Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

20. 12. 2004, 17:04
B-) Dan Panda-ex-4.B
No, diskuzní fórum je od slova diskuze... a příspěvky typu "Ahoooj" jsou opravdu přínosné :-)
20. 12. 2004, 8:50
:-D Dáša
Nevím,jestli rada ,,funguje",ale rozhodně existuje =D...
Abych pravdu řekla,musím se smát,když vidím,o čem si tu píšu,a jak jsme tu všichni vážní...Pomalu si tu připadám jako v diskusním pořadu=D.
19. 12. 2004, 23:36
B-) Dan Panda-ex-4.B
4Dáša: Jo, rejpáníčko to je (já se asi zapojím těžko, leda že bys mi dala několik let, abych zplodil dítě, to dorostlo do věku primáta a dostalo se na gympl, pak bych možná měl šanci nacpat se do rady rodičů), ale co se týče kritiky, pokud je kritika jen do určité míry, pak je to kritika na nic, kritika, která se bojí, kritika která vlastně kritizuje jen tak aby se neřeklo, ale nechce ničeho dosáhnout. Kritika omezená nějakými společenskými normami (které tu jsou jenom proto, že je někdo vymyslel a ostatní je akceptovali)...
4Petr: Ples reprezentativní je, i kdyby si studenti nějaký ten nápad prosadili, ne? Takhle to totiž zatím vypadá, že studenti nemají ve škole vlastně do ničeho co mluvit a to podle mě teď populární novátorské metody ve vztahu škola-student rozhodně neukáže v nejlepším světle. Já bych byl pro to, aby třeba až můj bratr bude maturovat, tak měl do plesu co mluvit, aby aspoň nějaké dílčí nápady mohla jejich třída prosadit.
Připojuju se s dotazem na činnost studentské rady, když tedy funguje. Co jsem studoval na gymplu, nikdy nefungovala tak, aby něco dělala nebo měla nějakou moc něco výrazně ovlivnit... např. co se týče majálesu, moc živě si pamatuju, jak jsme sami ve druháku sháněli ozvučení z Lampionu a domlouvali tyhle věci stejně tak jako si pamatuju, že pódium jsme ve třeťáku dopravili na káře pana školníka, který nám jí ovšem půjčil jen pod podmínkou, že mu pomůžeme s něčím v garáži (to byla síla hrabat se v jeho garáži oblečení v sakách...).... takže asi tak vidím studentskou radu...ale pokud se mýlím, a rada se z roku na rok změnila ve fungující partu lidí, tak ať je to někde na netu vidět. Zajímá mě to...
19. 12. 2004, 15:23
B-) Petr
4Dáša: Naprosto souhlasím s tím, že otevřít pusu si lze jen do určité míry. Ono totiž základem každého jednání by podle mě měla být ochota obou stran přijmout určitý kompromis. Názor "buď bude ples po našem nebo se ho nezúčastníme" mi proto nepřijde jako nejšťastnější. Na druhou stranu ale platí totéž o názoru školy "ne, tenhle nápad je špatný, tohle by nešlo, to je nedůstojné našeho plesu, tohle se neschválí atd.."

Chápu, že škola má potřebu se prezentovat na veřejnosti. Ostatně je to přirozené, každý chce být dnes vidět, obzvláště pak sponzoři, proč by jinak sponzorovali... Maturitní ples je pak ke zviditelnění na veřejnosti za celý rok asi nejlepší příležitostí.
Škola pak možná právě proto nechce s plesem nijak experimentovat a naopak chce dát plesu určitý standard, který se vedení školy bude zdát dosti reprezentativním, "hodným studenta gymnásia" atd.
Z pohledu školy je takovéto chování zcela racionální, proti němuž lze jen málo co namítat. Prostě ples je jen jeden a pro školu to je hlavní událost roku, která se prostě nesmí pokazit.
Výsledkem je ovšem to, že máme/máte reprezentativní ples, na němž ale chybí jakákoli inovace, jakýkoli nový nápad. Ples je "rok od roku více méně stejný", jen pětiminutové půlnoční překvapení a kapely se mění, což ale velká změnou podle mě není.

Za základní otázku k plesu pak považuji: "Pro koho je maturitní ples??" K prezentaci školy nebo k tomu, aby si maturanti užili jeden páteční večer a mohli na něj dlouho vzpomínat? A pokud škola nedokáže najít se studenty v tomto shodu, tak je podle mě nejlepší mít plesy dva. Jeden pro školu a druhý pro maturanty.. O prosperitě obou z nich nepochybuji.


4Dáša: jsem rád, že studentská rada funguje :-) btw, nemáte náhodou třeba nějaký web nebo místo na školním webu, kde by se dalo dočíst, co se vám povedlo, čeho jste dokázali, čeho jste nedokázali (to je také velmi důležitá informace), jaké máte pravomoce atd.??? :-))
19. 12. 2004, 14:19
Dáša
Petr:Tak jsem to rozhodně nemyslela...Nicméně když sem přijdu a vidím tu od Dana jenom samou kritiku...trošku to ve mě bublá,protože si myslím,že ve škole nejsou jenom ovečky,který jdou akorát za stádem a když se jim něco nelíbí,tak umějí otevřít pusu....,i když taky to přece jde jenom do určitý míry,ne?Je to spíš moje reakce na Dana a rozhodně ne na absolventy škol,kteří se aktivně zapojují do dalšího fungování svý školy.I když tohle konkrétní počínání nechápu jako nějaký ,,zapojování",ale spíš jako rejpáníčko...,tak PROČ?=D.....Jinak studentská rada ,,funguje"...=)
19. 12. 2004, 13:04
B-) Dan Panda-ex-4.B
4baruszka: Who are ya?
19. 12. 2004, 13:03
B-) Dan Panda-ex-4.B
4studentík: Jo, tak placení si vlastní vstupenky na maturitní ples je fakt sviňárna... jenže když jí nezplatíte, tak co? Neplaťte je, u nás to lidi někteří udělali a co? Na maturáku byli, protože tam studenti stejně musí být brzo, takže je tam prostě ti třeťáci co hlídkují u schodů, pustí. Jak říkám, pokud je některá třída dost odvážná, může se pokusit i o bojkot, maturiťák je sice prezentace školy, ale pokud na tom maturiťáku nebudou studenti, tak to je špatná prezentace školy... Btw, rada rodičů ještě překvapí, až její sličné zástupkyně přijdou oxidovat i na nácvik nástupu, heh... Ale nebojte, maturák si stopro užijete, např. my jsme tam loni měli zákaz přinést jakýkoliv vlastní alkohol (všechno mělo být kupované tam) a hele, nakonec se v těch našich soukromých místnostech vzadu za pódiem kalilo z vlastních zdrojů tak, že někteří z nás nakonec nestihli odšerpování, protože ho strávili objímáním mísy (že Michale :-D)... za druhé, když si vymyslíte nějakou pikantnost, kterou tam předvedete až naostro při šerpování nebo tak někde, tak už vám nikdo nic neudělá... Tak si to užijte, já už se těšim, až se přijdu podívat (a zbourat samozřejmě, hehe)...
18. 12. 2004, 23:37
:-D studentík
Nezbývá mi než souhlasit. V lednu nás čeká maturitní ples a zatím mám pocit, že jakýkoliv nápad, který by mohl maturák oživit a udělat z něj něco zajímavějšího, je potírám už v začátku, aby náhodou studenti neměli dojem, že by mohli něco prosadit...Mno, maturitní ples je stále ještě spíše prezentace školy, než něco, co by mělo maturující ročníky těšit...PS: Jsem rád, že si můžu zaplatit vstupenku na svůj vlastní ples. Když si myslim, že mě rada rodičů už nemůže překvapit, jsem přesvědčen o opaku... :)
18. 12. 2004, 22:09
baruszka (centrum cz alt64 bara156)
se nudim....
18. 12. 2004, 22:07
:-D baruszka (centrum cz alt64 bara156)
jak se mate???
18. 12. 2004, 22:06
:-D baruszka (centrum cz alt64 bara156)
ahojky kladenaci
18. 12. 2004, 15:21
Petr
4Panda: Pokud ti to vyjde, tak urcite nekam ven vyraz, stoji to rozhodne za to :-)) Co je mi znamo, tak VSE nabizi velmi sirokou nabidku zahranicich stypendii (rozhodne vetsi nez IES, kde studuji v Praze ja), takze bys problem mit nemel.. Hodne dobra je treba University of Ontago na Zelande - kvalitni skola (nejlepsi na Zelande) a nadherna zeme.. Tam bych si dal hned rict. Jenze mi to nikdo stale nikdo ne a ne nabidnout :-D

Konstruktivni kritika je podle me dobra vzdycky, i v pripade skoly. Oproti tomu napsat "pan Novak je v-l (chytry student si jiste doplni a cenzor to snad nesmaze :-)) a nic dalsiho nedodat" mi prijde jako uplne zbytecna ztrata casu.. Ted se jen naucit konstruktivne kritizovat, snad se nam to jednou podari :o)

Maturitni ples bez studentu je zajimavy pocin, ale asi by to nebylo to prave. Ale umim si docela predstavit jeste jeden ples poradany studentskou radou, treba v breznu na konci plesove sezony.. Studenti si uziji a jeste by se ziskalo par penez na "blahodarne ucely", treba na majales..
17. 12. 2004, 20:43
B-) Dan Panda-ex-4.B
4Petr: Souhlasím s tebou... kritika školy se tu objevuje, ale je to lepší, než kdyby sem všichni psali "milujeme nejlepší školu" :-)...ale na gympl vzpomínám taky moc rád... Btw. Irsko? ak to ti fakt závidim, možná, že se taky někdy podívám někam pryč v rímci školy...snad...
S plesem je to smutný...no a kecat jsme do něj taky moc nemohli, ale samozřejmě jsme se hodně hlasitě ozývali - myslím, že až když by se třída postavila k radě a škole stylem "tak si ples udělejte bez nás, když do něj nemůžem mluvit" tak teprve pak by možná škola byla ochotná nějakýho dialogu :-(
17. 12. 2004, 17:36
:-D Táňa
4Bobr - no ti mě učili...
16. 12. 2004, 20:54
B-) Petr (student ul ie alt64 0455806)
4Panda: Nejdriv bych se jeste vyjadril k rozdelovani penez od rady rodicu. Psal jsi, ze jste zadali penize na majales a na ples. Podle me je pri rozdelovani spolecnych penez klicovou otazkou, kdo bude z takoveho pocinani benefitovat. Pri plesu benefituji z vynalozenych prostredku vsichni, protoze skoro kazdy bude nakonec jednou maturovat a mit ples.. Takze v tomto smeru mi prijde uvolneni 2.000 na ples jako velmi dobra investice :o)
Jinak to, ze skola penize na ples uvolnit nehodla, mi prijde docela smutne. A ohledne plesu mi prisla smutna jeste jedna vec - mozna se uz doba zmenila, ale za nas si studenti do sveho plesu moc mluvit nemohli. Dokonce by se dalo mluvit o lehke cenzure nasich napadu. Ale to bylo jeste za pana Sklenare, mozna je uz vsechno jinak.

A mela by to byt opet studentska rada, ktera by zde mela zakrocit. Bohuzel asi nefunguje, popr. vysledky jejiho pusobeni nemohu na webu nikde najit, mozna ale jen neumim hledat. Pokud nekdo ze studentske rady cte tuto konferenci (cimz mj. projevi jakysi zajem o deni na skolnich strankach) a chtel by mi muj nazor vyvratit, tak budu velmi rad.

Otazkou ovsem je, jestli vubec mohou byt studenti gymnasia natolik vyspeli, aby se mohli stat dustojnym partnerem rady rodicu, popr. vedeni skoly. No ted jsem si asi nadelal nepratele, ale myslim to zcela vazne.

PS. mam pocit, ze vetsina prispevku je ke skole docela kriticka, takze by se slusilo napsat, ze ackoli si nemyslim, ze by tu bylo vse dokonale, tak na leta stravena na gymplu budu vzdycky moc rad vzpominat :-)
PS2. Kde studuji neni podstatne, slo mi spis o model, ktery ULSU pouziva. Ale pokud te to zajima, tak Limerick, Irsko.


4Dasa: Nemyslim si, ze by absolventum muselo byt deni na "jejich" skole ukradene. A naopak pokud nektera skola pochopi, jakou silu v absolventech muze ziskat a zacne se o ne starat, tak se ji to muze velmi vyplatit. Tady v Limericku se napr. stale stavi nove a nove budovy university, koleje, sportovni hriste, laboratore.. Pritom polovinu plati universita a zbytek pochazi z daru absolventu a irskych Americanu...
16. 12. 2004, 18:53
B-) Dan Panda-ex-4.B
4Dáša: Do školy na gympl :-D
15. 12. 2004, 19:16
Dáša
Dan Panda-ex-4.B:Psala jsem,že to samozřejmě nechci srovnávat.To ani nejde.Nicméně je to stejný příklad...Kam chodí brácha?
14. 12. 2004, 18:20
B-) Dan Panda-ex-4.B
Dáša: Já to neřešim, to byl jen návrh k zamyšlení pro ty, kteří nechtějí jen sedět a anonymně školu projít, aniž by se na ní podíleli...A jelikož tam mám bratra tak se mě gympl nějak pořád dotáký...sorry, ale nemůžeš srovnávat krajský úřad a radu rodičů, to je fakt trochu mimo mísu...
Petr: Škoda, žes nenapsal, kde "tady" studuješ... nevím zatím, jak moc dobře jsou na tom naše studentské organizace na VŠE + senát, ale určitě taky mají nějaké pravomoci čili žádná novinka...ale zavést něco podobnýho na středních školách by nebylo marný.
4Sváťa: Zdááár Sváťa, jak se ti žije? Už tě zas vyhodili? :-D
14. 12. 2004, 17:06
Dáša
Dan Panda-ex-4.B:Já jen nechápu,proč se nade vším tak strašně pozastavuješ a řešíš to,když už by ti ti mělo být prakticky jedno.....To by bylo sice strašně krásný,kdyby každý všechno veděl,ale neumím si představit to,že by např.(nechci to srovnávat,ale..)krajský úřad dával lidem k ,,nakouknutí" nějaký vyučtování za něco,i když na to jdou peníze lidí.Proč?....Na druhou stranu tam sedí naši rodiče,který to dělaj ze svýho vlastního zájmu a věnují tomu svůj volný čas.Nemyslíš?.....Ale třeba si někdy pokecáme.Zatím žádnej problém.
14. 12. 2004, 16:43
B-) Sváťa (centrum cz alt64 erotoman5)
Jak jsem mohl takle hroznou školu vystudovat fakt nechápu!!!!

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)