Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

12. 9. 2011, 23:34
:-D Lukáš Hromadník (gmail com alt64 lukas hromadnik)
2Zvědavec: Jan Cíza skutečně existuje. A to, co říká, myslí skutečně vážně. Už se mu dokonce povedlo jednou ve škole vyvěsit petici. ;-)
12. 9. 2011, 22:29
:-) Zvědavec
Jan Cíza - troll nebo skutečná postava? Abych to upřesnil, vím, že žije, ale nejsem si jist, jestli to myslí vážně.
Diskutujte!
6. 9. 2011, 0:32
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
Už je tam i prof. Baleková, zapomněla jsem na ni.
5. 9. 2011, 13:33
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Anonym: U profesorky Bechnerové je poznámka, že je na mateřské dovolené, která je ovšem viditelná jen na zvláštní stránce profesora: http://www.gymnasiumkladno.cz/prof.php?id=64 Profesorkou na naší škole stále je, do seznamu profesorů tedy patří. Za informaci k profesorce Balekové díky.

@Jana Malečková: Tak jsem měl pravdu, mami.
5. 9. 2011, 13:05
Anonym
Jedná se o profesorku Mgr. Markétu Balekovou, která není v seznamu učitelů. (Bohužel, seznam bych doporučila zaktualizovat, protože je zde navíc prof. Bechnerová, která je teď na mateřské dovolené a nikdo ani nezměnil její jméno před jejím bývalým kabinetem).
5. 9. 2011, 7:44
Jana Malečková (centrum cz alt64 maleckovajana)
V rozvrhu 1.A je u DEJ zkratka pro učitele Bk. Tato zkratka však není u žádného z vyučujících. Prosím o opravu nebo o doplnění. Děkuji
4. 9. 2011, 2:28
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Lucie Pelikánová: Extra článek jim určitě prospěl. Teď do něj jen doplnit stručný přehled toho, co může člověk uvnitř takové průměrné výroční zprávy najít. Člověk by měl před stahováním těch oblud aspoň tušit, že to, co chce vědět, uvnitř opravdu najde.

Osobně do PDF dokumentů lezu až když jsem si jistý, že v rozumné formě nic nenajdu. A i pak si je radši otevřu v Google Docs, než abych opouštěl okno prohlížeče a někde na disku lovil, kam se mi to vlastně uložilo. (Mno dobře, všechno jde na plochu, ale to je jedno. Pořád je to nepohodlné.)
3. 9. 2011, 21:21
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Anonym: Dala jsem to do aktualit.
3. 9. 2011, 21:15
Anonym
Bude letos hromadná burza učebnic? Pokud ano, tak kdy? díky
3. 9. 2011, 21:11
:-D Lukáš Hromadník (gmail com alt64 lukas hromadnik)
2Sepp: Ty páteční čtyři hodiny byly nejspíš myšleny k zadaptování studentů na začátek školy. Další věcí, proč byly jenom čtyři, je jazykový kurz, během kterého je řada učitelů vytížená a stejně se nemůže zapojit do běžných rozvrhů. Nevím, jak to bylo v 3.C, ale u nás v O7 jsme během prvních 20ti minut stihli vyřešit akorát šatní skříňky a zbytek hodiny nám zabral školní řád. Druhou hodinu jsme strávili řešením věcí kolem třídy. Od třetí jsme nastoupili na učení a určitě jsme to nebyli jenom my, kdo se učil. ;-)
Tolik k odpovědi. :-)
3. 9. 2011, 21:10
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
Osobně si myslím, že O4 toho využila v plném rozsahu.
3. 9. 2011, 21:08
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 pe)
2Beruška a výroční zprávy.
Proč by to nešlo? Já bych to hledala hned v sekci úvod pod článkem Informace o škole.
Pravda mohu založit rovnou článek výroční zprávy. Asi to hned udělám.
3. 9. 2011, 20:30
Sepp Jorgen (centrum cz alt64 janciza)
Nepoučitelný kverulant a autor petice Za intenzivnější výuku se ptá: K čemu byly v pátek (druhého) třídnické práce v rozsahu čtyř hodin? Jestliže si učebnice pořizujeme sami, bylo předem jasné, že se nebude dělat naprosto nic. A výsledek nezklamal. Mohli jsme zůstat doma, vše potřebné nám bylo sděleno již prvního ani ne za dvacet minut. Pokud byl den třídnických prací zamýšlen jako prostředek utužení kolektivu, ubezpečuji ředitelství, že bychom si zážitky z prázdnin dokázali sdělit i jindy.
A mimochodem se těším na výlet do pivovaru, byť toto zpestření výuky znal už Jára Cimrman.
S úctou veškerou Jan Cíza.
2. 9. 2011, 16:25
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
2Beruška: Ahá, ono je to krypticky pojmenované... :-) S tím budu muset něco udělat.

Google na ten dotaz jako čtvrtý výsledek vyhazuje tohle: http://www.gymnasiumkladno.cz/clanek.php?id=25 To je místo, kam se dá doklikat snadno.

Po zběžném pročtení zprávy z roku 2009/10 mě napadá, že by vážně nebylo od věci za prvé upravit sazbu (čte se to fakt strašně), za druhé ty informace vystavit v nějaké přístupnější podobě. Stostránkové monstrum odradí od čtení snad každého. Informací tam je dost a uchazečům o školu by se určitě hodily.
2. 9. 2011, 14:05
Beruška
Palče, pokud si zadáš do Googlu "site:www.gymnasiumkladno.cz výroční zpráva", najdou se ti informace z různých let. Bohužel se k těm výr. zprávám regulérně ze stránek proklikat nedá (nebo mně to aspoň nešlo).
2. 9. 2011, 10:10
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
2Beruška: Hlavně ty statistiky by nesměly být jedno číslo na stránce, která vypadá, že aktuálními informacemi neoplývá. http://www.stredniskoly.cz/skola/600006972.html Jinde jsem takovou informaci nenašel. Vím, že vedení školy si statistiky vede, zkusím zjistit, jestli by nebylo možné z nich něco zveřejnit. Jsem si ale celkem jist, že na požádání podrobnosti sdělí během dne otevřených dveří.

Nikdy nevěřte statistikám, které jste si sami nezfalšovali. Čísla jsou moc pěkná věc, ale jde s nimi slušně manipulovat. Zamyslete se nad tím, že většina lidí má nadprůměrný počet rukou. :-)

U statistik je důležitá metodika a bez její znalosti výsledné číslo říká dost málo. Úspěšnost přijetí na všechny VŠ z konkrétní SŠ jde brát buď tak, že se podívám na všechny podané přihlášky z dané SŠ a vyhodnotím poměrné zastoupení úspěšných, nebo tak, že kouknu na počet lidí, kteří si podali aspoň jednu přihlášku, a vyhodnotím poměrné zastoupení těch, kteří se aspoň na jednu školu opravdu dostali. Pak může být ještě zajímavé vědět, jaká část absolventů se vůbec na žádnou VŠ nehlásila. A když tyhle údaje budu znát všechny, aktuální, pro všechny SŠ, které mě zajímají, pak teprve můžu srovnávat.
2. 9. 2011, 8:59
Beruška
2 anonym: Zase je nutné statistiky brát kriticky, 98% nic neznamená, pokud nevíš, kam přesně ti studenti nastoupí. V dnešní době se na výšku může dostat každý s maturitním vysvědčením, ale není jisté, zda-li se udrží, popřípadě jestli ta výška má kvalitu. Né že bych tvrdila, že to je případ Kameňáku, ale statistiky je nutné brát s rezervou.
30. 8. 2011, 20:07
anonym
Díky nakonec asi na GK přestoupím, možná to bude zápřah, ale hloupá určitě nejsem ( i když jsem blondýna =) ) takže to nějak zvládnu. 98% uspěšnost při přijetí na VŠ mě přesvědčuje =)
30. 8. 2011, 18:21
Jonáš Vidra
2{Palec,anonym}: My jsme loni měli i konverzaci s rodilou Němkou, ale to byla asi spíš jednoletá akce speciálně pro naši třídu.
30. 8. 2011, 15:50
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
2anonym: A málem bych zapomněl: Ještě existuje seminář na anglickou konverzaci a na začátku čtvrťáku je jazykový kurz, který by se celkem za konverzační záležitost dal považovat. Ve FRJ se řeší konverzace hodinami s příležitostnými návštěvami z Belgie; jak je to s nabídkou seminářů, nemám přehled. Ohledně ostatních jazyků také nemohu sloužit.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)