Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
Ohlédnutí za OB 2016

Letos se naše škola opět účastnila přeboru škol v orientačním běhu. Vzhledem k tomu, že se krajské finále konalo v našem "rodném" lese (Sletiště), tak nám na našem výsledku moc záleželo. Od podzimu jsme hledali hlavně závodníky do nejmladší kategorie H7 a D7 (prima, sekunda) a také jsme se je snažili trénovat. S hledáním nejmenších závodníků a jejich trénováním nejvíce pomáhali Vašek Kohout (O4) a Karel Vítek (O5). Naší noví závodníci se na jaře účastnili i několika přípravných závodů.

A pak to vypuklo, dne 10. 5. 2016 se konalo na Sletišti krajské kolo, kterého se účastnili tito žáci:

Kategorie základní školy H7, D7, H9 a D9

Kategorie střední školy HS, DS

Bohužel naši nenechaví spoluobčané v průběhu závodu ukradli kontroly a několik kategorií muselo být zrušeno. Což úplně anulovalo výsledky středních škol, kde by naší žáci obsadili první místo. Zejména hoši ukázali, že patří i mimo přebor škol k nejlepším ve středočeském kraji. Alespoň jsme postoupili do republikového finále na základě neoficiálních výsledků.

V kategorii základních škol byla situace podobná, zrušeny byly kategorie D7 a H9, ve zrušené kategorii H9 skončil na druhém místě v kraji Matouš Tůma, výborně také skončily dívky v kategorii D9 (1. a 2. místo Vítková a Pelikánová). Celkově se naše škola umístila na druhém místě v kraji za Dobříší, ale nepostoupili jsme do republikového finále.

Přebor škol celorepublikové finále Praha

Dne 8. 6. 2016 šest žáků reprezentovalo naši školu na celorepublikovém finále v orientačním běhu v Praze.

Letošní celorepublikové finále bylo opravdu těžké. Odehrávalo se v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích a v přilehlém údolí. Dvě dívky závod vzdaly, takže naše umístění mezi školami bylo až na 16 místě z 18 zúčastněných škol. V jednotlivcích se dobře umístil Karel Vítek na děleném 14 místě z celkového počtu 65 závodníků a Jáchym Postolka 29. místo. První dvě místa obsadila česká juniorská reprezentace (jen pro ilustraci, jak silná byla konkurence).

Z děvčat nakonec celý závod absolvovala pouze Lenka Slabá a skončila na 45. místě z 57 závodnic, české juniorské reprezentantky byly na prvních 3 místech.

Všem orientačním závodníkům naší školy děkuji za jejich účast a nasazení. Těším se na další ročník. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, a to jsme letos opět splnili.

PREMIÉRA: Fotografie z akce si prohlédněte na novém školním
Facebook

4. srpna 2016

Mgr. Lucie Pelikánová (gymnasiumkladno cz alt64 lucie pelikanova)

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)