Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

11. 12. 2006, 15:37
xxx
Presne tak, v cisle 50 by se mely vsechny monitory vyhazet... AVG nebo jiny antivirus je totalni zbytecnost, stacilo by zablokovat spousteni exe, bat atd... souboru (= poridit nejaky firewall nebo sandbox), navic imho AVG je jeden z nejhorsich antiviru (a nemluvim o tom ze za nej chce jeste nekdo platit)... K master eye - nevim proc nepouzivame realVNC - doma mam free verzi a nemuzu si stezovat... Dale mi chybi nejaky schopny internetovy prohlizec, napriklad opera. A take byste mohli zvetsit studentske slozky, 10MB je celkem dost malo. Diky ;)
10. 12. 2006, 20:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Vím, že o počítače ve škole se staráte dobře, ale všechno stihnout nemůžete. Nový OptimAccess a nějaký ten nástroj pro správu HDD imagů snad stávající problémy vyřeší...
10. 12. 2006, 20:24
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
ad monitory: Teď když natáhnu ruku směrem k monitoru, chybí mi k němu ještě asi 20 cm. Ve škole v čísle 49 mám těch 20 cm skoro od očí... LCD panely by tam byly opravdu přínosem. A v čísle 50 by to chtělo asi některé monitory okamžitě vzít, otevřít okno (takové to ve zdi), zkontrolovat, jestli někdo dole nejde, a pak měřit tíhové zrychlení... Živě si pamatuji na hodinu, kterou jsem celou strávil snahou nastavit monitor z červené do normálních odstínů. Neúspěšnou snahou.
10. 12. 2006, 20:16
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Měl jsem na mysli právě ty nemožné instalace, bezpečnostní řešení (vím, že se na tom také pracuje), prakticky neupdatované AVG (což souvisí s bezpečností a upgradem), nešťastné řešení automatických virových testů, příšerné problémy se systémem MasterEye (přiznám se bez mučení, že je vyřešit neumím, ale třeba by se mohl najít spolehlivější soft) atd. Pak mě napadá ještě ta krásná možnost používat do Novellu heslo s nulovou délkou...
A zcela osobně bych ocenil, kdyby v každé učebně byl alespoň jeden počítač s Linuxem (Debian+KDE nebo nějak tak) a základními aplikacemi. Nikde k tomu přístup nemám a doma se mi na 80 GB disk vedle Windows XP nic nevejde. Live distribuce jsou jenom odvárek...
10. 12. 2006, 19:52
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2Palec: Cože, strašný bordel v SW. Tak to tedy pozor, v tom to tedy rozhodně není. A myslím, že se o to starám slušně. Jediný problém, který je ale již v řešení je nepohodlný Upgrade softwaru.
Co konkrétně Ti v učebně nechodí nebo jaký další SW bys tam pořídil?
Tos mě teď vážně dožral.
2 Albert: Nejde jen o to vyměnit procesor, nové procesory nejdou do starých základních desek. A speciálně na monitory si studenti stěžují.
10. 12. 2006, 16:15
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Albert: S těmi střívky si nejsem tak jistý... Jednak by to bylo docela dost práce do všeho lézt zvlášť a jednak by to asi nemělo až takový význam. Zejména v učebně 50... Ale podle mého názoru ani není tolik problém v hardwaru jako v softwaru. Strašný bordel a nemá se o to kdo starat.
10. 12. 2006, 14:58
:-) Albert
to pe a spol: Já osobně si myslím, že panely LCD jsou docela nadstandard, který není vůbec nutný. Obyčejné monitory jsou o polovinu levnější a jejich kvalita je stále lepší... nemusíte utrácet tisíce, abyste nakoupili něco se slušnou odezvou. Že se do učeben vejdou, to už je ozkoušené a pak, já nevím, ale současné monitory snad nejsou zas tak staré a mohou ještě dlouhá léta sloužit. No a nové kompy... tak snad by se nemuselo kupovat všechno nové... stačilo by vyměnit nějaká ta střívka, pokud to jde... nový procesor, nová pamět... ale towery můžou zůstat, zdroje a já nevím, co ještě...
10. 12. 2006, 14:21
:-D Kačka (seznam cz alt64 kiki x kaca)
Ahojky... nechtěl byste někdo koupit maturitní otázky? Mám je vypracované z minulého roku... Čeština, anglina, zemák, bižule a dějepis...
10. 12. 2006, 14:07
pe (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)
2 ELPÍAJTÝ: To, že můžete být v počítačových učebnách o přestávce, je spíše výjimečné. Musí o tom vědět vyučující, který Vás učí a vzít si za Vás odpovědnost, případně tam s Vámi přestávku strávit.
Kromě toho cena jednoho LCD panelu nebo počítače není tak vysoká jako cena interaktivní tabule (a je Vás tam jenom polovina). V 56 je také problém, že projektor je tam hodně nízko. Bohužel studenti zneužívají důvěry zůstat s technickými zařízeními o samotě :).
V blízké budoucnosti žádná další tabule nepřibude. Možná je její nasazení předčasné a není dosud 100% využívaná, ale pokud by nebyla, jak by se naučili pedagogové ji používat?
To ICLL:
Počítačové učebny budou potřebovat nové vybavení, ale není to tak snadné. Nejde měnit počítač po počítači - učebna musí být jednotná.
Takže 16 počítačů najednou. Každý určitě umíte násobit.
10. 12. 2006, 11:36
B-) ICLL (seznam cz alt64 icll)
to CJL: Naprosto souhlasím..nákup dalších technických vymožeností typu interaktivní tabule mi přijde naprosto zbytečný, zdá se mi lepší investovat peníze do nákupu nového vybavení učeben 49,50, kde už pomalu, ale jistě začíná technické vybavení nevyhovovat rychlému tempu růstu požadavků na techniku, tudíž zastarává...
to Cody: Chuligány tady nechceme! Já si batoh dávám vždy za automat ;-)
9. 12. 2006, 21:56
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
To nařízení mi také přijde naprosto nesmyslné... Pak by mě ale třeba zajímalo, co je přesně důvodem zamykání učebny číslo 32 (BTW má domovská). Vždycky se pro klíče musí do kabinetu. A jak je to s dostupností biologického kabinetu všichni jistě dobře víte...
9. 12. 2006, 21:16
B-) Cody (centrum cz alt64 Debilpako)
A nehledě na to, že studenti stojící před učebnou číslo 56 občas dělají ze svých věcí pod poličkou vedle automatu hromadu, která působí strašlivě rušivě v klidném prostředí naší školy. Chuligání jedni. Beatníci oškliví. Rozervanci mladí.
9. 12. 2006, 19:03
ELPÍAJTÝ
to CJL:Naprosto souhlasím...Btw:To posedávání žactva před učebnami mi nějak neleze do hlavy.Vždyť máme mnoho učeben s drahým vybavením(projektory,počítače s LCD monitory...apod.),kde přestávky trávit můžem.V čem jsou tyto tabule jiné?
9. 12. 2006, 18:38
B-) CJL (seznam cz alt64 jlibovicky)
Když se tady řeší ta interaktivní tabule, dovolím si předat svůj skromný názor. Téměř vše, k čemu se ona skvostná tabule používá by šlo vyřešit s využitím vybavení: projektor - plátno - a případné dálkové ovládání. Tabule je jenom drahou technickou hračkou, která možná může trochu zatraktivnit výuku pro mladší studenty. Současné dvě tabule jsou ažaž a jejich množení by přineslo jen množení žactva posedávajícího před učebnami, kde díky těmto tabulím nemohou trávit přestávky.
9. 12. 2006, 14:41
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Uibice: Stojí, protože se třeba do budoucna škola rozhodně zakoupit větší počet... :-)

2ELPÍAJTÝ: Nejde o to udělat plnohodnotnou vyučovací hodinu JEN s interaktivní tabulí. Jde o to, že spousty materiálu jde sehnat v elektronické podobě a pak na tabuli promítat. K samotnému promítání by stačil projektor, ale potom by nastaly problémy s popisováním schémat, obrázků atp.
Pokud je problém se svědomitým přístupem profesorů, k tomu už nemám moc co dodat. K technologii se musí postavit vstřícně, to je podmínka jejího úspěchu. Příprava možná zabere spoustu času, ale dá se v nezměněné podobě obvykle použít i za rok s jinou třídou.
9. 12. 2006, 12:07
B-) Uibice
Stojí za to o tom polemizovat, když už interaktivní tabuli máme?
9. 12. 2006, 11:34
Kurt
Interaktivni tabule sou na nic,taky jednu mame,ale je celkem k nicemu.....
9. 12. 2006, 11:03
ELPÍAJTÝ
To Palec:Bavil jsem se s jednou profesorkou,ktera uči na pražském gymnáziu.....pokud chce prý uďelat plnohodnotnou vyučovací hodinu s int. tabulí,tak to zabere další dvě hodiny přípravy(tzn.pokud chce využívat i ty rozšířené funkce,které tabule nabízí-ne jenom psát jako na klasické tabuli)....Myslíte,že se toho naši profesoři takto zodpovědně zhostí???Nebo zůstanou u klasické tabule a křídy,která pro většinu účelů bohatě stačí???? P.s:doufám,že tento můj příspěvek není spam....
9. 12. 2006, 9:17
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Vymazáno dalších 28 spamů.
8. 12. 2006, 19:52
Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2LPIT a L.P.I.T: BTW kdyby to všechny tolik zajímalo, stačí jim to i jednou. Kompenzace kvality kvantitou je většinou kontraproduktivní.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)