Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

13. 10. 2011, 7:58
Lenka Urbanová (gug cz alt64 lenka)
2 Mirek: No ano, programování v cloudu, Java, Android... v tom jedeme v GUG.cz a když najdu lidi, kteří by se to chtěli učit a dělat to, pak wow, pojďme do toho. Rádi spojíme síly! Určitě se ozvu! Hledám začátečníky i ty ostřílenější. Pecka je, že se napojíme na pražský GUG se spoustou nadšených a šikovných lidí z vysokých škol i odjinud... přijedou ochotně na akce, přednášky, workshopy, cokoli chceme.
Pro kladno.GUG.cz hledám nejen zájemce o vývoj, ale i běžné uživatele, které zajímají Google aplikace, sdílení dokumentů (a čehokoli), Google Sites (webové stránky snadno pro každého) a Google Apps vůbec. Někdo neví, ostatní vědí a povědí. Skupina, společenství, komunita.
Do pátku 21.10. na FB a kladno,gug.cz, pak online i offline.
Ráda bych propojila lidi, kteří by se seskupili a jeli spolu. Pro studenty z gymnázia, kteří jedou v technologiích je to fajn šance, jak věřím.
12. 10. 2011, 10:20
Mirek (chemeng ntnu no alt64 surma)
2 Lenka: ahoj, tohle je uzasny napad a uzasna iniciativa. Ja prave zacinam rozjizdet "velkolepy" projekt, ktery se tyka programovani v cloudu. Neni sice zameren primo na android, ale na OOP (jmenovite na Javu), ale jak vis, tak prave Java tvori logickou vrstvu androidich aplikaci. Problem muze byt mozna to, ze jeste asi rok budu zit v Norsku. Jestli bys mela zajem si o tom popovidat a treba to zkusit implementovat do tvoji kladenske skupiny, tak mi prosim napis na mail nebo si me najdi na skype: miroslav.surma.
Rozhodne preju hodne stesti v rozjezdu kladenskeho projektu :)
Mirek
12. 10. 2011, 8:54
Lenka Urbanová (gug cz alt64 lenka)
Jako bývalý student se obrazím na stávající studenty, protože mám kladenský nápad:
Hledám lidi, co mají rádi kompy, Google a Android, možná jsou na Googlu, možná se jim Google líbí, možná jedou na Google aplikacích, možná se s nimi teprve učí, možná programují, možná budou, možná by se chtěli dát dohromady, potkat podobné lidi a něco s tím dělat. Protože komunita GUG.cz (Google User Group) je v Praze, Brně, Ostravě, Táboře... tak proč ne v Kladně. GUG.cz není jen pro Google geeky, máme prostě rádi IT, sítě a spojujeme lidi. Gugeři snadno infiltrují do vývojářských sfér, viz GUG.cz, jsme i na vysokých školách. První akce 21.10., tam se můžeme domluvit, co by kdo fakt chtěl. Na FB stránka, nebo kladno.gug.cz, ozvěte se mi. Hledám i leadery pro skupinu! Dobrá zkušenost pro studenty...
6. 10. 2011, 11:26
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Připomínám zájemcům o přednášky klubu Sisyfos, že další se bude konat v úterý 11. října od 17 hodin v učebně fyziky (57).
Přednášet bude Prof. Jiří Heřt o psychosomatické medicíně.
4. 10. 2011, 21:49
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Bude-li jasno a budete-li mít čas, podívejte se v sobotu 8. října na meteorický roj Draconid. Maximum se očekává kolem 22 hodiny a mohlo by to být až 600 meteorů za hodinu.
Radiant roje je v souhvězdí Draka (zhruba mezi Velkým a Malým vozem) a bude v maximu přibližně severozápadně. Ovšem čím dál od radiantu budete pozorovat, tím delší stopy meteorů uvidíte.
27. 9. 2011, 18:20
:-D Jonáš
2Cajhi: Hustý. Chtěl bych být indiánka a nacpat se sladkostma k prasknutí.
27. 9. 2011, 16:50
:-) Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
http://colorlines.com/archives/2011/09/uc_berkeley_college_republicans_to_hold_diversity_bakesale_tomorrow.html

Co tomu říkáte?
24. 9. 2011, 18:54
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Věra Scheirichová: Děkuji, snad stíhám.

Ono by to asi mělo běžet především v době, kdy se s počítačem aktivně nepracuje. Dřív se často tyhle programy dělaly jako spořiče obrazovky. Pokud o běhu toho programu není ani stopy, je to jedině dobře. Hodí se i zlomek výkonu počítače, protože těch počítačů je zapojených opravdu hodně a dohromady to má obrovský výpočetní výkon.
24. 9. 2011, 18:20
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
@Palec
Ano, máš pravdu. Oni tam sami - přijde mi to fér - upozorňují, že počítač může být poněkud hlučnější (víc běží ventilátor), může být větší spotřeba energie a může se práce na počítači trochu zpomalit.
Já to používám asi 3 týdny, žádného zpomalení jsem si nevšimla (nestahuju filmy a nehraju hry na síti), větší hluk ventilátoru taky neslyším (asi už nedoslýchám) a účty za elektřinu poznám po Novém roce. Ale co bych pro vědecký pokrok neudělala :-)
Pokud jde o to opotřebovávání hardwaru - to bude asi fakt, je ovšem otázka, co bude dřív, jestli opotřebovaný hardware nebo už zas zastaralý počítač. No a protože většina z nás asi občas chodí do práce nebo do školy (a přes noc bych to taky nenechávala), určitě to neběží 24 hodin denně.
Přeji uspěšné zvládnutí zápočtů.
24. 9. 2011, 17:11
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Věra Scheirichová: A zrovna BOINC má docela zajímavou stránku i na české Wikipedii:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Berkeley_Open_Infrastructure_for_Network_Computing

Trochu obecnější jsou články Grid Computing a Distributed Computing, které ale české ekvivalenty pro změnu nemají vůbec.

Teoreticky moc zajímavá věc, takovéhle distribuované výpočty. Je ale fér upozornit, že když poskytnu svůj počítač nějaké takové síti:

* musím jí věřit, že mi nebude v systému dělat žádnou neplechu (což se docela dá)
* trochu víc se mi opotřebuje hardware (ač se to nemusí zdát, občas potřebuje odpočívat, stálý běh na plný výkon není nic moc)
* budu mít větší účty za elektřinu (pokud se nic aktivně v systému neděje, počítače dneska umí energií docela dost šetřit)

Úplně nejlepší je tedy počítač vypnout a jít se projít ven. (Že to říkám zrovna já... Právě teď bych to nejraději udělal, je tam krásně. Ale zápočťák je zápočťák.)
24. 9. 2011, 16:27
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Máte doma počítač, který alespoň část své doby není naplno vytížený?
Víte o tom, že se můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
Hledání mimozemských civilizací, zkoumání existence gravitačních vln, hodnoty základních fyzikálních konstant, studování dynamiky Sluneční soustavy, zpřesňování trajektorií blízkozemních těles... vypisuji jen některé (které jsou mému srdci blízké :-)
Distribuované výpočty - to znamená, že dáte svůj počítač k dispozici určitému projektu, stáhnete si prováděcí program a začnou vám přicházet data, v době, kdy sami nejste aktivní, se zpracovávají a posléze zase odesílají.
Netěšte se, je to zakódované, takže nehrozí, že pokud právě váš počítač najde něco podstatného, stanete se slavnými :-)
Chcete-li o tom vědět víc, info na stránkách
www.CzechNationalTeam.cz,
což je český tým zapojený do BOINC (Berkeley Open Infrastukture fot Network Computing).
21. 9. 2011, 15:48
Štěpán (volny cz alt64 stepan007)
Dnes jsem ve škole ztratil modrobíle kostkovanou mikinu přes hlavu. Kdyby ji někdo našel, kontaktujte mě na můj e-mail. Díky :D
22. 8. 2011, 11:51
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
2Dominik: Tohle je užitečné doporučení, jakkoliv je ten časopis komerční. Není důvod mazat. Pak by se člověk mohl bát doporučit dobrou knížku, protože za tu se musí taky zaplatit. ;-)
22. 8. 2011, 10:53
Dominik (seznam cz alt64 ivanak1111)
Zdravím všechny studenty. Chtěl bych vám doporučit, co se týče dějepisu jeden časopis. Jmenuje se Tajemství české minulosti. Je tam spousta zajímavých textů. Dá se to číst i online na počítači :-) http://cs.publero.com/titul/tajemstvi-ceske-minulosti/8 Doufám že se to nesmaže jako komerční odkaz :D
29. 5. 2011, 19:29
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Mirek: Tahle forma komerce mi přijde přijatelná. :-) Není to úplně mimo (jako třeba nabídka na vytvoření webu, kterou jsem tu kdysi mazal) a existuje varianta zdarma, což je jenom plus, ale nechal bych to tu asi každopádně.
29. 5. 2011, 17:32
Mirek (chemeng ntnu no alt64 surma)
Doufam, ze nekomu neznechutim vstup do noveho tydne timto hnusnym spamem. Jsem byvaly absolvent gymplu a ted delam od vseho trochu, ale mimo jine jsem nedavno prisel na trh s jednou aplikaci pro Android, ktera by se rozhodne mohla hodit vsem lidem se zajmem o prirodni vedy. V zakladni verzi je zdarma a vazne verim, ze dokaze ulehcit hodne prace v hodinach chemie. Bohuzel je anglicky a ceskou lokalizaci nechystam, ale vzhledem k tomu, jak primitivni na ovladani je, tak to snad nebude zadny problem :) Takze vzhuru do vycislovani rovnic a latkovych bilanci:

https://market.android.com/details?id=com.chemPartnerLite

(tady je odkaz na placenou verzi, ale vazne se od te zakladni nijak moc nelisi .. jenom v tom, ze tam nevyskakuje otravne okno a muzou se ukladat jiz vytvorene rovnice)

https://market.android.com/details?id=com.chemPartner

Snad jsem nikoho neurazil a neprekrocil nejaka pravidla.
25. 3. 2011, 4:32
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2 Ondra:
Zařídíš si to sám. Zeptáš se v kanceláři. Cena je rovna ceně kopie toho klíče (50 Kč?).
24. 3. 2011, 18:18
B-) Ondra
Kde se zařizují klíče pro cyklisty? Jaká je jejich cena? Děkuji za odpověď....
8. 9. 2010, 18:15
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2blázen: Pokud to spoření není stavební, tak proč stát příspěvek stále dává? Jestliže neplní svou funkci, měl by se zrušit, místo aby se jen snižoval a danil.
Jinak souhlasím, že nesmyslné příspěvky je potřeba škrtat a deficit rozpočtu nezvyšovat.
22. 8. 2010, 16:55
:-( blázen (centrum cz alt64 janciza)
To Palec: promiň, ale se Tvým příspěvkem nemohu souhlasit. Stavební spoření už léta není stavební, lidi si za něj kupují auta, elektroniku... V současné podobě je nesmyslem, se státním příspěvkem spoří většina národa kromě těch opravdu chudých. A protože peníze na tu podporu jdou z daní, ve výsledku chudí platí bohatým, kteří si mohou dovolit spořit. Jestli to někomu nepřipadá jako vrcholně asociální stav, ať se ozve. Čím dřív bude ta podpora zrušena, tím lépe.
Stát nemá nikde schovaného zázračného kopytníka z pohádky Oslíku, otřes se. Jestliže má většině národa, která přitom nijak neživoří, vyplácet nesmyslné příspěvky, čtrnácté platy, patnácté důchody, pastelkovné a podpora zmíněného spoření a přitom nezvyšovat daně, musí si půjčit. A kdo si půjčuje na věci, které nepotřebuje, skončí o žebrácké holi. Čili jako Řecko. A to by bylo opravdu krušné.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)