Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

12. 6. 2010, 11:46
:-( Eskymák (centrum cz alt64 harry counter)
Zdravím!
Chybí mi (snad nejsem jediný) plán akcí na příští týden. Jedná se, jako naposledy (už je to nějaký ten pátek zpátky), o technickou chybu, nebo prostě nebyl napsán?
12. 6. 2010, 10:55
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Student: Připomínky k obsahové stránce webu by měly směřovat především na profesorku Pelikánovou, kontakt je například v patičce webu pod odkazem "Webmasteři".

2Monika: Chápu, že je to otravné. Něco s tím udělám, dosud jsem se k tomu bohužel nedostal.
10. 6. 2010, 9:49
Monika
Chtěla jsem se zeptat jestli by bylo možné ve fotogalerii umožnit plynulé přecházení z fotografie na fotografii. Nyní se vždy musí fotka zavřít a následně další otevřít.
12. 5. 2010, 21:13
Student
Možná by stálo za to dodat poslední dvě fotky profesorského sboru, aby to alespoň vypadalo o něco aktualizovaněji...
12. 4. 2010, 19:32
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Právě jsem dal do provozu velmi výrazně změněnou verzi webu. Pokud se vám něco nezobrazuje správně, obnovte stránku a teprve pokud to ani pak nefunguje, dejte mi vědět.
Pokud se vám vzhled zdá stále stejný, vidíte dobře. S designem si stále hrát odmítám a tento mi přijde relativně dostačující.
Pro ty z vás, kteří chtějí nějaké pravdu viditelné změny, bych měl konečně potěšující zprávu. Toto je myslím si poslední velká změna, kdy se nic podle vás zásadního nestalo.
Za ta léta už jsem si vypěstoval dobrý základ, na kterém se dá stavět. Jelikož maturitu mám za dveřmi a přes prázdniny budu hodně mimo PC, chvíli se budete muset spokojit s tímto konstatováním, ale ještě letos se jistě viditelnějších změn dočkáte.
Možná by se ode mě čekalo, že web předám někomu mladšímu, kdo ještě na škole nějaký ten rok pobude. Původně jsem to měl v úmyslu - ale o nikom vhodném nevím. I kdybych někoho zítra objevil, neodevzdám spoustu svojí práce někomu, o kom si nebudu jistý, že zvládne pokračovat. Přinejmenším další rok, dva bych se stále na změnách podílel nebo na ně přinejmenším dohlížel. Pokud ale nikoho nenajdu, doufám, že to tu se mnou ještě vydržíte a já si najdu nějaký čas, abych naší škole vylepšil prezentaci aspoň tak, aby první místo ve WWW škola 2010 bylo naše. A třeba i další ročníky, pokud na to přijde.
26. 2. 2010, 19:08
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Bohužel teď nestíhám fórum dostatečně moderovat. Internetový šmejd si toho hned všimnul, když jsem jeho produkty dost rychle nezametl, a zvětšil aktivitu tímhle směrem. Bohužel mám hodně málo možností tyhle příspěvky identifikovat jako spam... Asi se fakt budu muset uchýlit ke captcha.
25. 2. 2010, 6:38
Jméno nebo přezdívka
Hurá, roboti žijou...
10. 2. 2010, 11:06
:-D Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Palec - jasně, máte pravdu.
5. 2. 2010, 13:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Zuzana Vlčková: Zajímavé vzkazy mám chápak jako zajímavé příspěvky do fóra? Myslím, že je to dané mimo jiné tím, že toto fórum není tak úplně pro volnou diskuzi, ale týká se školy a jejího webu. To je dost omezené téma. Navíc mám pocit, že většina studentů se o školu nezajímá jinak než jako o prostředek svého vzdělávání a místo, kde tráví dopoledne. Mimo vyučování je přeci spousta lepších věcí, než se bavit a přemýšlet o škole. :-)
4. 2. 2010, 19:33
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Palec - dekuji moc za odpověď, já jsem pochopila, že Váš příspěvek je odborný, ale přesto mám pocit, že na webu není moc zajímavých vzkazů.
3. 2. 2010, 21:08
:-( Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Ad poslední informace: Profesorka Pelikánová mi dneska psala, že se stěhování odkládá na neurčito - prý to není zařízené s firmou Beránek a je to potřeba a chvíli to bude trvat...
2. 2. 2010, 0:58
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
A ještě mě napadla jedna připomínka - přes jarní prázdniny by se měl web stěhovat na nový server. Adresa zůstane stejná, ale mohou se objevit výpadky, během kterých web vůbec nebude dostupný, a další technické problémy. Velice pravděpodobně se bude po čas této akce například fórum a fotogalerie chovat nestandardně. Kdybyste i po prázdninách pozorovali nějaké problémy, dejte vědět sem nebo na můj mail.
Je to sice ještě týden daleko, ale pro jistotu...
2. 2. 2010, 0:52
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Zuzana Vlčková: Sekci Stránky beru na tomto fóru jako prostor, kde se řeší jednak věci okolo samotného fungování tohoto webu a jednak záležitosti jeho obsahu. Pokud někomu něco chybí nebo v tom, co tu už máme, najde chybu, může to napsat.
Ta sdělení, která se mohou zdát nesrozumitelná, jsou povětšinou technického rázu. Obvykle jde o shrnutí nějakých změn, ke kterým se chystám. Běžných smrtelníků, jako jste vy, se většinou netýkají nijak bezprostředně.
Aktuální zpráva se týká jen lidí, kteří používají Internet Explorer (IE) ve verzi 6, která je někdy z roku 2000 nebo 2001. Po deseti letech ji bohužel pár lidí ještě používá a pro ně jsem tu napsal upozornění, že se už dál nebudu starat o to, aby v jejich prastarém prohlížeči fungoval tento web správně. Žere to totiž čas a nervy, a další prostředky, které se hodí jinde.
Na výběr je z novější verze IE 8 nebo z jiných moderních prohlížečů, například Firefox 3.6. Odkazy ke stažení jsou o dva příspěvky níže.
1. 2. 2010, 21:02
:-( Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Palec - omlouvám se velmi, ale tomuto Vašemu sdělení nerozumím ani zbla, což je můj problém. Tak nějak si ale myslím, že když někdo chce poslat zprávu na www,gymnasiumkladno,cz , tak může normálně, že ji prostě pošle. V poslední době nám nikdo zprávy neposílá.... Asi jsme nezajímaví.... vlc
1. 2. 2010, 12:35
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Po přečtení níže odkazovaného článku na DigiWebu mě napadlo podívat se na statistiky našeho školního webu. Došel jsem k závěru, že potom, co návštěvy z IE 6 už půl roku tvoří méně než 10 % návštěvnosti a v současné době se drží těsně nad 6 %, dozrál čas odeslat podporu IE 6 pod kytky. Nebudu už brát ohledy na to, jestli v něm jsou stránky čitelné nebo nejsou, proto mi ani nehlaste, že v něm něco nefunguje.
Jestliže stále ještě tento prohlížeč-ementál používáte, doporučuji přejít na novější verzi (aktuální je Internet Explorer 8: http://www.microsoft.com/cze/windows/Internet-explorer/worldwide-sites.aspx) nebo lépe Firefox (aktuálně 3.6: http://www.mozilla-europe.org/cs/firefox/).

Článek, který mě inspiroval: http://digiweb.ihned.cz/c1-40267350-google-ustupuje-od-podpory-internet-exploreru-6
26. 1. 2010, 22:42
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Milí budoucí maturanti ze tříd 08.A a 1.A,
váš ples byl opravdu moc krásný, po všech tradičních problémech v přípravě snad vše vyšlo dobře. Půlnočka byla skvěle připravená, ani jsem to nečekala tak pěkné.... Tak teď už jen zbývá z mé strany držet palce a spoléhat na to, že nepodceníte závěrečnou přípravu, o čemž NEPOCHYBUJI.
Díky vám za všechno, co jste udělali pro sebe i pro skvělý průběh plesu.
Díky také Radě rodičů za pomoc.
.
25. 1. 2010, 18:41
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2blázen: Vysvětlení není tak složité. Už při oficiálním představení časopisu jsem se nabízel, že odkaz na stránky dám. Problém je, že se nějak úplně nedohodlo, kde bude a jakou bude mít podobu. Chvíli jsem byl přesvědčován o banneru (jehož podobu jsem nedostal ani v přibližném návrhu), textová verze s přidruženým obsahem, kterou jsem sám navrhoval, vyšuměla taktéž do ztracena. Sám toho opravdu nemám k řešení úplně málo, tedy čekám, až dojde na straně časopisu k nějaké dohodě, jak by vlastně podle redakce měl být začleněno upozornění na časopis do školního webu. Po diskuzi a případných úpravách návrhu bude pravděpodobně odkaz velice brzy na svém místě. Teď musí stačit aktualita, která už není mezi nejnovějšími. :-)
25. 1. 2010, 17:46
:-( blázen
Proč na stránkách není přímý odkaz na stránky školního časopisu? To nás ochuzuje o velkou část čtenářů. A jestliže škola časopis má, proč ho touto cestou nepodporuje?
9. 1. 2010, 18:30
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Trochu jsem si pohrál s kódem fóra a našel jsem v něm několik drobných nedostatků, které jsem objevil. Měly by se teď odstraňovat bílé znaky (mezery, konce řádků) na koncích příspěvků.
9. 1. 2010, 17:44
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Plán týdne se opět vypisuje. S profesorem Menclem jsme problém vyřešili, někdo mu přepnul jedno zatržítko při generování plánů.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)