahoj. Nebyl, protože kdybych byl, volil bych ty co dělají tyhle pitomosti a to jsem nechtěl.
17. 8. 2010, 12:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Tak jsem se podíval, co vláda chystá pro zvýšení příjmů státního rozpočtu a docela jsem se zděsil. Na programu je snížení státního příspěvku ke stavebnímu spoření na polovinu a ještě k tomu zrušení osvobození stavebního spoření od daně z úroků (15%). Nějak mi nedochází, jak si časem po škole seženu bydlení...
Takové zrušení daňového zvýhodnění firem zaměstnávajících invalidy už je jenom třešničkou na dortu, bohužel pro spoustu lidí, kterých se týká, jistě velice zásadní.
Byli jste volit? Připadají vám takovéhle kroky pro snížení schodku rozpočtu správné?
22. 6. 2010, 10:54
:-) Štěpán (hodnoceniucitelu cz alt64 info)
Ahoj,

pokud byste chtěli oznámkovat svou školu nebo své učitelé tak se podívejte na tyto weby:

http://www.hodnoceniucitelu.cz
http://www.hodnoceniskol.cz

Gymnasium Kladno najdete přímo zde : http://www.hodnoceniskol.cz/skola/gymnazium-kladno-556/

Štěpán
3. 6. 2010, 18:55
Petr (seznam cz alt64 DeutscheSprache)
dobrý den,

zdravím všechny přítomné studenty/studentky. Jmenuji se Petr, jsem studentem Germanistiky na Filozofické fakultě UK v Praze a touto formou nabízím výuku či doučování Němčiny, mimo jiné jako přípravu k maturitě či příjímacím zkouškám na VŠ. Ač studuji v Praze, tak bydlím na Kladně. Pokud bude mít někdo z vás zájem, tak mi prosím kontaktujte na výše uvedný e-mail: DeutscheSprache@seznam.cz. Cena, místo i frekvence výuky lze dohodnout.

Petr
29. 5. 2010, 15:37
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Ohledně Facebooku jsem se potkal s docela zajímavou iniciativou. http://www.quitfacebookday.com/ Sice něco přes dvacet tisíc lidí pro Facebook není moc, ale nepřipadá mi ani, že by to bylo úplně zanedbatelné.
15. 5. 2010, 20:32
Beruška (volny cz alt64 ivana4)
J já...n: To s těmi překroucenými údaji - někteří lidé ze strachu, aby je nevyhledaly jistě osoby (např. rodiče), uvedou místo jména pseudonym a odlišné datum narození, přičemž blízkým osobám řeknou, kde je pravda. Ale taky to moc nechápu, jenom prostě říkám, že ta možnost taky existuje.
15. 5. 2010, 14:05
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2já...n: Podle čeho pak hledáš ty lidi, na které si kontakt nevezmeš? Co strýček Google? Souhlasím, že se pomocí FB zcela určitě dají najít snadno, protože k tomu je tahle věc tak trochu určená. Kdyby ale existovala funkčně identická alternativa, která má volnější podmínky používání (na které mimochodem vyplňováním nepravdivých údajů spousta lidí kašle, což je typické čecháčkovství) a nechává lidem i práva, která vystavováním obsahu na Facebook ztrácí (všechno na Facebooku patří jeho majitelům; tedy pokud tam vystavíte autorské dílo, přicházíte o práva k němu), nebylo by to přeci jenom o něco lepší? :-)
Četl jsem už i komentář, který tvrdil, že Diaspora se nijak moc nerozšíří. S tím celkem ochotně souhlasím, pokud bude splněna druhá část toho tvrzení, tedy že "jenom" donutí Facebook k tomu, aby poupravil své priority. Všechny problémy to nevyřeší, ale bude určitá konkurence, tlak na zlepšení.

Přijde mi, že FB má podobný problém jako ICQ - licenční ujednání nikdo nečte a naprostá většina lidí ho porušuje. Mně přijde nepřijatelné, že má soukromá korespondence má patřit nějaké firmě. A kontroverzních paragrafů je v obou případech víc.
14. 5. 2010, 23:35
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: Ale tohle není výkladní skříň. Nebo je, ale má roletu, a tou je kolik toho o sobě napíšeš do profilu a jak moc jsi aktivní uživatel.
Možná používám facebook trochu neobvykle, ale dobře se tam hledají lidé, na které si nevezmeš kontakt a to je asi tak všechno, co na něm dělám. Myslím, že jediné, co bys o mě zjistil přes facebook je kdy jsem se narodil, že bydlím na Kladně, poslouchám Ska P a Pink Floyd a kamarádím se spoustou lidí, z nichž většina (rozuměj těch facebookových) je z IBO. A tohle jsou informace, které si o mě může kdokoli zjistit i jinde.
Beruška: Schovávání se za smyšlenou identitu mi přijde jako hloupost. Bavím se s lidma kvůli návaznosti na osobní kontakt a ve chvíli, kdy moje "počítačová" identita neodpovídá té reálné, tak vlastně jenom ztrácím čas budováním nesmyslných vztahů. Ale třeba to někdo vnímá jinak.
14. 5. 2010, 20:48
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: "Mně nevadí bydlet ve výkladní skříni. Ve skutečnosti můžu dělat, že jsem někdo jiný." ...a o soukromí tak nepřijdu. Je ta úvaha správně?
14. 5. 2010, 19:36
Beruška (volny cz alt64 ivana4)
Mně mizející soukromí na Fejsu nevadí, řídím se zásadou ,,Jaké si to uděláš, takové to máš´´ - ve skutečnosti může člověk místo skutečného jména napsat přezdívku, nedat si profilovku a zamlžit podstatné informace.
14. 5. 2010, 14:15
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Knihu ksichtů předpokládám znáte všichni dobře. Neštve vás už trochu to, jak očividně se z vás snaží dostat maximum osobních informací?
http://mattmckeon.com/facebook-privacy/
Co takhle začít uvažovat o alternativách? Podle mě už teď se dá najít spousta jednotlivých služeb, co nahradí Facebook po částech, ale brzy by měla vzniknout docela plnohodnotná náhrada, v open source.
http://digiweb.ihned.cz/c1-43518320-prichazi-diaspora-nova-socialni-sit-pro-ty-kterym-vadi-mizejici-soukromi-na-facebooku
4. 5. 2010, 12:44
jenik (email cz alt64 j ures)
Nabídka práce pro ELDU ( Evaluation and Language Resources Distribution Agency). Jedná se o lingvistický (jazykový) výzkum, který probíhá celosvětově, v Čechách je garantovaný UK - Matematicko Fyzikální fakultou.
Práce spočívá v namluvení 500 náhodně vybraných převážně českých slov a slovních spojení do záznamníku telefonu. Celý proces zabere od 40 do 60 minut. Za tuto práci je finanční odměna ve výši 150Kč. Práci lze provádět na místě dle domluvy (doma v tichu nebo naopak v ruchu ulice).
Jediné omezení je věkové (16-65 let) a účastníci by měli být absolventi nebo studující středních škol.
17. 4. 2010, 13:23
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Hledám pro dva absolventy VŠ (manželé), posléze pro taťku, mamku a mimino, normálně s dlouhodobým pobytem v Německu, pronájem na červenec a srpen 2010, alespoň částecně vybavený (lednička, postel), do 10 000,- za měsic, dojezdnost autem do Neratovic do 60ti minut. Zájemci jsou nekuřáci, ovšem vlastní 2 morčata :-)
kontakt: jasv@centrum.cz
7. 4. 2010, 3:53
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2já...n: O patentech explicitně říká, že polemika s nimi je nad rámec toho článku. Zmíněny jsou jen pro úplnost výčtu.
4. 4. 2010, 22:26
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: Rozhodně zajímavý názor. Ale myslím, že některé věci trochu zjednodušuje. Předně se zabývá jen filmem a hudbou (a asi se tak dá řešit i literatura a software), ale "hnůj kydá" i na jiné formy duševního vlastnictví, například patenty. Ty v současné době a při současné konstrukci vědy, kdy všichni mají přístup defacto ke všem informacím (což šetří jak čas, tak i peníze) asi vážně jsou potřeba.
30. 3. 2010, 22:18
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Jak se stavíte k autorskému právu? Nezrušili byste ho? Odpověď bude kladná, ale zamyslete se nad tím i z pohledu morálního.
Pixy to udělal a mně to přišlo přinejmenším velice zajímavé a poučné. Co si o tom myslíte vy?
http://pixy.cz/pixynergia/2010/03/29/zapomenme-na-autorska-prava-2
16. 1. 2010, 17:46
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Právě jsem se dozvěděl, že přihlašování na Zimní ŠMF se posouvá na 27. 1. Velice doporučuji všem dostatečně akčním lidem, aby se přihlásili. ;-)
ŠMF AKA Škola matematiky a fyziky je dvakrát do roka pořádaná akce, která v zimním vydání trvá týden. O organizaci se starají studenti matfyzu. Část programu se věnuje již jmenované trojkombinaci vědních disciplín, zbytek je zaměřen na disciplíny sportovně-volnočasově-herní. Nudit se nebudete ani minutu (a připravte se, že se dobrovolně vzdáte spánku - až na takové tři hodiny denně).

http://smf.mff.cuni.cz/
16. 1. 2010, 9:37
Monika
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli si v Bakalářích můžu změnit přihlašovací heslo?
28. 11. 2009, 15:06
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Vánoční koncert je v pondělí 21.12.
28. 11. 2009, 14:14
:-( Ahojky
Kolikátého je Vánoční koncert?

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)