Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
Stránky
Diskuse o stránkách - co by se dalo zlepšit a podobně

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

17. 6. 2008, 8:04
:-S Fronak
Operou 9.5 to nebude skusil sem se vrátik k 9.27 a je to to samí z deště pod okap
16. 6. 2008, 20:31
:-) Vopilej pes
Zajímavé, najednou mi to teď také nejde přes automatické vyplnění hesla - a přitom jsem se dnes hned po škole úplně normálně přihlásil přes Ctrl+Enter a podíval se na známky :) divné chování - otázka je jestli je to Operou 9.5 nebo je problém jinde...
16. 6. 2008, 17:39
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
Zajímavé. Právě jsem se z Opery 9.5, ze které píšu i tento příspěvek, bez problémů do Bakalářů přihlásil. Automatické vyplnění ovšem problémy dělá. Je to nějaká hloupost, protože to vypadá, že se přihlašovací formulář vůbec neodešle. Divné.
15. 6. 2008, 20:32
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Tomášek: Systém známkování je technicky úplně oddělený od zbytku webu. Celé je to součástí systému Bakaláři, pomocí kterého se sestavují rozvrhy, suplování atd. Jestli je v tom tedy nějaká chyba, muselo by se pro opravu jít až za výrobcem Bakalářů.
Zatím bych doporučil vypnout automatické vyplňování hesla a vyplňovat ho ručně.
15. 6. 2008, 19:15
Tomášek
Zdárek,
když použiju v Opeře automatický zadání hesla do známkování na internetu, tak ikonka přihlásit přestane být aktivní. To je teďka nějaká novinka nebo mi to dělá nová Opera? Pokud to je novinka proti zneužívání, tak je to pěkně blbá novinka a už se asi nikdy nepodívám na svoje známky :-)
15. 6. 2008, 17:25
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Flfr: Pošlu ti originály těch fotek a jestli tvoje zmenšeniny budou lepší, tak mi řekneš jméno programu. :-)
Používám stále jeden a ten samý program, který je sice starý, ale podle mého názoru stále funkční. Pokud používá nedobrý zmenšovací algoritmus, potom ho přestanu používat. Do grafiky jsem se nikdy nehrabal a hrabat nebudu. Na opravdu webovou grafiku mi stačí Malování (aka MS Paint).
12. 6. 2008, 22:13
:-D Honza M.
Flfr: hehe, dobře ty
12. 6. 2008, 20:24
:-) Flfr
Palec: Používáš-li mizerný program, je to jen a a pouze tvoje chyba (a jestli je ta kvalita zdejších fotografií způsobena tím, žes je špatně zmenšil, potom je to chyba vskutku kardinální...). Existuje obrovské množství free (a cool a in) programů, které dokáží zmenšit fotografii tak, aby se na ni posléze ještě dalo dívat. Jako webmaster bys měl základní úpravy grafiky pro web ovládat.
12. 6. 2008, 7:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Lucie Pelikánová: Používám MS PhotoEditor ze sady Office 97. Stěžujte si u výrobce. Pomocí funkce Resize jde nastavit pouze výsledná velikost, jestli se má použít smoothing (zapínám) a jestli se má zachovávat poměr stran.
12. 6. 2008, 6:01
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2CJL:
Máš pravdu, ty poslední fotografie jsou opravdu zmenšené asi nevhodným filtrem. Rozhodně to není kvůli málo místa na hostingu.
11. 6. 2008, 20:03
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cajhi: Tenhle web má nároky na hosting v podstatě nulové. Pokud dobře vím, už od začátku byl psaný jen a pouze na tomto hostingu a tomu se musel přizpůsobit. Třeba jenom systémově proveditelnou změnu textu hlavní stránky (bez ručního uploadu souboru přes FTP, jenom z administrace webu) se mým předchůdcům nepodařilo zprovoznit vůbec a já jsem našel řešení až před pár dny. Všechno jede na prastarém MySQL 4.1.0 a PHP 4.3.10 a v konfiguraci je navíc spousta věcí (nesmyslně) zakázaná.
Tohle fórum nemá topicy. Jsou to jenom jakési "místnosti", které probíhají lineárně. Je v tom bordel a jsem si moc dobře vědom všech nevýhod. Ovšem nasazení hotového řešení je problematické (proč, to jsem o pár příspěvků zpět vysvětloval) a naprogramovat vlastní systém topiců je nad moje aktuální časové možnosti.
Několikastránkovou diskuzi pročítat nemusím, všechno sleduju průběžně a průběžně také promazávám vyloženě nevhodné příspěvky. Je tu jen pár příspěvků denně, někdy se neobjeví dokonce žádný. Na moje postupy při promazávání už tu kritika byla také, ale to je věčný problém vztahu diskutér-moderátor.
11. 6. 2008, 18:26
:-) Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
tak bohuzel o nejake free verzi invision nevim, ale ted jsem zkousel rozjet to myBB, o kterem jsem ze dozvedel az od tebe a velice prijemne me prekvapilo, na to ze jsem zatim zadne forum neadminoval tak je tam krasny uzivatelsky rozhrani, intuitivni system a vubec mi to prijde na prvni pohled velice atraktivní...Na oficialnich strankach jsem dokonce nasel krome jineho i cestinu, coz si myslim ze je docela plus, nebude problem s prekladanim a webmasterum zbyde cas na dulezitejsi veci... Jinak jak si mluvil o tom hostingu, jake jsou pozadavky na hosting pro nas web a forum? Nevim jak web, ale prijde mi ze forum by rozhodne chtelo zmenu, tyhle tri topicy jsou strasne neprehledne a myslim ze normalni forum kde by si kazdy mohl zakladat topicy a spamovat dle libosti (je jednodussi locknout a vyhodit topic nez procitat nekolika strankovou diskuzi a resit ktery prispevek je spam a ktery by se dal jeste oznacit za kosntruktivni kritiku :D
11. 6. 2008, 16:05
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2CJL: To je prostě tím miniaturním rozlišením. Kompresi nijak neměním, tj. asi by měla zůstat okolo těch běžných 80 %. Je to hnus, ale zároveň oběť miniaturnímu prostoru, který by se zaručeně zvětšil s přechodem na jakýkoliv jiný hosting. Zároveň by se tím výrazně ulehčilo programování atd. atd. Jenomže o tom se pořád jenom mluví a kdo by to mohl udělat, ten to ještě pořád nedokázal zařídit.
11. 6. 2008, 12:09
:-S CJL-Jindřich-o99a (seznam cz alt64 cabrousek)
Ehm... co to provádíte s těmi fotkami? To mají tak šílenou jpg kompresi nebo proč jsou okolo každého detailu takové jakoby čtverečky? :P Člověk potom ani nerozezná tváře...
10. 6. 2008, 20:50
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2Cajhi: Ve fórech se až tak nevyznám. phpBB bych použil proto, že ho zná nejvíc lidí a tudíž by nikdo neměl problémy s používáním.
Při googlení informací o Invision PB jsem narazil na další zajímavé fórum, a tím je MyBB [http://www.mybboard.net/], které je phpBB hodně podobné.
Invision PB vypadá od pohledu dost vymakaně, našel jsem dost kladných ohlasů, ale cena uváděná na oficiálním webu je každopádně moc. Když už se sem něco bude nasazovat, bude to aspoň za mé diktatury :-) zadarmo. Zajímavé je, že i tak zastaralý hosting jako tento pořád ještě (i když těsně) splňuje požadavky.
Google vyplivnul i nějakou free verzi, ale honem jsem nezjistil, co to je zač a bylo to v ASP (že by amatérský remake?). Víš o tom něco?
10. 6. 2008, 17:17
Cajhi (seznam cz alt64 Cajhi)
Co si myslite o Invision PB foru? Sice neni uplne freeware, ale rek bych (ze sveho laickeho pohledu ^^ ) ze je jedno z nejlepsich...
9. 6. 2008, 19:53
:-D Guma
Hej... sice bydlím v Ově, ale do Kladna bych na váš gympl šla
2. 6. 2008, 20:12
BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 T-Pack)
A to zase jo, pekne a rychle to je. Ja chvili spravoval phpBB a vBulletin fora, ale jen v rozsahu danem administrativnim rozhranim - do kodu jsem nesahal, protoze v te dobe jsem php neumel vubec a ted bych mohl rict asi tak "jo, ten jazyk znam, ale co je tam napsane...". Co se tyce bezpecnosti muzu jen rict, ze se parkrat povedlo sahnout do databaze, takze se db dvakrat vytratila a jednou nekdo ziskal prava admina a sebral je ostatnim adminum. Aktualisace se delaji celkem rychle a pokud je misto na zalohovani, nemel by to byt az takovy problem. Ale vzdycky se v aktualni verzi najde nekdo, kdo objevi diru a rovnou napumpuje do db znamych webu par reklam a podobnych veci, ale dokud jsou bezpecna hesla a e-mail adresy, je to v pohode. Sance, ze nekdo najde v aktualni verzi diru a bude zrovna chtit provest cileny utok sem, je nastesti miziva
2. 6. 2008, 20:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2BeeJay: Právě kvůli rozšířenosti (a z ní vyplývající podpoře) bych ho nasadil. Rozhodně nepočítám s tím, že by phpBB táhlo celý web, ale jako fórum by bylo skvělé.
phpBB má sice dost zmapovaných bezpečnostních děr, ale při použití aktuální verze by zase měly všechny do jejího vydání být zacelené. Nebo se pletu a vývojářská komunita u něj funguje pomalu? Sám jsem spravoval fórum na Surikata.cz, kde mají sice starší verzi, ale trochu upravovanou, a byl jsem navýsost spokojený. Rychlé, přehledné, jednoduché. Jak moc bezpečné, to nedokážu posoudit.
2. 6. 2008, 18:03
BeeJay (O99A) (seznam cz alt64 T-Pack)
At uz se pouzije OS nebo komercni produkt, v obou pripadech budou asi potreba rozsahle upravy, pricemz komercni produkt nenese vubec zadne vyhody, pokud bude zde pritomny Palec porad neco (jakozto vzorny student) delat. Dokumentace i support jsou v obou pripadech dostatecne, lisi se to jen tim, ze pro OS produkty se musi odpovedi hledat na forech, kam prispivaji vetsinou jen uzivatele onech produktu, o vysledek se musi postarat uzivatel sam. Jen bych podotknul, ze zrovna phpBB je velmi rozsireny system a jako takovy ma zmapovane bezpecnostni diry a proto by bylo potreba dost uprav v tehle oblasti, pokud by to bylo pouzite jako cely redakcni system a ne jen jako modul pro forum

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)