Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

23. 11. 2012, 19:41
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Ten, co ukazuje na chyby: vlady * vlády
Tomu, co pomůže s korekcemi: všichni budou rádi za kontrolu, budeme si to psát do mailů a nemusí to být jen, kde je chybička.
Nemusíme si psát přes fórum, ale ty tu nemáš kontakt, promiň.
Myslím to pozitivně. S pozdravem Lenka Smyčková
23. 11. 2012, 15:48
:-D Ten, co ukazuje na chyby
2 Lucie Pelikánová:
Jestli jsem našel správně, tak chyba je v koncovce slovesa v mém posledním příspěvku v druhé větě druhého odstavce. :-) "Systémem v rozkladu" jsem označil stav naší vlady a podpory školství v dnešní době, nikoliv tento web. Co se týče opravování chyb, pokud práce korektora stává pouze v pročítání příspěvků, opravování hrubek, překlepů a doplňování interpunkce, nejsem proti.
22. 11. 2012, 22:12
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Lucie Pelikánová: Popsal jsem to tak, jak to vidím. S gramatickou i obsahovou korekturou textů neformálních i formálních mám své zkušenosti, stejně jako s code review. Vím, že v jednom se to kvalitně stihnout nedá.

A bez rozvoje tenhle web bude jenom krutě zastarávat. Hodil by se i nějaký kodér, ale je mi jasné, že je dneska snadné si k nějakým penězům přijít i s minimální znalostí PHP a pro většinu tedy bude lukrativnější se dostat k nějaké komerční tvorbě. Mně přijde, že je mnohem snazší se něco naučit, když na mě peníze netlačí, a že je fajn, když mé učení může pomoct škole, kterou studuji (resp. studoval jsem). Ale tak za divného mě má kdekdo. :-)
22. 11. 2012, 19:59
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2 Ten, co ukazuje na chyby:
Tomáš to popsal trochu dramaticky. Nedělám to zadarmo :). Rozhodně bych neřekla, že je web v rozkladu.
Jen to není úplně jednoduché vložit příspěvek a fotogalerie by opravdu potřebovala změnu. Za chyby se omlouvám, korektor by se opravdu hodil. Většinou dostanu jen pokyn, abych napsala příspěvek, ale již to nikdo nezkontroluje. Budu jen ráda, pokud by se našel někdo další, kdo příspěvek přečte a chybu opraví. Nechtěl by Ten, co ukazuje na chyby spolupracovat na korektuře? Byla by opravdu potřeba.
Nechci být rýpavá, ale v posledním Vašem příspěvku také není vše OK. Omluvou je, že po odeslání si to již opravit nemůžete.
16. 11. 2012, 22:29
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Ten, co ukazuje na chyby: Aha, tu už jsem na indexu nenašel. Opravil jsem ještě pár dalších novinek zpět, ale projít všechno by bylo na dlouho. Aktuální novinka má ID 727, texty a titulky novinek jsem kdysi přestal kontrolovat u ID 653, takže co je od té doby, za to neručím. O:-)

Ještě jednou díky za upozornění. Zvlášť teď před DOD by web měl být v co nejlepší stavu...
16. 11. 2012, 21:21
B-) Ten, co ukazuje na chyby
2Palec:
Ještě ta "anglie". Ale obecně si myslím, že takovéto stránky pro střední školu úplně stačí, nějaký web plný videí, flash animací a článků "jak je to u nás super" by potom působil spíš jako cirkus. Důležité jsou ale informace "co po tobě chceme", "co si od nás odneseš" a "podívej, co se u nás děje". Pravda, že by chtěla trochu zdokonalit fotogalerie, udělat snadnější prohlížení a především doplnit nějaké fotografie učeben, exteriérů a prostě všeho, co se školou souvisí. Bohužel, hodně fotek je schovaných v galeriích jednotlivých projektů.

Sám ajťákem nejsem, takže bych tu nebyl moc platný. Pár kamarádů se ve stránkách vyznají, ale mají vlastní projekty, takže myslím, že by je to moc nevzalo. Všechno chce vůli, proto je frajer ten, kdo ji v sobě najde. :-)
16. 11. 2012, 20:50
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Ten, co ukazuje na chyby: Také mě mrzí, že propagace gymnázia trochu kulhá, web by myslím zasloužil větší pozornost. Na druhou stranu bez finanční investice nezbývá, než abychom se snažili podněcovat aktivitu studentstva. Pokud víš o někom, kdo by byl ochoten se o web starat, dej mi na něj prosím kontakt. Občas je potřeba odmoderovat trochu spamu, občas vystavit fotogalerii nebo článek, často by se hodilo nějaký takový materiál napsat.

Kdyby fungovala skupinka řekněme pěti lidí, kteří mají zájem se o běh webu starat a pomáhat s ním, bylo by to super. I kdyby pomoc spočívala třeba jenom v tom, že jednou za rok napíšou aktualitu a opraví překlepy nebo upozorní na gramatickou chybu, pořád je cenná.

Chyby v posledních aktualitách jsou snad pryč, ale na hlavní stránce pokud vím byl vidět jenom překlep v názvu jedné z nich. Druhou chybu jsem nenašel. Je tam ještě nebo jsem si její opravy jenom nevšiml? :-)
16. 11. 2012, 20:39
:-) Ten, co ukazuje na chyby
Díky za vysvětlení. :-)

Však to bylo jen takové snesitelné šťouchnutí. Systémem jsem se zabývat nechtěl (i když je značně v rozkladu), jen poukázat na to, čím se prezentujeme.
16. 11. 2012, 20:31
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Ten, co ukazuje na chyby: Díky za upozornění. Jdu to napravit.

Chápej prosím stávající situaci. Na zaplacení někoho, kdo by se o web staral naplno, pokud vím nejsou peníze. Ať už "staral naplno" a "nejsou peníze" znamená cokoliv. O web se stará absolvent (já; moc času na to ale nemám), nějaký spam z fóra občas odmoderuje jeden oktaván (Lukáš Hromadník) a obsah zajišťuje informatikářka/fyzikářka, pro kterou je to nemalá zátěž navíc, ze které pokud vím nemá žádné výhody (prof. Pelikánová).

Je k diskuzi, jestli tenhle stav je přijatelný. Určitě je to nejlevnější možné řešení a peníze ve školství jednoznačně chybí.
16. 11. 2012, 19:29
B-) Ten, co ukazuje na chyby
Dobrý večer,
naším gymnasiem jsem veden k dokonalosti ve všech směrech, v termínech, v úpravě sešitů, v pilnosti, v chování... Ale sám jsem si všiml na stránkách už druhé(ho) překlepu/hrubky viditelné z titulní stránky. Myslím, že to na nás nevrhá dobré světlo, i když to je jen "písmenko", tím že se na tyto přešlapy můžeme koukat už několikátý den. Nechci tu rozdmýchávat názory nebo na někoho poukazovat, ale když už mě tu "někdo vede k preciznosti", prosil bych ji i z druhé strany. Tím spíše, když se jedná o veřejné stránky tak prestižní instituce. Sám bych byl za podobný čin odměněn červenou propiskou na papíře. Děkuji za pochopení. Na nikoho příspěvkem nemířím, jsem úplně vyrovnaný. Jde mi jen o "ten princip".

S pozdravem
Další z anonymů :-)
16. 5. 2012, 21:48
Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Anonym:
Bohužel ne, až celkové výsledky.
15. 5. 2012, 20:58
Anonym
Zdravím, nejde dát na bakaláře výsledky dt maturity? Díky moc
2. 5. 2012, 18:54
:-D Lukáš Hromadník (gmail com alt64 lukas hromadnik)
Kdyby to šlo, tak Ti to lajknu;-)
2. 5. 2012, 13:50
Pepa Smrž
Myslím, že je na čase pouvažovat o zavedení captchy :-D
30. 3. 2012, 13:11
:-D Mirek (gmail com alt64 giga surmam)
Kdo mi prvni napise na mail spravnou odpoved, mozna se dostane do dalsiho kola :D

Co je (s ohledem na predeslou diskusi) unikatniho na Slovensku?

Hraje se asi o nejakou osoupanou knizku :)
5. 1. 2012, 22:47
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
Víme, že nefunguje bakaweb (známky na internetu), problém řešíme.
24. 12. 2011, 10:39
:-) Ondra
Jde opět o historický zvyk. Ve středověku, kdy vznikala a vyvýjela se města, lidé z předměstí chodili branou "do města". Tato fráze se vžila, a tak tento výraz znamená jít do centra města, v našem případě do toho opravdového Kladna, které, jak víme, vzniklo spojením několika vesnic v okolí.
Dříve jsem jezdil "na Vsetín". Je to milé město na břehu Bečvy, které se skládá z Horního a Dolního města. Každé jaro přinášely deště z hor povodně, tím pádem bylo Dolní město pravidelně vytopíváváno a Horní město, které leží na kopci, se pohlo poklidně rozvíjet a růst. Stojí tam zámek. A lidé tak dodnes jezdí "na Vsetín" , jelikož ten Horní Vsetín byl významější až do spojení obou měst.
24. 12. 2011, 1:14
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Nevím. Nějak nemám pocit, že by bylo nutné podobné podobné věci opravovat. Upřímně si myslím, že obrat, který použije většina uživatelů a nápadně nerozvrací gramatický systém jazyka ("na Zličíně" je spisovné) by klidně mohl být považován za spisovný. Nebo spíš mě neuráží jeho použití v jinak spisovném textu, ale houby tomu rozumím.
Co mi přijde dost zajímavé a nikdy jsem to neslyšel o žádném jiném městě, které je "na" je, že v případě Kladna se používá "do" i "na" a má to jiný význam. Když mi někdo oznámí, že jede "do Kladna", nejspíš mi to řekl na zastávce autobusu v Kročehlavech a asi míří na Hlavní třídu. Nebo to tak vnímám jenom já?
23. 12. 2011, 12:36
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Ještě jedna - možná zajímavá - informace:
http://www.online.muni.cz/vedaavyzkum/2481
23. 12. 2011, 11:20
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
2Palec: Dík za info. Asi to bude taky dost "zvykové právo". Protože Tatry jsou na kopci až až a taky se, pokud vím, nechodí na Tatry. Na nějaký štít už ovšem ano.
Ale stejně vytrvale říkám v buse, že chci jízdenku do Kladna (a zatím jsem ji vždy dostala) :-)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)