Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Exkurze Drážďany

V pondělí 3.12. 2018 jsme se vydali s kvartou a částí tercie na exkurzi do Drážďan. Viděli jsme Saský parlament, prošli jsme historickým centrem s jeho nejzajímavějšími pamětihodnostmi – navštívili jsme jeden z mála saských katolických kostelů - kostel Nejsvětější Trojice.
Prohlédli jsme si jedinečný barokní areál Zwinger – neslavnější komplex v Drážďanech, ve kterém sídlí několik muzeí, mj. i Gemäldegalerie Alte Meister, jedna z nejlepších obrazových galerií v Evropě. Řekli jsme si také něco k těm nejznámějším obrazům, které v té galerii najdeme. Seznámili jsme se s nimi už předtím v hodinách němčiny, takže pan průvodce byl překvapený, co všechno jsme už věděli.
Pak jsme si prohlédli neorenesanční budovu Saské státní opery Semperoper, nazvanou po architektovi Gustavu Semperovi, který je autorem i dalších významných budov v Drážďanech.
Viděli jsme 102 m dlouhý vlys znázorňující průvod saských panovníků Fürstenzug a pak jsme si prohlédli zámecký komplex Residenzschloss i jeho rozsáhlou kolekci královských klenotů, drahokamů, broží, vzácných nádob a cenných figurek.

Na krátkém videu si nenechte ujít ty nejzajímavější exponáty – například třesňovou pecku, do které je vyřezáno 118 různých obličejů! Prohlédli jsme si i významný barokní kostel Frauenkirche, který svým odvážným architektonickým pojetím velkolepého vnitřního prostoru s ohromnou kopulí vévodí panoramatu Drážďan. Po prohlídce města jsme si nemohli nechat ujít adventní trhy (adventní trh Neumarkt před kostelem Frauenkirche s tradiční vánoční štolou či největší drážďanský trh Striezelmarkt s lokálními pochoutkami) s jejich jedinečnou atmosférou.

Po cestě domů nás čekal ještě kvíz, co všechno si pamatujeme z vyprávění pana průvodce a pak sladká odměna těm z nás, co dávali pozor. Počasí nám celý den přálo, takže se výlet opravdu povedl.

A zde najdete odkaz na koláž z nejzajímavějších momentů z výletu do Drážďan.

15. května 2019

Mgr. Veronika Mandlíková (gymnasiumkladno cz alt64 Veronika Mandlikova)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)