Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Přebor škol orientační běh

Žáci naší školy se účastnili opět velmi úspěšně přeboru škol v orientačním běhu.
Na krajské kolo, které se konalo 12.5.2015 jsme nominovali zástupce do všech 6 kategorií D7, H7, D9, H9 a DS, HS. Krajské kolo se konalo společně pro kraj Praha i Středočeský, vyhodnocení proběhlo zvlášť.

Kategorie D7, H7, D9 a H9 jsou vyhodnocovány v soutěži škol společně. V této kategorii jsme v krajském kole obsadili první místo. a postoupili jsme do republikového finále.

Složení týmu žáci

Jméno Přijmení Třída Kategorie
Barbora Kašparová O2 D7
Sára Mahovská O2 D7
Rozálie Slavíčková O2 D7
Luděk Svoboda O2 H7
Barbora Vítková O2 D7
Jan Hladovec O3 H9
Václav Kohout O3 H9
Máša Pelikánová O3 D9
Václav Prošek O3 H9
Michaela Kroupová O4 D9
Kateřina Kuželová O4 D9
Tomáš Oubrecht O4 H9
Karel Vítek O4 H9

Největší úspěchy

Prohlédněte si podrobné výsledky jednotlivců a škol
Fotky ze závodu, pozor závěrečné stupně jsou pro kraj Praha a ještě další foto.

Složení týmu střední školy

Jméno Přijmení Třída Kategorie
Kateřina Najmanová O5 DS
Monika Pekařová O5 DS
Jáchym Postolka O5 HS
Jan Beneš O6 HS

Středoškolského týmu se do finále nepodařilo probojovat.

Republikové finále

Finále se konalo dne 10.6.2015 v Ostravě. Do týmu se přidali Matěj Konvice (O1) a Matyáš Trousil (O1). Báru Duchoňovou statečně nahradila Kuželová Kateřina (O4).

Finále bylo hodně běžecké, méně orientační (sprint v parku). Nejlépe uspěli sourozenci Vítkovi Karel (O4) a Bára (O2), kteří ve svých kategoriích obsadili tzv. velkou bednu (5. místo více jak 50 účastníků).

Poděkování patří i všem ostatním členům týmu, za jejich nasazení (odjezd byl ve 4:45 ráno) a vzornou reprezentaci školy, pro některé to bylo opravdu náročné. Podrobné výsledky si můžete prohlédnout na Vysledky.pdf a také si projdětefotografie ze závoduv Ostravě.
Z celkového počtu 17 družstev (14 krajů + 3 kraje 2 družstva) jsme skončili na krásném 9. místě. Na body to bylo velmi těsné a i jeden bod by chyběl (takže moc děkuji na poslední chvíli přemluvené Katce K., tvůj bod byl opravdu rozhodující).
Vaškovi děkuji za zásobění týmu buzolami a popisovníky, kladenskému oddílu orientačního běhu děkuji za pomoc při trénincích a za zapůjčení čipů,

A co dál?

Díky přeboru škol má kladenský oddíl nové členy a český orientační běh nové závodníky, a to výborné. Vítek Karel dokonce vyhrál o tomto víkendu krajský přebor na klasické trati a ukázal se jako velký talent.
A i další naši žáci slaví tento rok úspěchy, Máša Pelikánová se stala také přebornicí kraje (Praha) a vyhrála i celý jarní krajský žebříček.

Do příštího roku budeme potřebovat nové závodníky, ze současné O1 by se nám hodilo několik děvčat. A doufáme, že najdeme nějaké sportovce i v budoucí O1. Republikové finále se příští rok koná v Praze. Přeji si, abychom o něj opět zabojovali.

Všem úspěšným závodníkům blahopřeji a současně děkuji všem členům týmu.

18. června 2015

Mgr. Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)

Fotografie

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)