Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

23. 12. 2009, 10:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Není zač.
23. 12. 2009, 10:29
B-) Dominik (centrum cz alt64 harry counter)
2Palec: Děkuji za vyčerpávající odpověď :-)
23. 12. 2009, 10:26
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Dominik ad plány týdne (O škole): Dosud nevím. ;-) Výstup z Bakalářů funguje tak, že na web vyplivnou pár souborů a při každé aktualizaci přidávají další a staré neodstraňují. Aby to tak moc nebobtnalo, naprogramoval jsem automatické mazání všeho ve složce s plány týdne a suplováním, co není aktuální (resp. nechávám i drobnou historii).
Takhle to bylo vytvořeno proto, že Bakaláři tam cpou nejenom samotné soubory se suplováním a plánem, ale i pár dalších hloupostí navíc. Jestli se ale změnil formát názvu souborů, maže se kompletně všechno... Takže to budu muset upravit - nejspíš tak, aby se mazaly jenom soubory známého formátu názvu. Vzhledem k tomu, že teď přes prázdniny to asi nikdo nebude úplně nutně potřebovat a zároveň budu ještě před koncem prázdnin dělat dost předělávek, o chvíli jsem řešení tohoto problému odložil.
23. 11. 2009, 18:07
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2DFE: Dávno hotovo. Podívej se mezi RSS kanály přilinkované ke každé stránce a najdi si ten s titulkem "Suplování". Případně si rovnou přidej do čtečky http://www.gymnasiumkladno.cz/rss.php?suplovani
Tenhle kanál jsem ale dal do provozu někdy zhruba před rokem (dobře, možná je to půl roku...) a od té doby spolehlivě a nepřetržitě jede...
23. 11. 2009, 15:05
DFE
podle mne by bylo dobre zavest RSS do rozvrhu. aby lidi sem nemuseli chodit))
22. 11. 2009, 23:16
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cajhi: Mazat se tu něco musí tak jednou za dva tři týdny - hrubým odhadem. V poslední době to bylo denně, často i víckrát, proto byl nutný zásah.
Informace k webu netajím mimo těch nejzákladnějších. Všechno závisí na mém čase, resp. na části, kterou mohu a chci věnovat školnímu webu. Základní představa by byla ta, že dotvořím fórum v té podobě, v jaké funguje teď, ale přidám pořádnou administraci, možnost rozlišení oprávnění uživatelů, uživatelské profily... S tím bude samozřejmě spojená nutnost přihlašování, které ale zkusím nějak pěkně vyřešit, aby nebylo moc otravné a mohli se do diskuze (byť omezeně) zapojit "náhodní kolemjdoucí" - tedy lidé, kteří do fóra nepřispívají pravidelně.
Všechno je to ale především o malých změnách pro uživatele a velkých kotrmelcích v kódu. Ve výsledku by se měla vyřešit spousta problémů s další rozšiřitelností a následnými úpravami. Mj. všechno docela silně závisí na přechodu k jinému hostingu. Na tom ještě budu muset zamakat.
Po těchhle všech čachrech bude cesta volná i pro thready, které už na úrovni místností půjde implementovat snadno.
22. 11. 2009, 21:42
Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
njn, já myslel na tebe, nevim jak často to musíš mazat, ale pokud by to bylo víc než jednou za čas tak by mi tě přišlo hodně líto (musí to bejt ubíjející :D )

pokud to zvládáš tak np :)

BTW: jak to bude vypadat po updatu? (pokud to neni tajný?) plánujete klasický forko kde by si každej založil topic pro svuj problem nebo zase několik threadu jako je to ted?
22. 11. 2009, 15:39
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cajhi: Mám dojem, že jsem tu na podobný, ne-li stejný dotaz už odpovídal. Captcha je až poslední možnost. A to v jakékoliv formě. Otravuje to uživatele víc, než když jednou za čas uvidí chvíli před smazáním nějaký ten spam. Byly tu i další návrhy, cest boje se spamem pár znám, ale zatím se mi jeví jako nejlepší jeho filtrování na základě obsahu. Dost možná se ale už brzy dostane na předělávku fóra, takže by se mohly aplikovat i nějaké další metody. Zatím to vypadá, že poslední update pomohl.
22. 11. 2009, 11:02
Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
2palec: nechcete sem hodit třeba něco na způsob inteligentního captcha kodu? něco jako napište pozpátku hovorové označení našeho ústavu: gympl -> lpmyg .. pochybuju že by tohle nějakej bot obešel :D
19. 11. 2009, 23:11
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Po záplavě spamu v poslední době, se kterou jsem se musel vypořádávat ručně, snad přijde aspoň na čas klid. Antispam dostal nový kabátek a brzy mu přibude pěkných pár IQ bodů, které má zatím jen provizorně propůjčené. ;-)
4. 10. 2009, 16:30
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Monika: Tak s tím je trochu problém, protože málokdo takové "hypermoderní" prostředky podporuje. U značné části profesorů bych s klidným srdcem tvrdil, že neví, jak školní web vypadá a co na něm je. A i ten, kdo ví, tu většinou nechce ztrácet čas s udržováním nějakých informací online.
Já se snažím vytvořit nějaké podmínky pro to, aby tu možnost byla, ale zajišťovat i veškerý obsah, to je trochu nad mé síly. A popravdě i nad to, kolik tomu ještě ze svého volného času chci věnovat. Ale mohu aspoň z pozice dlouholetého studenta ve zkratce povědět to, co vím, tady na fóru... :-)
2. 10. 2009, 16:04
:-) Monika
2Palec: jj,to máš pravdu. Kdyby to bylo na stránkách,tak by to bylo určitě lepší. Aspoň kdyby sem ti,kdo ty kroužky vedou, dali co je to za kroužek,kdy je,příp. kontakt na sebe. Třeba se nechtějí rozrůstat,tak jsou tajemní :-)
2. 10. 2009, 8:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Monika: Není zač. Byl bych mnohem radši, kdybych mohl odpovědět přesněji. ;-)
1. 10. 2009, 17:06
Monika
2Palec: Díky za info. Tak se začnu ptát :-)
30. 9. 2009, 0:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Monika: Bohužel, v současné době nevím, že by se na webu něco takového zmiňovalo. V přípravě nějakou prezentaci podporovaných mimoškolních aktivit mám, ale realizace vázne.
V současné době na škole funguje přírodovědný kroužek (viz ve fóru sekci Sovy), Dramatický klub, Klub mladého diváka, nějaké ty sportovní kroužky... Určitě jsem na něco zapomněl. Každopádně nejvíc informací je k mání u profesorů předmětu, kterého by se kroužek nejblíže týkal.
26. 9. 2009, 9:15
:-) Monika
Ahoj, dá se tady na stránkách najít jaké jsou na škole kroužky a kdy jsou?
15. 9. 2009, 16:30
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Děkuji za upozornění, opraveno.
15. 9. 2009, 12:12
:-D Hehehehehe
http://www.gymnasiumkladno.cz/clanek.php?id=48
14. 9. 2009, 15:33
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Luke: Napadlo mě to, ale tím by teď vzniklo ve fóru moc sekcí... Nechci, aby fórum bylo příliš rozsáhlé a komplikované. Do budoucna jsem navíc vymyslel trochu jiné řešení než přímo fórum, takže tahle sekce možná za nějaký ten pátek (:-( ...) zmizí.
11. 9. 2009, 21:19
B-) Luke (gmail com alt64 zvaralukas)
Burzu by to chtelo rozdelit na sekce prodam a koupim ;)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)