Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Sportovní soutěže – 1. pololetí 2019/2020

Fotografie ze sportovních soutěží si můžete prohlédnout na
Facebook

V období září – prosinec 2019 se naši žáci zúčastnili tradičních sportovních soutěží. Zde jsou jejich výsledky.

Dne 19. 9. 2019 bylo na programu okresní kolo chlapců i dívek v atletice na kladenském Sletišti. Chlapci obsadili 3. místo, dívkám se dařilo ještě lépe a dokázaly zvítězit, čímž se kvalifikovaly na krajské kolo. To pořádal Kolín 7. 10. 2019 a naše děvčata skončila nakonec na 10. místě.

Dalším sportem, ve kterém poměřovaly školy své síly, byl basketbal. Ten se konal ve sportovní hale BIOS u zimního stadionu v Kladně 5.11.2019. Chlapci nestačili pouze na SPŠ a VOŠ Kladno a skončili tak 2., dívky zvládly okresní kolo stejně jako jejich atletické kolegyně, tedy vítězně. Mohly tak odjet na krajské kolo do Nymburka 28.11.2019, kde nakonec po dramatickém průběhu a výborném výkonu vybojovaly 3. místo.

Následovaly turnaje volejbalistů a volejbalistek 12. a 13.11.2019 ve sportovní hale Stochov. I tentokrát naši školu žáci i žačky skvěle reprezentovali a podařilo se jim skončit na medailových pozicích. Dívky podlehly ve finále Sportovnímu gymnáziu a skončily 2., chlapcům se proti stejnému soupeři dařilo lépe a zvítězili. Mohou se tak v únoru těšit na krajské kolo, které by se mělo tradičně hrát v Neratovicích.

Šachisté a šachistky se utkali na okresním kole v Kladně 28.11.2019. Naše tradičně výborné družstvo zvládlo vítězně i tento ročník a zaslouženě se může rovněž těšit na krajské kolo.

Florbalisté a jejich dívčí kolegyně soutěžili na okresním kole na Stochově ve dnech 3. a 4. 12. 2019. Chlapci podali skvělý výkon a porazili ve finálovém utkání SPŠS a OA Kladno. Mohou tedy vyhlížet stejně jako šachisté a volejbalisté kolo krajské, které by měly pořádat Sedlčany. Dívky i přes srdnaté a obětavé výkony všech hráček tentokrát nenavázaly na své chlapecké kolegy a zůstaly pod stupni vítězů na 6. místě.

Závěrem je třeba pochválit a poděkovat všem níže uvedeným za vzornou reprezentaci školy při sportovních kláních. V okresních kolech se naši žáci pravidelně umisťují na medailových pozicích, což jim vyneslo i stříbrnou pozici v hodnocení středních škol okresu Kladno v minulém školním roce 2018/2019.

Rovněž patří poděkování i sdružení rodičů, které svými příspěvky umožňuje st našich sportovních zástupců zejména na krajských kolech.

Školu reprezentovali:

Atletika

Basketbal

Volejbal

17. prosince 2019

Mgr. Robert Pečonka

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)