Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Ostatní
Vše, co se netýká předchozích sekcí

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

16. 4. 2008, 8:01
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
to František - vůbec nepochybuji o existenci skvělých angličtinářů mužského pohlaví, ale ona by se asi styděla, myslela jsem, že to uhádnete...
15. 4. 2008, 23:03
B-) Ota Přísňák:)
lol kotel ty chces dostat asi peknej kotel xDDDD
15. 4. 2008, 19:35
František (centrum cz alt64 franta)
2Zuzana: Nevím, nevidím důvod proč by tu dívku nemohl doučovat nějaký kluk. Dobrých jazykářů mužského pohlaví(nevyjímaje profesory) je dle mého názoru spousta...
15. 4. 2008, 18:33
:-) Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
To František - tak hádejte...
15. 4. 2008, 17:51
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2kotel: :-)
15. 4. 2008, 14:27
:-S kotel
nazdar palce....jsem zase zpatky....uz sem na tebe skoro zapomel,ale neco se mi stalo a ted si vyrizuju stary ucty....takze si te najdu....poznas toho internetovyho svalovce co kouka na hokej v televizi...prece by ses nebal.....to je jenom oznameni..zadna vyhruzka ani nic takovyho osklivyho...tak zaatiim
14. 4. 2008, 21:08
:-D Mathew
Já nejsem blázen, já jsem Mötorhead...
14. 4. 2008, 21:07
František (centrum cz alt64 franta)
2Zuzana Vlčková: Proč zájemkyně? Proč né zájemce...?:P:P:P
14. 4. 2008, 19:10
sy
František: Ano, všeobecný tělovýchovný je v tomto termínu.
14. 4. 2008, 17:58
Zuzana Vlčková (volny cz alt64 zuzvlc)
Hledám studentku na doučování angličtiny pro dívku, která studuje v prvním ročníku na obchodce ve Slaném. Potřebuje dohnat gramatiku a slovní zásobu. Pokud by se našla zájemkyně, ozvěte se mi prosím nebo se za mnou zastavte v kabinetě. Díky.
4. 4. 2008, 12:53
B-) BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 T-Pack)
A ja bych pani Humlove popral k svatku :)
31. 3. 2008, 18:58
František (centrum cz alt64 franta)
Chci se jen zeptat jestli jsou všeobecné tělovýchovné kurzy(softball atd..) v termínu 2.6. 2008 - 6. 6. 2008?
31. 3. 2008, 15:36
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Beruška: Na psaní libovolných úkolů (kdykoliv) jsem už celkem dávno rezignoval. Nemá to cenu. Buď se látku naučím ve škole nebo vůbec.
31. 3. 2008, 13:18
Beruška
2 Palec: A co teprv psaní úkolů o pětiminutovou přestávku :)
31. 3. 2008, 0:10
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Není zač. Zeměpis bych studovat nešel ani náhodou. Na suplované hodině jsme dostali k vyplnění nějaké pracovní listy k Jihomoravskému kraji. Cítil jsem obrovskou radost, když jsem si vzpomněl aspoň to, že slavná osobnost z Hodonína by mohl být Masaryk, a ještě větší, když mi to Wikipedie na Ivošově notebooku potvrdila. :-)

Jak jsem psal, známky pro mě nejsou moc důležité. Ale dnes jsem se překonal. Na úplně nejposlednější z posledních termínů jsem napsal slohovou práci. Měla být odevzdaná do konce týdne a tudíž jsem dostal poslední možnost v podobě odeslání mailem do nedělní půlnoci. Jenom doufám, že jsem o pár vteřin nepřekročil - jinak bych měl pětku. :-( Takhle brutálně rychle jsem mail ještě neposílal. :-)
29. 3. 2008, 10:04
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Chtěla jsem něco přidat coby matka 4 vysokoškálaků, ale Palec toho hodně napsal sám (dík).
Z mých zkušenosti zhruba vyplývá:
dostat se na školy přirodovědného nebo technického typu (dnes už i matfyz) opravdu není problém. I před zrušením přijímaček platilo zhruba, že kdo je nedokázal zmáknout, neměl by stejně na škole šanci.
Humanitní obory (nevím, jak medicína) jsou v přijímacím řízení velká sázka do loterie, v podstatě nejde o to zjistit, co uchazeč umí, ale načapat ho na tom, co neumí. Nelze se divit, při převisu poptávky se nějak ti zájemci prosít musí. Rozhodně nepočítejte s tím, že vám bude stačit látka z gymplu, chce to opravdu hlubší zájem.
A obecně platí, že je určitě úplně špatně přemýšlet o VŠ ve 4. ročníku. Na vašich budoucích úspěších se mocně podílí jak volba seminářů (rozhodování ve 2. ročníku!), tak přístup k jednotlivým předmětům po celou dobu studia (představ si, Palče, že by ses v 2. pololetí čtvrťáku rozhodl jít studovat zeměpis :-( ). Tím přístupem myslím mj. jak si vedete poznámky, jestli se zbavujete učebnic, jak se účastníte soutěží, SOČ, atd. A informace maji cenu zlata, najděte si na webu, co a jak se kde vyučuje, sežeňte si někoho, kdo na škole už je, skvělé je se (obvykle rovněž přes současného vysokoškoláka, ono to nebývá přístupné veřejně) dostat k webovým diskuzím na jednotlivých fakultách / katedrách, tam se - pokuď jsou kvalitní, a to často jsou - dostanete i k neoficiálním informacím. A není taky od věci sehnat někoho, kdo už školu absolvoval a poví vám, jaké sehnal uplatnění.
No, to už snad stačilo.
P.S. Tohle píšu pro ty, kteří to se svým budoucím vzděláváním myslí vážně, ne pro toho, kdo se chce jen někam "zašít" a lacino proplouvat. Asi jsem to měla napsat na začátek. :-)
28. 3. 2008, 22:22
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2František: Prosil bych slušnější vyjadřování. Stejnou informaci jde sdělit i jinak. Ale v zásadě souhlasím.

Já osobně bych chtěl jít na mat-fyz, který zrušil přijímací zkoušky. Nejde ovšem o to, abych se na školu dostal. Důležité je se na škole udržet. Nevím, jestli na to mám, vím, že je to náročná škola. Proto se snažím zabývat se potřebnými předměty a třeba ze zeměpisu mé ambice nemíří o moc výš než na čtyřku. Asi by to paní profesorku Tučkovou mrzelo, ale je to tak. Je pěkné mít samé jedničky, ale neřekl bych, že je to důležité a hlavně použitelné.
U některých předmětů mě hodně mrzí, že se jim nestíhám věnovat. Třeba ČJ. Přestože jsem nikdy moc nečetl, je zajímavé se o literatuře něco dozvědět. Někdy pak dostane chuť si některá vybraná díla přečíst.
Občas mě mrzí, že jsem nešel na nějakou specializovanou školu, ale vždycky dojdu k závěru, že bych sice dostal spoustu informací, ale GK mi dává víc. Škola není jenom o informacích získaných při výuce a známkách, které se neúspěšně snaží vyjadřovat míru jejich vstřebání konkrétním studentem.
Nevím, proč tohle píšu. Nenapadá mě žádný závěr, žádná pointa. Asi mě za to bude dav lynčovat a objeví se tu opět hlášky typu "mat-fyz suxxx", ale měl jsem nějakou potřebu se o své postřehy podělit. Díky za pozornost.
28. 3. 2008, 21:03
Beruška
Já nejsem odbornice na přijímačky na vejšku, ale vzhledem k tomu, že mě to za pár let čeká, trochu se o to zajímám a vím, že dnes už známky nemají takovou hodnotu jako kdysi. A pokud má někdo nedejbože z profilových předmětů špatnou známku, tak mu třeba akorát neodpustí přijímačky a musí si napsat test.
Nicméně musím souhlasit s tím, že známky se zapisují leckdy sporadicky a učivo se nestíhá probrat. A to i když se jedná o předměty s vysokou hodinovou dotací. Někteří učitelé to předem tuší a na začátku roku, když si píšeme plán učiva, říkají:,, Tohle se ale stejně neprobere, to je tady zažitý.´´ Nevím, co je důvodem nefunkčnosti, ale asi by to chtělo změnit systém.
28. 3. 2008, 19:29
František (centrum cz alt64 franta)
2rodic: Vstupu na vejšku? Na to dneska každej se**. Buď te vemou bez přijímaček, bo si očekujou maturitu, bo se podívaj na známyk z předmětů, které budeš nadále studovat na VŠ.
Takže pokud jdeš dělat jazyk, tak je každýmu uplně u pr*** jestli si měl z fyziky za 3 bo za 4.
28. 3. 2008, 19:14
rodic
to Palec: nemyslim, ze by to, ze se dostane do problemu s rodici, byl studentuv nevetsi problem....taky treba potrebuje mit slusne vysledky kvuli nastupu na VS aj.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)