Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

19. 8. 2012, 22:06
Aneta (gmail com alt64 anupinka)
No já právě vím, že loni se objevil na internetu už nějak 30. nebo 31. 8., tak jsem myslela, jestli se to třeba nebude opakovat. Tak nic no :-)..
19. 8. 2012, 17:46
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2Aneta:
Jako vždy předběžný rozvrh bude k dispozici až 3. září.
19. 8. 2012, 16:57
Aneta (gmail com alt64 anupinka)
Ví se už, kdy budou k dispozici rozvrhy na nový školní rok :-)?
12. 8. 2012, 22:08
:-D sileny absolvent
Jakozto absolvent tohoto gymnazia si dovoluji prezentovat sve "literarni dovednosti"

Na rozkvetlých blatech

Překrasná dívka v průsvitných šatech
nejistě vykráči po rozkvetlých blatech.
Tvář jeji zakrývá sluneční záře,
muži vsak nehledi na nevinnost tváře.
Partie jiné obdiv si získají
Na křehké krásce, snadno se výjimaji.

Pod průsvitným šatem se nevinnost ztraci,
vzpominky nedavne často se vraci.
Divka však nehledi na minulost bujarou,
Přemýšli nad věcmi, jež záhy vyvstanou.
Zážitky vášnivé divku hned rozjasni,
touži jen po slasti, svůj plan si vyjasni.

Divku už nevedou jen zvířeci pudy,
s každým si nelehá jenom tak z nudy.
V momentu slasti je podobná víle,
Žádá však bonus za slastne chvile.
Velikost milence zlatem se měří
„Nevinné“ víle chudák však věří.
10. 8. 2012, 13:09
:-D fauní
2Iveta: Pauzu na oběd a následné odpolední vyučování měla naše třída myslím jenom jeden školní rok a většině lidí to vadilo, protože jsme zbytečně byli dlouho ve škole. Jestli ses celý gympl doma učila a neměla žádné koníčky, upřímně tě lituju. Nevidím problém vzít si do školy rohlík.
8. 8. 2012, 10:19
B-) Palec (gmail com alt64 malecektomas)
@Greg: Taky jsem si všimnul a nechtěl jsem to rozpatlávat, ale když už u toho jsme, jde o listovní tajemství.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Listovn%C3%AD_tajemstv%C3%AD

Rozhodně není v pořádku, když bez explicitního souhlasu autora zveřejním část komunikace. Někdy je možné se dostat i do sporu se zákonem na ochranu osobních údajů, vždycky jsem ve sporu přinejmenším s globálně rozšířenou představou o slušném chování.
7. 8. 2012, 19:21
B-) Greg
Iveta: Nejsem si jistej, jestli můžeš zveřejňovat něčí e-maily bez souhlasu autora - takže příště už tak nedělej...
Pokud bych si měl vybrat, jestli budu mít každej den pauzu na oběd, nebo jestli půjdu domů o hodinu dřív, určitě bych byl pro variantu číslo 2... A je nás určitě víc...
31. 7. 2012, 13:49
Anonym
blázen
30. 7. 2012, 11:58
Aneta O7 (gmail com alt64 anupinka)
2Iveta: 1) Třeba proto, že studenti mají kadých 45 minut pěti-, deseti- nebo dvacetiminutovou přestávku, kterou zase nemají dospělí. 2) Protože si myslím, že většina z nás by rozhodně nesouhlasila s umělým prodlužováním výuky. 3) Nechápu, proč to vůbec řešte :-)
30. 7. 2012, 11:28
Iveta (seznam cz alt64 iveta086)
@Aneta O7: Dospělí v práci mají zákonné právo na přestávku na oběd. Nevím, proč by ji tedy neměli mít studenti. V 15:00 se tomu neříká oběd, ale svačina.
29. 7. 2012, 20:45
Aneta O7 (gmail com alt64 anupinka)
Aby těch názorů nebylo málo, tak přidám i ten svůj. Naše třída letos měla dva dny pauzu na oběd od 12:30 do 13:25, přičemž jeden z těchto dnů jsme končili ve 14:15 a druhý v 15:55. Já osobně bych dala nevím co za to, kdyby se obě tyto pauzy mohly vynechat a já bych byla o 45 minut dřív doma. Nechodím na školní obědy, protože je pro nás zbytečně drahé je platit, když je doma každý den vařeno, a tak tedy obědvám doma. Za 45 minut bych se dostat domů, naobědvat se a dostat se zase zpátky do školy, nestihla, tudíž se mi těmito pauzami oběd pouze čím dál více vzdaloval. Přesto mi nepřišlo jako problém vzít si s sebou do školy pět svačin a postupně je během dne sníst (čímž potvrzuji tvrzení paní profesorky Růžičkové, že opravdu jsme schopní nasytit se i během dne ve škole). Mimo to ti, kteří jsou líní dělat si svačiny doma, si je můžou koupit v bufetu v šatnách a taktéž hlady neumřou. Správně se má jíst 1 teplé jídlo denně a já nevidím důvod, proč by to mělo být právě ve 12:00. S chutí ve škole sním svačiny a domácí "oběd" si dám klidně až k večeři :-)
29. 7. 2012, 15:15
Iveta (seznam cz alt64 iveta086)
Lucie Pelikánová: Děkuji za odpověď. Jsem ráda za vaši kladnou reakci. Myslím si, že zdaleka ne všichni studenti se staví proti. Ono ta třičtvrtěhodina už není zas taková zdržovačka. Člověk se doma stejně musí učit, tak na koníčky moc nezbyde čas. A pro toho, kdo se třeba doma tolik neučí (určitě někdo takový je, já to přiznávám se, nebyla) je rozdíl mizivý.

V pátek jsme mívali do 13:30, to mi ještě tak děsný nepřišlo. Vždyť i děti na základce mívají 6 hodin v kuse, ale víc už je vážně moc.

Myslím si, že úpravy rozvrhů jsou především doména učitelů a rodičů. Většina žáků podle mně neodhadne, jak na ně vynechávání obědů může působit. Zajímavé by bylo třeba zeptat se čtvrťáků po maturitě, jak na ně zdejší stravovací návyky působili. To říkám, protože já jsem se ptala a hodnocení obědů ve 14:45 nebylo kladné. Z vlastní zkušenosti, já si taky myslela, jak bude super chodit domů dřív a teď to vidím jinak.

Rada rodičů: S laskavým prominutím Mgr. Ladislavy Růžičkové zde zveřejním zprávu, která mi přišla do schránky, nejdřív na ní ale odpovím:

Vážená paní profesorko,

velice si vážím Vaší odpovědi. Naneštěstí reagujete ve věci, která nebyla cílem mého sdělení. Na financích Rady rodičů mi nezáleží a není mou povinností je kontrolovat ani se po nich pídit. Opakuji, že věřím, že jdou na dobrou věc - to už jsem ale řekla. Naneštěstí to vypadá, že jsem Vás popudila. O finance Rady rodičů se zde zajímal jiný student dříve v diskuzi (janciza@centrum.cz), proto mi prosím odpusťte.

Z Vašich ostatních komentářů jsem bohužel velice rozpačitá. Nevím, co říct. Já si nepřijdu jako bezduchý chudáček a už vůbec ne proto, že se pídím po teplých obědech pro studenty. Tedy, je fakt, že na gymplu už nejsem. Tak nač se starat. Máte pravdu.

Vy jste jistě myslela, že srovnání s vysokou je divoké. To ale záleží na lidskosti učitelského sboru, slušnosti děkana a samozřejmě reálných možnostech zajištění oběda při daném počtu studentů.

Ještě jednou se omlouvám a nemyslete na mě prosím ve zlém.
Iveta

Od: Ladislava Růžičková (email)
Předmět: finance
Datum: 28.7. 2012, 20:15 - včera v 20:15

Dobrý den,reaguji na Vaši zprávu na školních stránkách.
O práci Rady rodičů se nechci bavit,protože Vaše informace nejsou přesné.Možná,že jste při studiu na naší škole nestačila sledovat nástěnky a taktéž školní stránky Rady rodičů.Chci se vyjádřit k poznámce o školním rozvrhu a pauze na oběd.Vylíčila jste naše studenty jako bezduché chudáčky,kteří nejsou schopni nasytit se během školního dne.Věřte mi,že tuto činnost zvládnou na výbornou.
Srovnání s rozvrhem na VŠ také trochu pokulhává.Myslím si ,že radit a dělat chytrou tetu ,umí každý.proč jste se nerealizovala,když jste u nás studovala - to je mi záhadou.Také bych chtěla vidět nadšení stávajících studentů,pokud by nafasovali delší rozvrh a nemohli se odpoledne věnovat svým koníčkům.Nevím,nevím.S pozdravem Růžičková
29. 7. 2012, 11:18
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2Iveta:
Obědy.
Já si myslím to samé. Osobně bych pauzu na oběd také chtěla. Ale pokud vím, studenti ji ve většině nechtějí.
Chtějí jít dříve domů. Je pravda, že také občas bývá problém s jejich návratem na vyučování. také mám problém s hodinami od 13:30 do 14:15 hlavně v pátek. Už všichni máme hlad a chceme domů, i když zrovna v pátek bych nerada měla odpolední vyučování.
Rada rodičů.
Celé vyučtování vybraných peněz rady rodičů je v sekci Rada Rodičů. Jsou tam i celoroční zprávy a podrobné zprávy z jednotlivých jednání.
28. 7. 2012, 1:14
Iveta (seznam cz alt64 iveta086)
Lucie Pelikánová: Chtěla jsem se zeptat ohledně rozvrhů žáků gymnázia. To, že se mi příspěvky 500 kč zdají přehnané a nevím, kde skončili, ačkoli jsem je platila celé 4 roky, teď neřeším. Jistě je to bedlivě sledováno a peníze jdou na dobrou věc. Asi by stálo za to zveřejnit podrobné účetnictví rady rodičů, aby studenti a rodiče "nerejpali". Vždyť pokud mají čisté svědomí, může jim takové zveřejnění jedině prospět.

Ale k věci. Přijde mi nelidské, že 16 leté děti chodí na oběd denně o půl třetí. Musím říct, že i na vysoké se k nám chovají lidštěji a přestávku na oběd nám vždycky nějak dají. Počítám, že je všem jasné, že děti mají také hlad, nejen profesoři. Dlouhodobě neobědvat rozvrací metabolismus a vede k nemoci.

Argument pana zástupce, že se alespoň dostaneme dřív domů, neberu. Stejně se máme učit a ta hodina navíc s plným žaludkem nás nezabije.

Nepočítám, že se něco změní, ale tohle je vážně do nebe volající a pokud existuje orgán "rada rodičů", měl by především hájit práva studentů a zastat se jich a ne já, mě do toho koneckonců už nic není. Jen si říkám, proč jsem jim sypala celé studium 500, když nebyli ani schopni obhájit mi pauzu na oběd.
27. 7. 2012, 8:05
Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2Sepp:
Na principu přerozdělování peněz je založen celý státní rozpočet. Také většina organizací takto funguje.
Narozdíl od daní, do RR přispívají všichni stejnou částkou.
Nepříklad ty, pokud bych to vztáhla osobně, máš hrazenou lékařskou péči, vzdělávání apod. v tuto chvíli například z mých pěněz (daní) a sám si dosud nepřispěl (pravděpodobně). Je pravdou, že můj plat a tedy i daně, které hradí Tvé vzdělání, jde také ze státního rozpočtu, takže nám to vlastně hradí chudák někdo jiný, který opravdu vytváří hodnoty.
Vždy jsou tyto systémy založeny na solidaritě, nemůžeš čekat, že to bude zpátky přerozděleno spravedlivě, to by pak opravdu bylo k ničemu. Dám příklad, raději ne ze školství.
Sdružení vlastníků bytů našeho domu přispívá dle velikosti bytu na fond oprav, ze kterého lze pak hradit různé opravy, ale i větší investice. Střádá se na to nějakou dobu, tím se získá částka, kterou by mnozí vlastníci nebyli schopni jednorázově zaplatit. Pak se například nechá opravit výtah. Ano, vlastníci bytů v přízemí a prvním patře to asi moc neocení. Ti z devátého patra zase "získali" něco navíc. Ale na tom je to založeno.
A na výlet jsi příspěvek čerpal také. Byl jistě použit na ubytování a dopravu pedagogického dozoru, v rámci solidarity jim přispěli i ti studenti z tvé třídy, kteří se výletu neúčastnili.
24. 7. 2012, 21:02
:-) Lukáš Hromadník (gmail com alt64 lukas hromadnik)
2Sepp: Ze své vlastní zkušenosti vím, že RR zajišťuje finančně i různé akce školy, jako je Majáles a Vánoční koncert. Za peníze RR se před rokem kupovala nová školní aparatura na venkovní použití, jako náhrada za starou, která se rozbila během loňského Majálesu. Ale nemyslím si, že RR hradí pouze tyto náklady, které si vyjmenoval Ty a nebo já, je toho určitě více. ;-) Dalším Tvým podbodem bylo, proč se to dalo zrovna 2. ročníkům a proč ne někomu jinému. To bylo určitě z důvodu, že o to 2. ročníky požádaly, přesněji profesoři druhých ročníků. Nic víc v tom nebylo. RR to shedala jako rozumnou investici a tak jim přispěla na nákup nových učebnic. Nevím, jestli "výlety" myslíš exkurze školy a různé jiné akce anebo výlety jednotlivých tříd. Každopádně na obě tyto akce může RR přispět. Může, ale nemusí. To je ode mě vše, jestli se mýlím, tak mě, prosím, opravte. :-)
24. 7. 2012, 14:14
Sepp Jorgen (centrum cz alt64 janciza)
Dotaz neinformovaného jedince:
Podíval jsem se na zápis z jednání Rady rodičů. Její rozhodnutí jen potvrzují, že ve své omezenosti nevím, k čemu tato instituce slouží.
Například: Z vybraných příspěvků 500 Kč na žáka a rok bude studentům 2. ročníku poskytnuto 150 Kč na nákup jazykových učebnic. Dalších více než 12 000 Kč bude rozděleno na "výlety". Tím agenda RR končí. Stav běžného účtu RR a její peníze v hotovosti se blíží 450 000 Kč.
Jsem sám, kdo nechápe, proč vybírat peníze a pak je znovu rozdávat? Nota bene proč právě druhým ročníkům, proč ne třeba prvním, čtvrtým, O2, uklízečkám...? Většina jazykových učebnic je dvouletá, právě ve druhém ročníku jsem proto osobně nekupoval ani jednu. Ohledně výletů- vím, že mě za to někdo sepsuje- znám žáky, kteří nevynechali jediný výlet, přednášku či akci, jen aby se vyhnuli škole. Nic proti nim, jen nevím, proč jim na to mám přispívat.
Stručně řečeno, v radě rodičů nevidím nic užitečnějšího než přerozdělovací reálně socialistickou instituci, která se tváří jako dobrodinec, přidělujíc milostivě část peněz těm, od nichž je předtím vybrala. "Na maturák se vám to bude hodit." Ano, bude se nám hodit, když nám někdo přispěje z našich peněz.
Pokud se fatálně mýlím, prosím moudřejší, aby mě opravili.
29. 6. 2012, 13:07
sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Odp.pro Honzu Cízu: SP beze změn, obhajoba s povinnou prezentací.
Odp.pro Kateřinu Procházkovou:SP Fylogeneze soustavy opěrné, pohybové a krycí
27. 6. 2012, 22:34
Sepp Jorgen (centrum cz alt64 janciza)
Děkuji za informaci.
Co se týče zpracování tohoto typu SP (zejm. rozsahu) a obhajoby, resp. prezentace závěrů práce- zůstává vše "při starém", nebo jsou nějaké změny?
Děkuji.
27. 6. 2012, 9:29
sy (gymnasiumkladno czl alt64 sy)
Pro nepřítomné na semináři SBIO.Seminární práce jsou doporučeny na témata fylogeneze orgánových soustav a základní metabolismy. Přítomní si vybrali: Fylogeneze oběhové s. - Křivková,trávicí s. - Pokorná, základní metabolismy - Posekaná,vylučovací - Cíza. Prosím ostatní studenty, kteří mají zájem o výběr zadání, aby tak učinili ve středu nebo v pátek. Omlouvám se Kateřině Procházkové, ale trávicí s. již je zadána.

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)