Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Francouzsko-české dny 2011

Letos proběhl na naší škole již šestý ročník Francouzsko-českých dnů pořádaných Francouzsko-českým klubem v Kladně, kterými se naši studenti francouzského jazyka zapojili do celosvětových březnových Dnů Frankofonie, jejichž letošním tématem byla Solidarita.

Studenti třetích ročníků se v rámci semináře z francouzského jazyka zapojili do národní soutěže Frankofonie 2011. Studenti měli za úkol odpovědět na padesát otázek týkajících se Frankofonie a vytvořit klip obsahující určená slova jako např. solidarita, pomoc, síť atd. Petra Voráčková vytvořila klip, se kterým se umístila na čtvrtém místě v České republice. Petře i celému semináři gratulujeme!

Zde se můžete podívat na klip, se kterým se Petra zúčastnila soutěže. (http://www.youtube.com/watch?v=yHpLDgSccw8).

Francouzské dny na našem gymnáziu začaly happeningem s názvem Francie v ulicích města. Studenti se snažili přinést alespoň trochu francouzské atmosféry do ulic Kladna.

Další již tradiční akcí byla konference-debata s názvem Frankofonie. Studenti připravili projekt, který měl přiblížit alespoň některé frankofonní země, jejich kulturu, historii, významné osobnosti,ale také různé zajímavosti. Země, které byly prezentovány, byly Kanada, Švýcarsko, Alžírsko, Vietnam, Francouzská Polynésie. V rámci tohoto projektu měli ostatní studenti také možnost ochutnat speciality dané země. Zajímavá byla také videoukázka kanadských akrobatů Cirque du Soleil.

Ti, kteří sledují dění v zemích severní Afriky, si přišli poslechnout přednášku s besedou Tunisana Marouena Ghadaba o zemích Maghrebu (Tunisko, Alžírsko, Maroko). Marouen hovořil zajímavě o těchto zemích, o jejich současné situaci, o Jasmínové revoluci a nakonec i o nepokojích v Lýbii.

V rámci Francouzsko-českých dnů v Kladně se studenti mohli zúčastnit slavnostního zahájení Francouzsko-českých dnů v Kladně a potkat se s velvyslancem Francouzské republiky J.E. Pierrem Lévy, navštívit koncert francouzsko-české skupiny Bran, zajít do kina na francouzský film v původním znění s českými titulky Na Mamuta nebo Profesionální manželku nebo ochutnat palačinky ve Francouzsko-českém klubu.

Projekt Francouzsko-české dny byl úspěšný a díky všem studentům francouzského jazyka za jejich účast a pomoc během Francouzských dnů v Kladně.

Účastníci projektu

Díky

13. dubna 2011

PhDr. Tereza Černá (gymnasiumkladno cz alt64 tereza cerna)

Fotografie

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)