Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

2. 6. 2008, 14:45
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Lucie Pelikánová: Nejsem si tak úplně jistý, že by OS produkty nestačily. Ovšem za cenu obtížných úprav.
Na obojím se pracuje - registrované fórum přijde ve stejnou chvíli, kdy se mi podaří vyladit systém přihlašování do administrace (lépe řečeno bude přihlášení do fóra a administrace sjednocené). Administrace je už od prázdnin v pokročilém stádiu rozkladu a až bude úplně rozložená, zase ji poskládám dohromady. Při rozkládání sice zůstávají jednotlivé funkční jednotky stále použitelné, ale ne úplně dobře navazují jedna na druhou.
2. 6. 2008, 5:55
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2 Palec:
Musel by to být placený systém s možností úprav podle našich požadavků, již jsem to zvažovala. Ale zatím, tedy pokud bude redakční rozhraní a registrované fórum, jsem spokojena spíš s tímto.
Obávám se, že ani placené prostředí nedodá kvalitní obsah z právě pořádaných akcí.
1. 6. 2008, 22:25
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Zuzana Vlčková: To si právě velice dobře uvědomuju. Proto jsem navrhl i řešení. Jedno založené na dobrovolnosti lidí, kteří něco umí, a druhé na převzetí kompletní technologie z volně dostupných zdrojů ve formě hotového webu, do kterého už je potřeba jenom nacpat v poměrně jednoduché podobě obsah.

Osobně bych radši sehnal lidi a dál se věnoval své úloze při tvorbě školního webu. Ovšem pokud lidi nebudou, stejně se možnost nasazení hotového systému v budoucnu bude znovu a znovu zvažovat. Instalace a používání je poměrně primitivní záležitost, ale takovýhle systém nemusí ve všem vyhovovat. (Nebude se líbit rozvržení stránky? Tak to je tedy vážně smůla - s tím se nic dělat jednoduše nedá. Propojení na Bakaláře? Leda jako sada stránek mimo systém a do systému dopsat odkaz. Vytvořit odkazy na suplování pro následující dva dny do pravého sloupce už by prostě nešlo.)
1. 6. 2008, 21:30
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To Palec a spol.- já jsem pouhý uživatel (občas přispěvatel) a neumím vybrat správnou technologii, ale věřím, že Vy na to přijdete.
31. 5. 2008, 21:49
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Kua práce. :-! Jsem devět dní mimo dosah netu a už je tu zase bordel. Pokud se do prázdnin stihne ten slibovaný přesun hostingu a bude tedy víc místa, dám sem aspoň phpBB fórum. Tyhle kecy už mi vážně lezou krkem.

Bugtracking je další z důležitých věcí v pořadí. Jakmile bude prostor, nasadím Mantis. Potom bude moct každý hlásit libovolnou chybu na webu skrz něj.

Prostě se s tím nebudu programovat sám, když už je to v jakési (aspoň do určité míry použitelné) podobě hotové.


2František, jou: Trochu více elementární zdvořilosti by neškodilo. Sám s pe často nesouhlasím, ovšem pokud je debata vedena věcně, slušně a v rámci možností konstruktivně, nevidím důvod na ní nic měnit. Vy tu ovšem zcela bezdůvodně začínáte bezdůvodně dloubat do věcí, které vám mohou být ukradené (používání Excelu a přiznání chyby, které ovšem už proběhlo).

2Zuzana Vlčková: Projekt školního webu v současné podobě funguje tak, že pár aktivních lidí shání články (ostatně jste mezi nimi) a já nebo pe je po především technických úpravách publikujeme. Občas si vzpomene i někdo další z profesorského sboru, že by mohl něčím přispět. Sejde se opravdu minimum materiálu a i tohle minimum je obtížné zpracovat, upravit a vystavit.
Částečně na tom nesu vinu já, jelikož jsem dosud nedokázal zprovoznit dostatečně snadno ovladatelné redakční rozhraní, aby dodatečné technické úpravy nebyly potřeba. Další část viny pak padá na všechny potencionální tvůrce obsahu - především studenty. Ano, je to trocha práce navíc, ale napsat jeden krátký článek o exkurzi nebo čemkoliv jiném je v drtivé většině případů mnohem jednodušší než smolit dvoustránkovou slohovou práci nebo třeba jenom delší domácí úkol z matematiky.

Jak by tedy mělo všechno fungovat? Sejde se pár schopnějších lidí, kteří mi pomohou dát dohromady web buď z programátorské stránky (PHP + XHTML) nebo ze stránky samotných úprav článků (sémanticky dobře postavené XHTML + typografie + CS pravopis + CS gramatika + základy CS stylistiky; možno rozdělit na technické a jazykové úpravy). Tahle skupina lidí dokáže zajistit, aby poskytovaný obsah nesloužil k odstrašení, ale naopak k nalákání návštěvníků. Další skupina lidí by byla tvořena dynamicky všemi lidmi, co mají co napsat o chodu školy, školních akcích atd. Tím by byla zajištěna kromě kvality obsahu i jeho samotná existence.

Napadá mě, že tohle všechno by mohl neskutečně ulehčit systém založený na principech wiki. Co takhle zahodit celý současný web a spustit instalaci DokuWiki nebo podobného produktu? Jen si představte, jak lehce by se všechno upravovalo, třídilo, hledalo...
29. 5. 2008, 21:30
B-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To František - profesorka je jistě člověk jako každý jiný. Ale asi Vám zatím nenabídla tykání, že? Ovšem pokud komunikujete se všemi svými kontakty podobnou formou, asi nemá smysl dále odpovídat. Ostatně, stejně se Vám nechce pořád psát. Tak už nepište.
29. 5. 2008, 21:26
František (semiporad psat alt64 nechce)
A jde mi o to, že prostě neuzná svou chybu a má kecy. Má říct narovinu že je to jen a jen její chyba a bylo by to. Nemusel bych tady vyvolávat takovou diskuzi.
29. 5. 2008, 21:26
:-( Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Je mi moc líto, že se na našem webu objevil takový nechutný vzkaz (František). Ještě k tomu pro kolegyni Peli.
Ono by bylo vůbec nejlepší, kdyby se sami studenti starali o příspěvky, které se týkají jejich aktivit - viz majáles 2008. A např. projekt "Domácí mazlíčci", který byl určitě zajímavý, na webu stále chybí... A je to škoda.
Já myslím, že zadáním webmasterů je zejména příspěvky vkládat na stránky, nikoliv je vytvářet.
29. 5. 2008, 21:25
František (semiporad psat alt64 nechce)
Profesorka je snad něco víc?
29. 5. 2008, 19:10
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Vážně by mě zajímalo, jestli je značka František takový hulvát všeobecně, nebo jen neví, že koresponduje s profesorkou, jako kdyby s ní pásl husy.
29. 5. 2008, 15:05
František (semiporad psat alt64 nechce)
2pe: Tak ty něco poděláš a hned takhle odpovídáš. Tak prostě přiznej že si to podělala a je to ne.
29. 5. 2008, 9:01
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2rng:
Děkuji za konstruktivní připomínku, něco jsem změnila hned, něco přenechám Tomášovi.
29. 5. 2008, 7:13
rng
Co se tyce te fotogalerie, mozna bych prehodil poradi na tom rozcestniku (foto.php) -- tedy nejnovejsi navrchu. Dale by bylo vhodne upravit popisek u Majalesu 2006 -- letosni majales zni trochu zvlastne :-)
28. 5. 2008, 23:50
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2jou: Jistě, kdo nic nedělá, nic nezkazí, asi se tím začnu rychle řídit.
28. 5. 2008, 21:52
jou (jou jou alt64 jou)
Protože je to už druhá chyba v pár fotkách. A to by se na tomto webu nemělo stávat.
A s kým si to tykám já?
28. 5. 2008, 19:57
pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2jou:
Proč hned tak agresivně? Prostě omyl, přehlédnutí. A s kým, že si to tykám?
28. 5. 2008, 15:20
jou (jou jou alt64 jou)
Proč je u fotky "O6A před vystoupením" jiná třída?
To se nám asi zase někdo vykalil z Excelu viď?
28. 5. 2008, 9:56
Pe (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Bara:
Děkuji hned to opravím :), já pořád myslím na 3B, tak jakmile vidím B, tak automaticky doplňuji 3.
28. 5. 2008, 8:37
B-) Bára
Dík za fotky z majálesu :) Jen bych chtěla říct, že poslední zvonění měla 4B ne 3B ;)
22. 5. 2008, 17:34
:-) Lucka
A nesla by udelat z Majalesu a z posledniho zvoneni alespon fotogalerie? Fotky nekdy reknou vic nez slova:-)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)