Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

31. 5. 2012, 13:15
:-) Ary
Ahoj,
zkouším, jak moc tu ve fóru musím používat htmlka, aby měla mezeru mezi řádky.

Zatím, hodně úspěchů všem na maturách. :)
9. 5. 2012, 20:41
:-S maturant
Kdyby se někomu zdálo, že letošní maturitní testy z vyšší matematiky byly neúměrně těžké, můžete to vyjádřit na
http://maturita2012.cz/?_fid=zudu
27. 3. 2012, 17:07
:-D Svět kolem nás
http://www.svetkolemnas.com/co-se-deje/9.svet-kolem-nas---promitani-v-kladne-23-3-2012/

Promítání vzdělávacího projektu Svět kolem nás v kladenském kině Hutník. Zúčastnili jste se?
21. 3. 2012, 8:52
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
Mám tu dobrou zprávu pro všechny, které zajímá informatika, programování a související matematika. Korespondenční seminář z programování, který funguje pod záštitou Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, pořádá týdenní soustředění pro začátečníky se zájmem se něco přiučit.

Není to jenom odborná nalejvárna, do programu patří i nějaký ten pohyb při hrách a vůbec je pestřejší, než jak by na první pohled mohlo vypadat. Za organizátory vás zvu, přihlaste se!

http://ksp.mff.cuni.cz/sksp/2012J/
19. 3. 2012, 15:55
Monika (seznam cz alt64 neufussovam)
Ahoj všichni, dneska se mi ve škole ztratily náušnice, byly 3 páry v balení, ještě neotevřeném. Musely mi někde vypadnout z tašky. Prosím, jestli jste je někdo náhodou našel (nebo najdete), dejte je do kanceláře, nebo mě nějak kontaktujte (Monika Neufussová, O6)
Děkuji :)
15. 3. 2012, 19:27
Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Nechci rýpat, ale neměla to být studentka našeho gymnázia?! Tady čtu, že studuje ve stříbrském gymnáziu...?!
15. 3. 2012, 19:17
Radana Litmanová (gymnasiumkladno cz alt64 radana litmanova)
Ráda bych bych připojila aktuální článek o dívce,na jejíž léčbu jsme přispěli: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/nemocne-divce-svitla-nadeje-20120314.html
Myslím,že můžeme mít radost.
15. 3. 2012, 17:24
B-) Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Těší mě to, co jste napsala. Děkuji
15. 3. 2012, 12:01
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Také já ti, Markéto, přeji uzdravení.
Neučila jsem tě, ale z toho, co jsem o tobě slýchala a z toho, co tu čtu, bych řekla, že studenti, jako jsi ty jsou nejlepší odměnou za někdy nelehkou učitelskou práci.
15. 3. 2012, 11:11
:-) Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Paní profesorko Vlčková, máte naprostou pravdu. K tomu jak sbírka probíhala a co si o ní myslím jsem řekla už dost slov a všichni jistě můj názor chápou. Z předchozích příspěvků možná nesprávně vyznělo, že jsem ta nejlepší studentka na gymnáziu. I já dostávám horší známky než jedničky nebo dvojky - nejsem robot. Je samozřejmé, že na naší škole studují mnohem chytřejší studenti než jsem já a těm nesahám ani po paty. Student znamená v doslovném překladu z latiny snaživec a já se snažím. Učit se a mít dobré výsledky (to se mi doufám vede), ale hlavně nezpychnout (a to ani nikdy nechci).
14. 3. 2012, 20:20
B-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Omlouvám se, nechtěla jsem to Markétě napsat dvakrát....
14. 3. 2012, 20:19
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Moc děkuji paní bývalé kolegyni Scheirichové za příspěvek a moc také děkuji za příspěvek Markéty.
Myslím, že pomoc člověku v nouzi je nesmírně důležitá věc, ale občas mne mate, jak se tato pomoc realizuje a k čemu má vlastně sloužit, případně, proč má pomoci právě jen jednomu jedinci.
Nemám takové znalosti z oboru medicíny, abych mohla soudit.

Každopádně bych vyzdvihla velmi citlivou reakci Markéty i její otevření se veřejnosti. Nemyslím, že bychom neměli ve škole i jiné skvělé studenty.
S nemocí se každý pere jinak. Po přečtení Markétina příspěvku a s vědomím jejích znalostí a dovedností a její schopností to vše používat, před ní smekám.

Markéto, věřím, že nám nezpychnete :-)
Markéto, doufám, že nám nezpychnete :-)
14. 3. 2012, 16:15
:-) Ivana Humlová (gymnasiumkladno cz alt64 hu)
Děkuju, i dospěláci potřebují někdy pochválit!
13. 3. 2012, 19:17
:-) Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Těší mě, když slyším něco hezkého o sobě od druhých. Tím zvlášť, když je to od mých učitelů. Proto musím říct, že profesorka Humlová je skvělá profesorka a hodiny angličtiny mě s ní baví. Vždy se od ní něco naučím.
13. 3. 2012, 16:45
Ivana Humlová (gymnasiumkladno cz alt64 hu)
Velmi zřídka otevírám tyto stránky, ale asi to tak mělo být, že jsem právě dnes přečetla příspěvek od Markétky Šťáhlavské z O2. Vůbec nebudu psát o léčbě Crohnovy choroby ani o sbírce na Dášu Mráčkovou, ale o Markétce (Markétko - promiň). I přes tak vážnou chorobu je Markétka neuvěřitelná studentka - její nadání, píle, chuť se učit, kdykoliv může být ve škole,úsměv, a asi sto dalších pozitivních věcí - to je zkrátka obdivuhodné. Všichni bychom se od tebe, Markétko, mohli učit. Hlavně my, relativně zdraví (člověk nikdy neví), mladí i starší.
Je skvělé, že tě tu máme. A z celého srdce bych ti přála, aby ses uzdravila.
12. 3. 2012, 17:13
Markéta Šťáhlavská (email cz alt64 stahlavska)
Díky paní profesorko Scheirichová, odhodlala jsem se konečně napsat svůj příběh. Mám stejně jako Dáša Crohnovu chorobu. Mám jí diagnostikovanou déle, také jsem dlouho nechodila do školy a jsem na tom trošku hůř - měsíc jsem ležela v nemocnici po aplikaci první dávky Remicadu (biologická léčba), protože se mi ve střevě objevily tři abscesy (zapouzdřené záněty). Byla jsem na operaci a nedávno jsem znovu obnovila biologickou léčbu. Momentálně se necítím úplně nejlépe, ale proti tomu, jak jsem se cítila je to o mnoho lepší. Ozývám se, abych vám řekla, jak to vlastně v oblasti této nemoci chodí. Je to neuvěřitelná nemoc a já říkám, že si má každý vážit dvou věcí - zdraví a rodiny. Sbírka na Dášu mi příjde trošku zvláštní, protože biologická léčba je to nejlepší, co pro Crohnovu nemoc můžete udělat. Na mě nikdo nevybíral ani halíř. O "imunologické balanci" jsem slyšela poprvé díky Dáše a myslím, že kdybych měla tu možnost a mohla uzdravit i mě, těžký Crohňácký případ, tak by mi jí moje gastroenteroložka s chutí předepsala. To je můj názor na sbírku, ale každopádně je určitě správné, že se sbírka konala. Je to dobrý skutek, lidé se o této civilizační chorobě dozví a budou si dávat na sebe pozor, protože počet pacientů s Crohnem výrazně stoupá. 
12. 3. 2012, 7:49
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Pár slov ke sbírce pro Dášu Mráčkovou.
Pochopitelně kladně hodnotím snahu studentů pomoci člověku v nouzi, ovšem zajímalo mě, oč tu vlastně běží. Na internetu jsem si našla, že jde o biomodulární léčbu, kterou používají RNDr. Šmarda a MUDr. Šula a která dle různých webových příspěvků vyléčí úspěšně vše od lupénky až po autismus. Což mě poněkud zarazilo, a ježto jsem skeptik, požádala jsem tedy Prof. MUDr. Jiřího Heřta z Klubu Sisyfos o stanovisko. S jeho svolením zde uvádím část jeho dopisu:
"Je to evidentní šarlatánství. Už z výčtu metod, které v té firmě AKTIP používají, je zřejmé, že to se skutečnou medicínou nemá nic společného. Většina z nich totiž patří mezi klasické metody AM (AM = alternativní medicína, poznámka V.S.). Výklad principu metody je z medicínského hlediska naprosto
nesouvislou snůškou všech různých výkladů a nápadů, míchají se navzájem vědecké názory s neodbornými nesmysly. A konečně: Text většiny zřejmě firemních článků na webu je psaný prijmitivně, skoro nečesky, tak jakoby byl přeložený z cizí řeči.
To, že se taková metoda objevila i v ČR, není nic nezvyklého. V posledních letech je jich už dlouhá řada, ať už je to Detoxikační medicína, Fyziologická regulační medicína, Ortomolekulární medicína, Anti-aging medicína aj. Samé nové medicíny s obdivuhodně sofistikovanými popisy účinku, ale vždy s jednoduchými léčebnými postupy, většinou psychotronickými, a s neúčinnými preparáty, většinou spornými potravinovými doplňky.
Bohužel, Česká lékařská komora není schopna jasně se vyjádřit o těchto metodách, nezáleží jí na jejich šíření, ostatně jako nikomu jinému kromě nás. My ale nic nezmůžeme, občas napíšeme kritický článek, udělíme Bludný balvan, ale velkou odezvu to nikdy nemá. Vše marno, dalšímu šíření
"alternativních" metod zřejmě nelze zabránit."
Tolik Prof. Heřt. Já bych ještě dodala, že jsem na webu našla i několik let starý odkaz na tv pořad Občanské judo, který se této léčitelské dvojici věnoval, snad hlavně nehorázným finančním částkám, jež za své metody požadují. Odkaz jeuž ale bohužel nefunkční, takže přesně nevím.
Tož tak.
15. 2. 2012, 18:14
:-) Ája (seznam cz alt64 aja semencova)
Milí gympláci,
ráda bych Vás jménem O8.A poprosila o like na následující stránce:
http://www.facebook.com/soutez.maturanti?sk=wall
Jedná se o soutěž maturantů, u které je jedna z cen udílená za líbivost na FB, tak budeme rádi, když nám tímto pomůžete. (Momentálně jsme druhé video shora se jménem 8.A a ještě máme jedno o blok níž).
31. 1. 2012, 20:40
:-D Mirek (4-mobile org alt64 mirek)
Tak zase ja :)
Hledame testera mobilnich aplikaci (iPhone, Android, iPad,...)
Prace je v Praze na Vinohradech a spis narazovky podle potreby. Protoze tester musi byt peclivy a pozorny, tak jsme pripravili jednu desktopovou aplikaci a na te muzete predvest sve testerske kvality. Pokud to chces zkusit, napis mi na mail.

Mirek
18. 10. 2011, 21:12
B-) Lenka UrbanováTa stejna :) (gug cz alt64 lenka)
to predtim neplati

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)